0

evliya çelebi osmanlı devleti zamanında 17. yüzyılda yaşamıştır. özellikle dördüncü murat zamanında faaliyet göstermiştir. ünlü eseri olan seyahatname'de gittiği yerlerle ilgili notlar almıştır. ünlü bir seyyahtır.

0

evliyacelebi kütahyalidirturkiyenin heryeri ni gezip tarihi hakkında bilgiler vermistir

0

evliya çelebi 1800’lü yıllarda yaşamış gezgin olan bir alim insandır. gezdiği yerleri seyahatnamesinde kaleme almıştır. hemen hemen her yeri gezmiş ve gördüklerini kaleme almıştır. bunları da bir eser haline getirmiştir.

0

evliya çelebi, 17. yüzyılda yaşamış bir türk yazarıdır, gezgin bir bilim insanıdır. duasında bile seyahat ya resulullah diyen bir insandır. sayısız ülke gezmiştir. seyahatname adlı bir gezi kitabı vardır. 1635 yılında yola çıkmıştır, ölene kadar gezmiştir. devletin ileri gelenleri ile birçok yolculuk yapmıştır, savaşlarda ulaklık yapıp bildiği bölgeleri padişaha ve askerlere anlatmıştır. saraylarda bu şekilde görev almıştır. edebiyatta olduğu kadar müzikle de ilgilidir ve cesur bir adamdır. yazdıkları, yaşadığı tuhaf hikayelerden ve gezip gördüğü güzel yerlerden oluşur. her zaman yeni yerler görmek isteyen bir gezgindir. kuranı kerimi ezberleyip hafız olan bir insandır. 1682 yılında ölmüştür.