0

çok saçma doğa için parayla satıyorlar ama insanlar zaten naylonu her türlü kullanıp doğaya zarar veriyor

0

poşeti satmak böyle yazı yazmak için kalem gibi duruyor

0

valla bnce sacma yani cünki millet zaten günah is yok güc yok cogu insan issiz kimse yanlis anlamasin sahsen ben mesela dogru dürst bi isim yok bide marketten alisveris yapinca posetlere parami vereyim yazik gunah insanlara bence cünki bir sürü az kazanan insan var coğu maddi sıkınti cekiyo yani dara dusmeyen insan bilemez valla arkadaslar bence coğu insanin zoruna gidiyodur

0

valla tamamen mantıksız ve gereksiz zaten aldığınız poşetlerin arka etiketine özellikle arka etiketine bakarsanız doğaya ve çevreye uygundur ibaresini görürsünüz. bizim poşetleri paralı yapmamızın sebebi neydi doğayı ve çevreyi kirletmesi. zaten poşet üretilirken doğa ve çevre dostu diye üretiliyor ve belirli bir süre sonra doğada yok oluyor. e biz niçin para ödeyip satın alıyoruz. bu sorunun cevabıda malesef nem alan bir kesimin cebini doldurmak. yani tamamen işi rant meselesine döktüler. milletin kafasını şu anda poşet ile bulandırıyorlar ama gerek elektrik gerek su gerekse doğal gaza yaptıkları zammın kimse ya farkında değil ya da farkında olsa bile sesini çıkaramıyor. bunları tamamen geçtim 3-4 ay önce aldığınız bir ürün neredeyse yüzde 50 olarak zamlanmış. misalen şok markette satılan super fresh pizzayı en son askere gitmeden önce 13-95 e alıyorken geçen gün şok ta resmen şok geçirdim pizzanın fiyatı 25.95 olmuş. bu nasıl insafsızlıktır bilemiyorum.

0

uygulamanın amacına bakılırsa mantıklı aslında. çünkü bu şekilde poşet kullanımının azalacağı ön görülüyor. insanlar poşete para vermeyeceği için ya kese kağıdı ya da bez çanta kullanacaklar ve doğada yüz yıl çözünemeyen poşetler ortadan kalkacak, amaç bu. hatta geçen haberlerde fabrikalarda bez çanta üretildiğine dair bir haber gördüm. ama düşünemedikleri bir şey var o da çöp kutusuna koyduğumuz poşetler. insanlar en çok çöp kutusunun içinde poşet atacaklar ve bu poşetler doğaya bırakıldığı için yine aynı problem olucak. ama en azından azalır. tamamen yok olmasını bekleyemeyiz yüz yıllardır insanların hayatında olan ve nerdeyse her gün kullandıkları bir madde birden kaldırılamaz zaten onun yerine alternatif şeyler üretilebilir. tamam marketten dönerken çanta ya da keae kağıdı kullanıcaz ama yeterli değil çöp kutusuna çanta koyamayacağımız için ona da alternatif bir araç bulunmalı

1

markette poşet paralı olması çok gereksiz ve çok anlamsız poşet kaldırılıp kese kağıdı yada bez poşetler üretilebilirdi. plastik poşet yasaklanabilirdi ama işte devlet halktan bir şekilde yararlanacak ya 25 kuruş yaptılar ve halkın poşet almayacağını umuyolar . yanılıyorlar çünkü halk çok sinirlendi paralı olması aşırı saçma . tabii bu benim fikrim .

0

uzun gündemde kalan bir konudur herkesin karşı çıktığını farklı farklı yorumlarda bulunduklarını gördüm ama bence mantıklı bir uygulama neden diyecekler için iki sebebi var birinci doğa kirliliğine neden olması bu sayede insanlar kağıt torbalara ve filelere dönecek poşet kullanımı azalacak ve çevre kirliliği büyük oranda azalacak ikinci neden poşetin hammaddesi petrol ve petrol maalesef ülkemizde yok bu yüzden poşet dışarıdan alınıyor veya petrol dışarıdan alınıyor ve ülkemizde üretiliyor ama yine de dışarıya bir ödeme oluyor posetlerin paralı odasından dolayı poşet kullanımı azalacak ve biz dışarıdan daha az alacağız daha az aldığımızda daha az para ödeyeceğiz bu durumda paramız cebimizde kalacak ve puan parayı ülkeye yararlı projeler için kullanabiliriz

0

olması gerektiği gibi demek isterdim ama çevre kirliliğini bahane ederek vergi kesiyorlar benim gözümde. bence şuan topladıkları o vergilerle herkese file poşet gibi birşeyler dağıtmaları lazım ki anlamı olsun. böyle tamamen para kazanma gibi duruyor. birde çevre kirliliği için daha çok şey yapılması gerekiyor. poşet inşallah diğerlerinin başlangıcı olur ama sanmıyorum.

