0

öncelikle para biriktirmek istiyorsan kendine bir amaç koy araba alcam motor alıcam yada başka bir hedef düşük bir hedef de olur bu kazak bile olabilir. ardından kendine açılamayan bir kumbara alıp bir banka hesabı açacaksın. ihtiyacından artan parayı bu kumbarada muhafaza edeceksin açmamak için elinden geleni yapman gerek orası tamamen senin iradene ait bir konu. ardından bu kumbarada biriktirdiğin paranın bir kısmını banka hesabına yatırıcaksın kumbarayı elinden geldiğince büyük al ve ordan yeni bir kumbara parası bul kendine sonra kalanını banka hesabına koy . bu işlemi sürekli tekrarla elinden geldiğince o paranın orda olduğunu bile hatırlama unut hatta hesabı annene yada babana ver kendin kullanama derim .

0

aslında eğer ki gerçekten ihtiyacınız varsa öyle harcıyorsanız burada bir problem yok ama eğer ki hiçbir şekilde ihtiyacınız yoksa aldığımız şeylere yaptığımız şeylere o zaman bir sorun vardır demektir. aşırı bir şekilde en azından harcama yapmamaya özen gösterilmelidir. en azından kendini birazcık kısıtlayabilirsiniz belli bir kural koyabilirsiniz kendinize. mesela günlük harcama limitinizi kendiniz mesela 50 lira harcayabilirsiniz sadece günlük eğer ki ne kadar paranız varsa ona göre belli bir bütçe yapıp ona göre harcamalısınız.yoksa hiçbir şekilde birikim yapamazsınız sürekli harcar daha sonrasında pişman olursunuz.

0

aynı sorunu emin ol ki ben de yasıyorum. elimde olan bir şey değil. zaten para yetişmiyor bu devirde geçinmek gerçekten de çok zor ve şuan beş kuruş param bile yok inanır mısın artık bilemiyorum. zaten eşim çalışmıyor keşke birikim yapsaydım diyorum ama yetişmediği için birikim de yapamıyoruz. bu devirde rabbim hepimizin yardımcısı olsun başka diyecek bir şey bulamıyorum çok zor yani.

0

para biriktirme bilmek için özellikle sabit bir eksiğiniz varsa eğer her ay bir kısmını maaşınızın yaptığı hesaptan alıp farklı bir hesaba aktarım ve o para yokmuş gibi davranın. sanki çok daha az kazanıyormuşsunuz gibi davranarak ve o parayı unutarak bir süre sonra iyi miktarlarda paralar biriktirebilirsiniz.

0

eline 20 tl gecti diyelim tamam mi,bunun 10 tl sini hic acamiyacagin bir kumbaraya at,geri kalan 10 tl sini de harca.

0

bende öyleyim dünyaya bir kez geliyoruz sonuçta harca gönlünce ama biriktirmekte gerekiyor tabii pek beceremiyorum ben açıkcası.