0

yemek eğer buzdolabına değilse yani dışarıda ise bazı yemekler 2 gün içerisinde bozulur hatta birgün içerisinde bile bozulabilir özellikle sıcak ortamlar da. bu sebepten dolayı buzdolabına koymak lazım. 1 hafta sonra da bozulabilir buzdolabın da olsa bile. kısa sürede bozuluyor yemekler bu yüzden dikkat etmek lazım. tadına bakmak lazım yemeden önce.

0

maksimum 3 gün ama oda yemek yaptığınız malzemenin kalitesine göre.çürük sebzelerden yemek yaparsanız akşamına bile bozulabilir.o yğzden yemek yaparken sebzelerimizi güzel ve kaliteli seçmliyiz ve kullandığımız yağların kalitesine bile dikkat etmeliyiz en önemlisi buzdolabının soğuma derecesini çok iyi bir ayarda bırakmalıyız yemek 2 saate kalmaz direk mahvolabiliyor.

0

yemeğin bozulması yemekten yemeğe göre fark eder ama ortalama yemek 5-6 gün içerisinde bozulur ama az önce de dediğim gibi yemekten yemeğe farkk edebilir. örneğin salatanın bozulması ile pilavın bozulması farklı zamanlarda olur salata erken bozulur fakat pilav daha geç bozulur tabi bunun saklama koşullarıyla da ilişkisi vardır oda sıcaklığında kolay kolay bozulur ama buzdolabında ya da soğuk hava depolarında hemen bozulmaz daha geç bozulur bu nedenle yemekleri soğuk odalarda yada buz dolaplarında saklamalıyız. ama yemekler bozulunca da kesinlikle yememeliyiz çünkü zararlıdır sağlığı bozar hastanelik edebilir bunun yanında mide spazmına neden olabilir mide ameliyatları geçirebiliriz ve ya mide kapakçığının değişmesine de yada bozulmasına da sebep olur ortalama bir yemeği 2 günden fazla bekletmemeliyiz öncesinde tüketmeliyiz

0

yemeğin bozulması yemekten yemeğe göre değişir mesela bir yemek 2 günde bozuluyorsa başka bir yemek 1 hafta dayanabilir fakat mühim olan o yemeği taze tüketmektir. eğer zeytinyağlı bir yemekten söz ediyorsak aksine soğuk ortamda ömrü daha uzun olabilir.

0

yemeğin cinsine göre durum değişmektedir. en başta zeytinyağlı yemek mi tereyağlı yemek mi. kızartılan birşey mi ona bakmak lazım. hava sıcaksa yemekler genelde 1 gün bile durmuyor. ama dolapta 3 gün kadar durabiliyor.

0

yemegin taze tüketilmesi en güzeli tabikide ama bazen kalabiliyor yada ileri ki günlere bırakıla biliyor ondan dolayı saklama kapılarında uzun süreli 1 2 hafta kadar kalabilir tencere de en fazla 3 gün ömrü var sanırım güzel günlerde taze tüketmek en güzeli.

0

yemekten yemeğe değişir kullanılan yiyeceğe bağlıdır. en iyisi az yapmak hemen tüketmek. taze yemek yemek vücut ve sağlık için daha iyidir. sıcak yemek tüketmek varken neden yemeği günlerce yiyelim.

0

yemeğin bozulması dolapta saklanırsa eğer 3 gün gider yazın dışarda bırakırsanız 1 günde ekşir

0

bir yemeğin kaç günde bozulacağı yemeğin içindeki malzemeye göre değişiklik gösterir, örneğin ıspanak yemeğinin ömrü 1 gündür yani ıspanak aynı gün tüketilmelidir, ertesi güne kaldığında bozulabilir hatta zehirleyebilir kuru bakliyatlar tekrar ısıtılmadığı sürece 3- 4 gün dayanabilir, et tavuk gibi hayvansal ürünlerin de ömrü 1 gündür ertesi gün yenebilir fakat ısıtılmamasında fayda vardır. tabi bu şartlar buzdolabında bekletildiği sürece geçerli oda sıcaklığında kalmış her ürün bozulabilir mutlaka kontorl edilmelidir

0

hangi yiyecek olduğuna bağlı. eğer et yemeği ise dolapta uzun süre durur ancak dışarda hemen bozulur. ama bal asla bozulmaz. çünkü bap çok güçlü bir besindir. hala bilim insanları yıllar önce yapılmış bal buluyorlar ve yenebileceğini söylüyorlar.

