0

hastalıklar ya da mikroplar, bakteriler, insanlara kan yoluyla, hava yoluyla, burun yoluyla, ağız yoluyla bulaşırlar. ayrıca yediğimiz yiyeceklerden, içtiğimiz yiyeceklerden bulaşmaktadır.

1

hastalıklar vücuda büyük çoğunluk ile dış faktörler, solunum, besinler yoluyla ya da ilişkiler neticesinde geçer.
hastalıkların çeşitlerine göre bunlar farklılıklar gösterebilir.
yediklerimize, içtiklerimize, soluduğumuz havaya, bulunduğumuz ortama kadar dikkat etmeliyiz. sigara içilen ortamlarda olmamak. korunmalı cinsel yaşam, hormonsuz gıdaları tercih etmek, protein yüklü gıdalarda ise hayvanların sağlıklı olmasına dikkat edeceğiz.

0

hastalık etmenleri vücudumuza yediğimiz içtiğimiz her şeyden girebilir.bazen bazı mikroplar solunum yollarıyla vücudumuza ulaşır.ellerimizden de mikroplar vücudumuza girebilir.birde cinsel yollarla bulaşan mikroplar hastalıklar vardır.bazen hastanelerde bile kullanılan malzemelerden mikroplar vücuda girebilir.

0

hastalık etmenleri kalıtsal da olabilir.

0

hastalık etmenleri kanla, solunum yolu ile cinsel yolla bulaşabilir.

0

hastalık etmeni mkroorganizmalar vücudumuza değişik yollardan giriş yapabilmektedir, soluduğumuz havada bulunan mikroplar burundan tükettiğimiz yiyeceklerde bulunan mikroplar ağızdan vücudumuza giriş yapabildikleri gibi derimizde bulunan yaralardan da zararlılar giriş yapabilmektedirler.