0

ikisi hakkinda da gorusler vardir ama bana gore para icin yapiliyor

0

sanat hem sanat için hem de toplum içindir, ikisi de elzemdir. sanatı sanat olduğu için yapan bir sanatçı bunun doğal sonucu olarak topluma sunar sanat topluma yansır. ilk etaptaki sanatçıyı sanat icra etmesi için harekete geçiren enerji sanatçılığından gelir. adı üzerinde sanat, ısmarlama yapılamaz, atatürk ün de dediği gibi herkes sanatçı da olamaz. zaten sanat kavramı var oluşuyla bunu açıkla, sanatın özünde vardır bu, daha doğru olarak sanat bu yüzden vardır. yine bu yüzden de sanat önce sanat içindir. doğal olarak öyle yapılır , icra edilebilir ancak. ama sonrasında topluma mal edersiniz, bunun bilince sanatçılar zaten asıl sanatçılardır.

toplumsal sorumluluk duyarlığı yüksek, önce kendi vatan ve ülkeleri kendi toplumları olmak üzere insanlığa dair her konuda duyarlı olan ve bunu duyarlığı sergileyen aydın insanlar gerçek sanatçılardır ve alkışlanırlar. yine entelektüel ve aydın olarak toplumu halkı da aydınlatma görevini üstlenmeliler ve bunu yapabilecekleri her an şart ve durumda açıkça yönetim vs kimseden korkmadan çekinmeden özgürce ve özellikle halka açık olarak özgür ifade edebilmeliler. ve gerçek sanatçılar odur ki yönetim baskısı vs yi göze alırlar, kendilerini sınırlamadan halkı uyarma görevlerini seve seve yerine getirirler.

böyle sanatçılara sahip toplumlar ise son derecede şanslıdırlar diyorum.

0

sanat toplum için olmalıdır. nedenini soracak olursanız toplumdan kopuk bir sanat düşünülemez. şimdi şöyle anlatmak gerekirse, okuması ve yazması olan bir insanın anlayabileceği seviyede olmalıdır sanat. şimdi onlardan kopuk bir sanata nasıl sanat diyebiliriz. tabi sanat işi görecelidir.

0

sanat sanat icin olabilir ama daha cok toplum icindir.

1

sanat sanat için yapılmaz, sanat toplum için, insanlar için yapılır.
yaptığınız sanat her ne ise, insanlara sunumu olmalı ki değer bulsun ve alınan takdirler ya da karşılıkları neticesinde sanatçının yeniden üretici olması sağlansın.