0

aslında her ikisi de tercih sebebimdir gerçi şu an bekarım ama ilerisi için düşüneceğim fikri beyan ediyorum. hem kariyer hemde çocuk yapılabilir neden olmasın. evet çalışırken çocuk bakmak özellikle küçük çocuk bakmak çok zor olabilir. bir süre öalılılabikşr sonra hazır olduğunuz zamanlara verirsiniz doğum yaparsınız çocuğa bakarsınız daha sonra işinize kaldığınız yerden devam edersiniz. bu şekilde kariyerinize devam etmiş olursunuz çocuk biraz daha büyümüş olur böylece.

0

kariyer benim için çok önemlidir. ilk önce kariyerimi iyi bir şekilde kendimi geliştirmem lazım kariyerimi olması gerekir çünkü bir kadın olarak gerçekten evlendiğimiz zaman en azından çok büyük sorunlar yaşayabiliriz ve boşanmalar olabiliyor. o yüzden kadınların özellikle de bir kariyer sahibi olması gerekir bence.kadınlar boşandıktan sonra çocukları da varsa eğer maalesef ki hiçbir şekilde belli bir bütçeleri olmadığı için aile evine dönmek zorunda kalıyorlar. bazı kadınlar ise maalesef ki sokakta kalabiliyorlar.bir kadın kendi ayakları üstünde durmalıdır ilk önce kariyer sahibi olmalıdır boşandıktan sonra en azından kendi ayakları üstünde sağlam bir şekilde durmalıdır diye düşünüyorum.benim için ilk önce şu anda kariyer daha sonra tabii ki de kariyer olduktan sonra çocuk zaten beraberinde geliyor.bir kadın hem kariyer hem de çocuk yapabilir gerçekten allah kadınlara bu gücü vermiştir.

1

ben çocuk tercih etmiştim.
13 yıl 5 ay 7 günlük hizmetim varken, büyük oğlum ilk okula başlayacaktı. bir gün şunu dedim kendime; "sen bu çocuğu ne zaman yaşayacaksın?" ve eşime dedim ben istifa edeceğim.
o bana yaa düşünmeden yapma 13 yıllık hizmetin var, tazminatını yakacaksın falan dese, ya da başka bir şey. belki vazgeçerdim. ama eşim hayatım boyunca bana değer verip kararlarıma saygı duyan birisi olarak, bana şunu dedi, hayat senin hayatın ve iş de senin. ben sana etki etmem, belki sonra pişman olursun, benden etkilenmeni istemem dedi. ben senin vereceğin her kararın arkasındayım. sana destek olurum dedi ve ben istifa ettim.
oğlumla doyasıya zaman geçirdim. onu ilk okula başladı her gün okula götürdüm, her gün okuldan aldım. dedim ya doyasıya sevdim, yaşadım, her anın keyfini yaşadım.
pişman mıyım? asla..
sevgi emek ister. ve ben çok güzel bir delikanlı yetiştirdim.

0

valla 30 yaşından sonra bana lazım olan kariyer sanırım.evlilik ve çocuk benim için zamanı geçti.bir alanda çalışıp, basari elde edip, kariyer yapmayı çok isterim açıkçası. rabbim kısmet edrse insalah olmaz diye bir şey yok.bu uğurda elimden gelen mücadeleyi veririm.

0

ben eskiden hem kariyer de yaparım çocuk da yaparım diyordum ama öyle olmuyormuş. ben çocuğumu tercih ettim çünkü gerçekten anne olmak çok güzel bir duygu. rabbim inşallah herkese annelik duygusunu yaşatsın. yani ki benim oğlum var. inşallah bir tane de kızım olur. normalde bazı insanlar hem kariyer hem çocuk yapabiliyor ama ben güvenip kimseye çocuğu bırakmadım bırakmam da hiçbir şekilde haberlerde falan görüyoruz bakıcıya bırakmak istesem güvenemem ondan dolayı benim her zaman tercihim çocuk oldu ve hiçbir şekilde pişman da değilim. bir daha olsa gene de ben her zaman çocuk seçerim çünkü evlat kokusu evlat bambaşka bir şey tarifi bile yok.

0

bu soruyu sadece kadinlara sordugunuzu varsaymayarak cevap veriyorum.:)
kariyer daha onemlidir benim icin,sonrasinda evlenecegim insani bulurum.