0

bunu yapmalarının sebeplerini mantıklı bulmakla beraber yaptıkları uygulamayı mantıklı bulmuyorum poşeti 25 kuruştan almaktansa alınan poşetleri herkes götürüp 10 kuruşa satsa hatta bir kuruşa dahi satılsa amacımıza daha kolay ulaşabilir dik bu yöntem ile doğayı kirletmemek çalışırken aslında pek de bir yere varamayacağız gibi gözüküyor

1

çok hızlı bir geçiş oldu. öncesinde bez torba ve file kullanımına özendiren uygulamalar yapılmalıydı bence. o yüzden garip tepkiler ortaya çıktı. kendi adıma çok mutluyum çünkü zaten çantamda alışveriş çantası taşıyan biriydim. herkes bana uzaylı gibi bakıyordu. bazen çantam var desem de kasiyer poşet açıp doldurmaya başlıyordu.

ama paralı olması kısmı biraz düşündürücü. o bütçenin geri dönüşüm için kullanılacağını düşünmüyorum nedense. ayrıca alternatifler olmadı kağıt torbalar ve kese kağıtları gibi. amaç sadece geri dönüşümse çözüm değil çünkü. basarım parayı alırım kafasında insanlar olacaktır bu da çevre bilincinin oluşmasına engel bir durum.

0

bence cok sacma bkr ugulama ve sistem haline gelmis

0

bence çok saçma bir şey olmuş doğaya katkı sağlıyor yani anlamış değilim. en azından fiyatı 25 kuruş yerine daha düşük olabilirdi. artık insanlar yanımda kendi poşetlerini getirip bile onlara koyamayacakmış her aldığımızda oraya hesaba 25 kuruş eklenecekmiş mecburen. gerçekten çok saçma bir uygulama bence sırf doların yükselmesi ile böyle bir şeyini uygulanması gerçekten birazcık saçma olmuş.

0

yani markette poşet uygulaması paralı olması bence çok saçma olmuş. o zaman komple poşetler kalksın onların yanına hiç poşet olmasın çanta taşırsın daha iyi yani ben kalkıp da zaten poşete para vermem öyle bir dünya yok. bence bana göre çok saçma bir şey zaten bu devirde her şey pahalı geçinmek zor oldu. bir de poşette 25 kuruş para, 50 kuruş verirsem o zaman hiç almayayım daha iyi sonuçta ben markete gittiğimde 4-5 poşet bilemedin 7-8 poşet mutlaka alıyorum. çünkü iki haftada bir alışveriş yaparım. ben o da bir iki hafta boyunca yiyim diye eğer zaten poşetler böyle giderse ben pazar arabası ile gitmeyi tercih ediyorum.

0

sözde doğaya katkı diye ama bama hic öyle gelmiyor nedense madem böyle yapıyorlar. bizde eski bez poşet devrine geri döneriz sıkıntı yok bence. ama 25 kuruş bir poşete tam bir saçmalık.

0

saçma bir durup gerçekten ne gerek vardı buna bunu yapacaklarına aş evi yaptırıp fakire fukaraya yemek versinler.

0

valla biraz bunaltici bi durum.ulkemizin insani buna alisik degildi.
ama posetlerin kiymetinin anlasilmasi icin iyi bir uygulama oldugunu dusunuyorum.

0

ücretli olmasına karşı değilim.
ama 25 kuruş nedir yaa. bir de 15 kurusu devlet vergi olarak alacakmış.
peh yani.
bir kurus, hadi bilemedin beş kuruş olmalı idi bence poşet fiyatı.
resmen soygun bu.
ben bez poşet kullanacağım artık.

0

bence uygulanabilecek bir sistem olmadığını düşünüyorum. çünkü çoğu insan kalkıp poşete para vermeyeceği için evden getirecekleri çantaların içine katmaları gerekiyor. bence böyle bir sistem olmaması gerekiyor ama kısa süre içerisinde millet tepki gösterirse kaldırılabilir.