0

anne sütü 21-24 aylar arasında kesilebilir. dinen ifadelere göre bu iki rakam arasında tartışma oluyor. fakat en mantıklı olanı sanırım iki yaşına kadar emzirme. bu arada bebeğin ilk altı ay anne sütü alması çok çok önemlidir. tabi bunun yanında ek gıda almasın mı? mümkün olduğu kadar almasın fakat süt yetmiyor ve arttırma çabaları da sonuç göstermiyorsa mama da zehir değildir elbette. dünyanın sonu değil hem emzirip hem de mama verilebilir. fakat ek gıdaya çok mecbur kalırsaniz da dördüncü ayda başlamakta sakinca görmüyor uzmanlar. ben beşinci ay biterken başladım çünkü artık doymuyordu yapacak birsey yok. bu arada bir bebek ilk üç ay doymadığını anlaştıran hareketler sergileyemez çünkü gaz problemleri , kolik sancıları, büyüme atakları geçirdiği için sık sık ağlama krizleri geçirdiğinden açken de tokken de ağlar emme refleksi rahatlattıgı için de sürekli aranır bu yüzden hareketlerinden açlığini , aç kaldığını anlamak yalnızca dördüncü ayin içinde mümkün olur. öncesinde kilo ve bez takibiyle doyma seviyesini anlarsınız.

-1

ilk 6 ay boyunca anne sütü haricinde başka hiçbir gıda verilmemelidir. 6 aydan sonra ek gıdalara başlanmalıdır. ve anne sütü genellikle bir buçuk iki yaş aralarında kesilmelidir.

0

anne sutu tabiki normal de 2 yaşına girerken kesilmelidir ayrıca kimse uymuyor buna 6.aydan sonra herkez yemek ve dışardan malzeme vermeye ek katkı sağlıyor buda yanlış bir gelişme gercek den.

0

anne sütü 23 aylıkken kesilmelidir aslında ama bazı kadınlar 21 aylıkken süt vermemeye başlıyorlar