1

gelin evlenir, bir başka evde bir başka , yeni hayat başlar, başlanılan bu hayatın iyi mi, yoksa kötü mü olacağı nasip kısmete bağlıdır.

0

bu atasözü gelin ata binmiş olsada kismetinde yoksa o düğün olmaz bir aksilik çıkabilir günümüzde de bu görülmekte davetiye basılır, ev yerlesir her şey hazırdır ama bir sorun çıkar ikisi arasında bütün herşey biter çok gördüm böyle şeyler akrabalarımız da,haklarında hayırlısını nasip etsin gençlerimize rabbim inşallah.

0

bazı şeylerin nasip kısmet olduğu anlamına gelir.örnek olarak bir kızı birden fazla kişi ister, birtanesi ile evlilik yapar.evlendigi kişi onun nasibi, kismetidir. hayatımızda ne kadar şeyi elde etmek için mücadele etsekte nasibimizde yoksa malesef elde edemiyoruz. işin bu kısmında hayır, şer kavramları karşımıza çıkıyor. hayırlısı böyleymiş diyerek nasibimizi bulmak için başka alanda mücadele ediyoruz. son olarak nasip, kısmetle ilgili hz mevlana 'nin güzel bir sözü var.onu paylaşmak istiyorum.
nasipse el getirir,sel getirir,yel getirir! nasip değilse yel götürür, el götürür, sel götürür!

0

gelin ata binmiş ya nasip demis atasözünde anlatılmak istenen şey mesela yolda gelinin başına birşey gelebilir birşey olabilir ve kocasının evine varamaz gibi bir anlamı var . yani neyin ne olacağını bilemeyiz bir yola çıkarız ama o yolda bizi neler bekliyor veya istedigimiz noktaya ulaşabilir miyiz garantisi yoktur onu anlatmak istiyor. bir işe yada yola çıkarken ya nasip demek lazım. sonunda ne hayırlı olucaksa o olsun diye.