0

çikolata zihnin açılmasında önemli rol oynar. o yüzden sınavdan önce çikolata yemenizi öneririm. özellikler bitter çikolata.
l

1

çikolata tüketmek insanın mutluluk hormonlarını canlandırır insanlara enerji verir günde mutlaka bir çikolata yememiz lazım kalbi güçlendirir ma çikolatanın çok tüketmesi de vücuda zararı da vardır çünkü çikolata içinde kalori çok yüksek olduğu için kolesterol bakımından hiç iyi değil kolesterolü olan bir insan eğer çok çikolata tüketirse kandaki kolesterol yükselir ve bu da insanın vücuduna ve beynine zarar verir çikolatanın faydaları olduğu kadar zararı da vardır onun için her şeyi normal bir şekilde kullanmamız gerekir her şeyin normal iyidir mesela çikolata günde 1 tane en fazla 2 tane yemelidir bundan fazlası da insana zarar verir günde bir iki tane yemek insanı canlandırır insanın mutluluk verir insanın vücudunda direnç sağlar kalbi besler.

1

çikolatanın insan sağlığına faydaları şunlardır;
sakinleştirici ve rahatlatıcı bir etki vererek, mutluluk hormonu salgılar ve mutlu olmamızı sağlar,
kanın düzenli akışını sağlayarak kalp krizi ve damar tıkanıklığı gibi hayati risk taşıyan sorunların önüne geçer, kalp ve damar sağlığını korur,
kolesterol seviyesini dengede tutar,
kakaonun içerisinde bulunan antioksidan özellikler kanser hücrelerinin oluşumunu engeller,
kakao beyne giden damarların kan akışını destekleyerek, beyinde oluşan damar tıkanıklıklarının önüne geçer, beyin kanaması riskini azaltır,
bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar,
böbreklerde kum ve taş oluşumunu engeller,
içeriğinde bulundurduğu lif, azot ve yağ sayesinde zihin açıklığı sağlar.

0

çikolotayı genelde kızlar depresyonda iken yerler cikolata ruhun mutlu olmasını saglar diyebilirim.

0

çikolataya hayır diyecek bir insan tanımıyorum yeryüzünde. çikolata yiyipte pişman olan insan görmedim. çikolata güzel anları yaşamanıza vesile olur. küçük çoçukları sevindirmek için verilir. eve gelen misafirlere çikolata ikram etmek güzel bir tekliftir. kız istemiye giderken erkek tarafından güzel bir çikolata alınır. herkes mutlu olsun diye. yani çikolatanın hayatımızdaki önemi çok büyüktür. çikolata insan sağlığı bakımından önemlidir. özellikle vücutta bulunan seratonin hormonu çikolata tarafından harekete geçirilmektedir. bu hırmdan kişinin mutlu ve sevinçli olmasını sağlar. bu anlamda bitter çikolatalar daha çok fayda sağlamaktadır. ayrıca kişinin hafızasının daha iyi çalışmasına olanak verir. öte yandan çikolataları fazla kaçırmamak gerekiyor. diş sağlığı açısından önemlidir. dişlerde kalan çikolata parçaları dişlerinizi olumsuz etkileyebilir. bundan dolayı çikolata yedikten sonra dilleri fırçalamak lazım gelmektedir.

0

çikolata serotonin hormonu salgılar buda mutlu olmayı sağlar.

0

fazlası hem sağlığımız hemde dişleriiçin zararlı ama normalde yenmesi gereken miktarda yenirse insanda mutluluk hormonu salgilatiyor diye biliyorum.