0

eğer yüzdeye vuracak olursak doğuştan sahip olanın şansın bir tık daha fazla avantajlı olduğunu düşünüyorum.kişinin doğduğu yer,büyüdüğü ortam,ailesinin bilinci...o kadar önemli ki.sonrası kişiye kalmış.çok şanssız doğup kendi şansını da yaratır elbet,ama örnekleri daha azdır.

0

bence insan biraz da kendi şansını kendi yaratıyor . tamam insan olarak herşeye hakim olamıyoruz belki bizim dışımızda gelişen olaylar olabiliyor . ama netice de ne kadar olumlu düşünürsek ya da birşeyler için çaba sarf edersek edelim kendi şansımızı kendimiz yaratma fırsatını kendimiz de bulabiliriz . bizim dışımızda da gelişen olaylar da olacaktır ama insan en çok kendi yaratır yazgısını .

1

ikisi de mümkün bence.
mesela şeytan tüyü var diye tabir ettiğimiz insanların sürekli işi gücü rast gider. kendisi en riskli tercihleri yapsa da sonuç başarılı olur.
kimi insan da çabası ve doğru kararlarıyla başarıyı elde eder ve şansını yaratır.
kimisi de ne kadar uğraşırsa uğraşsın, tüm çabalarına rağmen sonuç başarısız olur.

evet hayatta çabalamalıyız ama doğuştan gelen bu şansı da göz ardı edemeyiz. o yüzden çabanın hissesinin oldukça az olduğunu, kaderin hepsinden büyük hisse sahibi olduğunun bilincinde olmak gerekir.

0

her iki durumun da geçerlilik payı vardır aslında.ancak doğuştan şanslı olan insanlara da dahil hiçbir şeyin kendi kendine bedavadan gelmeyeceği aşikardır.herkes bir şeyler elde etmek için -az ya da çok- çabalamaktadır.

0

doğuştan da şanslı olan vardır bence . ama bazı durumlarda şansı yaratmakta bizim elimizdedir. önemli olan bu zamanları iyi bir şekilde değerlendirmek o şansı kendine yaratmak. birazda cesaretle alakalı bir durum bence. biz hep bekliyoruz şans gelsin bizi bulsun diye ama malesef beklemekle kalakaliyoruz başka birşey oldugu yada olacağı da yok. hersey insanların elindedir. fırsatları değerlendirmek kendimize şans kapısı açmamiz gerekiyor.

0

bence şans elimizde olan bir şey değil. ben bazı konularda hiç şanslı değilim mesela. şans sonuçta doğuştan gelen bir şey bence. ben ne kadar uğraşsam da bazen her şey çok zorlaşıyor bu yüzden de şanssız olduğumu düşünüyorum. bazen diyorlar insan şansını kendisi yaratır diye ama biz bir sınav için diyelim ki çok çalışıyoruz gerekli her şeyi yapıyoruz. emek veriyoruz. ama sınava giriyoruz olmuyor. sonra şans deyip nasip diyoruz. o yüzden bence şans çok farklı bir şey. ne yapsak da bazen elimize geçmeyen bir şey.