0

evet buna neden olabilir . o kişinin bakış açısı odaklandığı konu acaba neyden alıntı yapmıştır veya nereden bu hikayeye bu kanıya varmıştır nasıl yazmıştır . araştırma yapmış mıdır ? yazmış olduğu kitabı kendi hayatından veya düşüncelerinden esinlenerek mi yazmıştır bunları merak etmişimdir .

0

bu sorunun cevabı yazarların yazma şekillerine göre yön değiştirir.evet dersem yazar azcıkta olsa kendi düşüncelerini belirtiyorsa ben dili vardır.yada yoktur yazar kendini anlatıyordur.bu yüzden düşüncelerini anlamışızdır.bu bize bağlı yazarın nasıl yazmak,nasıl aktarmak istediğinizi bizim anlamamız gerekiyor.

0

ben kitap okurken kendimi dünyadan soyutluyorum okumuyor adeta yaşıyorum yazar evet aklıma geliyor ama daha çok vay be ne güzel kaleme dökmüş diye imreniyorum bi çok zaman sanki gerçekmiş gibi o anı yaşıyorum okumuyor sanki izliyorum gibi hissediyorum hayali bi tip oluşturuyorum kitap okumak benim için bir tutku mesela ve paraysa almaya çalışıyorum emanet kitap pek az okurum

0

kitabı okuduğumuz zaman genelde yazarı da düşünürüz. yani yazarı kitaptan kitabı da yazardan bağımsız düşünemeyiz. sonuçta birbirlerini etkiliyorlar. ayrıca insan merak ediyor acaba yazar ne düşündü de yazdı bunu diye. bir de sevdiğimiz yazarların kitaplarını daha çok okumak isteriz ya da bir yazarın kitabını okuyup beğendiysek aynı yazarın diğer kitaplarını da okumak isteriz. ikisi bribrini etkiliyor.

0

her kitap okuduğumda ben yazardan etkilenirim. kitap okurken kendim olmaktan çıkıyorum. yazar beni kitabın içine alıyor. sanki yazar ben oluyorum.

1

eğer yazan kişinin düşünceleri, sizin düşüncelerinizle örtüşüyorsa, tabii ki de okuduğumuz yazarın düşüncelerini kendinizdenmiş gibi alabilirsiniz. sonuçta yazar kitabında daha ayrıntılı anlatıyor düşüncelerini. bu yüzden kendinize yakın bulduğunuz her cümleyi benimseyebilirsiniz. zaten benimseyip farkında olmadan aklınıza kazanacaktır, bu cümleler, bu düşünceler. bunun yanında size zıt bir düşünce tarzı varsa okuduğunuz yazarın, bunu da eleştirebilirsiniz ve yine beyninize kazınacaktır eleştirdiğiniz için. fakat çok kalıcı bilgiler olmayacaktır bunlar. sadece bu yazar bunu bu şekilde söylemişti diyerek bir konuşma esnasında arkadaşlarınıza bahsedebilirsiniz o yazardan. mesela mevlana'nın mesnevi kitabındaki tüm düşünceler, hemen hemen herkes tarafından bilinir. şu anda ne olursan ol yine gel gideriz, mesela ya da onun fikirleri, çünkü anadolu'da çok benimsendiği için günümüzde de her okuyan, islamiyet sayesinde kendine yakın bulduğu için, bu düşüncelerden uzaklaşamazsın. mevlana kötü bir düşünceyi benimsemiş olsaydı, kötülük yapmayı insanlara öğüt etseydi bu şekilde başarılı olamazdı. kimseye seslenemezdi. ve doğru olanı yolundan gitmemizi bizlere öğüt demiştir.