0

yemekten yemeğe değişiklik gösterir mesela tavuk süt çabuk bozulan ürünlerdir en fazla iki gün tutmalıyız diye düşünüyorum

0

yemek yapıldıktan sonra bence direk yenmelidir çünkü tadı biraz bekledikten sonra bile bozuluyor fakat zor durumlarda saklama alanına göre 5 güne kadar saklayabilirsiniz.

0

yemeğin ne olduğuna göre ve mevsime gore bozulma süresi değişir et ile hazırlanmış yemekler özellikle beyaz et çok kısa süre içinde tüketilmesi gereken besinler arasındadır kısa sürede bozulur sebze yemekleri et yemeklerine göre daha uzun vadede bozulabilir fakat mevsim yaz ise dışarıda kesinlikle dışarıda uzun süreli tutulamaz ...

0

yemek yaptığımızda bir yemek yaptığımız zaman yemeği fazla yapıyoruz ve yarın aday etsin diye düşünüyoruz öyle değil mi ve çok da güzel bir düşünce çünkü neden biraz bizim kadınlarımız kendine de vakit ayırmayı istiyor zamanın çoğunu mutfakta geçirmek istemiyor haliyle o yüzden de yemeğini fazladan yapıyor ve yarın aday etsin diye düşünüyor çok da güzel bir düşünce çünkü ertesi gün çocuk çocukları ile eşi ile ve komşuları ile çok güzel vakitler geçirmek istiyor haklı da kendince bir yemeğin bozulma ihtimali ancak ve ancak 4 günü geçmemelidir 4 gün geçen bir yemek buzdolabında bozulur çünkü yemeğin buzdolabında da saklarsanız 4 günü geçtikten sonra bozulma ihtimali çok daha yüksektir

0

bir yemeğin kaç günde bozulduğunu tam bilmiyorum ama tahmini olarak 3-4 gün içinde bozulabilir.

1

kimi yemekler 2 (iki) saat sonra bozulur, kimileri 4 (dört) gün sonra bozulur. özellikle etle yapılan yemekler yaz aylarında şayet buzdolabına konulmazlar ise 8 (sekiz) saat sonra bozulurlar, bakteri üretirler.

0

yemeğin ne olduğuna ve saklama koşuluna, hava durumuna bağlı sıcakta özellikle sulu yemekler bir gün dışarıda kaldıklarında ertesi güne ekşiyebiliyorlar. taneli kuru şeyler biraz daha uzun süre dayanabiliyor ya da serin yerde kalan yemekler daha geç bozuluyor.

0

yemekten yemeğe değişebilir aslında örnegin yumurta hemen yarım saat içinde kokacakken dolma veya börek gibi yemekler pişip ve içeriğindeki zeytin yağı vs malzemelerden dolayı daha gec bozulma yapacaktır o yuzden bazı yemekler daha erken bazıları daha gec bozulabılır buzluk omru ile ve pısme ıcergındekş malzemlerlede alakalıdır yemegın bpzulması

0

bir yemek disarda durdugu zaman yaz ayiysa bide 7 saatte bozulur. buzdolabinda 4 gün gider bozlmadan genelde disarda yemek birakmamaya calisiyorm

0

yazin daha çabuk bozulabiliyor yemek. havalar sicak ya. mesrla bir keresinfr bir bulgur pilavı yapmistik. ama o gunde hava baya sicakti. iste 6 gibi yapmistik. neyse sogusun dolaba koyatiz, bir sonraki gun ogle yemeginde acikirsak yeriz diye sogumasini bekliyorduk. iste aksam yemekten sonra cay fasliydi meyveydi bilmem neydi derken unutmusuz. aksam 11-12 gibi bir baktik tadinda hafif eksilik olusmaya baslamis sıcaktan dolayi iste birkac saate hemen bozulabiliyor. ama kisin istersen sabaha kadsr beklet birsey olmuyor. cunku o gunden sonra ne zaman buzdolabina koyarim dedigim yemek olduysa dolaba koymadan tadina bakıyorum yemegin çünkü. kisin buzdolabina koy yemek 3 gun bekler rahatca. oyle soyliyim. ama et yemeklerini tekrar isitmayin. cunku bakteri uretiyorlat. onu da soylemis olayim.