1

tombul bebeklerin yani hepsi sağlıklı olmayabilir mesela bazı bebekler o kadar çok yemesi var ve çok şey yiyor ki gerçekten bir yetişkin kadar yiyebiliyor ve o bebek gitgide kilo alıyor ve tombul bir bebek oluyor ama bu da tabii ki ona çok sağlıksız bir şekilde beslendiği için o kiloları alıyor ve ileri zamanlarda obezite ile karşı karşıya gelebiliyorlar çünkü bizim bir yakınımız bir tane kızı var benim kızım bir buçuk yaş onun kızından büyük kızım şu anda iki buçuk yaşında onun 1 yaş 2 aylık falan kızımın iki katı var çünkü o kadar çok gerçekten 3 kişinin yemeğini yiyiyor o kadar tombul o kadar kilolu öyle bakıyorum bebek değil de sanki yetişkin bir çocuğa benziyor yani bebeklere çok yedirmek daha çok zararı vardır onun için sadece vitamin içeren şeyleri bebeklere vermeliyiz evet bebekler biraz tombul olduğu zaman çok şirin oluyorlar ama tombulluğu da bir sınırı var böyle aşırı derecede tombul güzel değil ve sağlıklı da değil.

0

tombul bebek vardır tombul bebek vardır et yığını olanlar var çok yiyen bebekler kilo alıyorsa ve çocuğu doyurmaya yetilemiyorsa bu çocuğun sağlikli olmadığı anlamına geliyor obeziteye şeker hastalığına kadar yolu var bizim insanlarımız tombul çocuk sever yada daha sevimli bulurlar oysa çocuğun sağlığından haberleri olmaz

0

4 kilogramdan fazla doğan çocuklar sağlıklı değildir. kimisi övünür benim çocuğum 5 kilo doğdu diye ama şişman doğan bebeklerde başta kalp rahatsızlıkları olmak üzere şeker, tansiyon gibi rahatsızlıklar görülür

0

tmbul bebek sağlıklı bbek demek değildir tabii ki. tombullukan kastımızın ne olduğu da oldukça önemlidir. daha bebeklik zamanlarında kilo sorunu yaşanması oldukça üzücü ve çözüm bulunması gerkeen bir durumdur. aynı zamanda tombul bebeklerin hareket kısıtlanması da oldukça fazla olur. çocuklar rahat hareket edemezler sürekli olarak nefes nefese kalmak gibi sorunlar yaşayabilirler. ama bunların yanı sıra hafifi olarak tombul bir görünüme sahip olması çocuğun iştahının yerinde olduğunu gösterebilir.

0

tombul bebek sağlıklı bir bebek değildir. bir bebeğin boy ve kilo eğrisi normal seyrediyorsa sağlıklıdır. boy ve kilosu normal sınırlar üzerinde olan bebeklerde diyabet riski tiroid rahatsızlıkları olabildiği gibi doktor kontrolünde diyet uygulaması gerekmektedir.

0

genelde öyle olduğu düşünülür ama öyle değildir

0

bebeğin sağlıkli olup olmaması kilo oraniyla alakalı bir şey değildir.

0

tombul bebek gerçekten sağlıklı bir bebek değildir çünkü tombul bebekler genellikle aşırı bir şekilde yağlanma olur vücutlarında ve kendini gerçekten çocuklarla oynarken çok sıkıntı çeker. o yüzden çocuklarımıza gerçekten de eğer ki tombul ise birazcık dikkat etmeliyiz.anne babalar eğer ki kendileri tombul çocukları eğer ki obeziteye kadar gidiyorsa hemen bir doktora ve diyetisyeni başvurup bu sorunu en azından ortadan kaldırabilirler diye düşünüyorum. tombul bebekler genellikle iyi değildir vücutları büyüme yaşlarınıda, sağlığını da çok bozar. o yüzden eğer ki şişman en azından bebek varsa daha sağlıklı ve sürekli çikolata falan verilmemelidir. çocuklara çikolata atarsın ve onun sağlığını bozacak şekilde yiyecekler yediriyorsunuz yemesi izin veriyorsanız gerçekten de çocuk obeziteye kadar gidebilir. çocuğum midesini bozabilirsiniz ve sürekli arkadaşlarıyla oynarken hiçbir şekilde nefes alıp veremez gerçekten çok sıkıntı çeker aşırı bir şekilde koşup oynayamaz. o yüzden çocuklara gerçekten de dikkat etmeliyiz eğer ki tombul bir bebek aşırı şekilde çikolata, cipsi, kola yiyorsa zaten bu gıdaları anne babalar ilk önce yasaklamalıdır. tombul bebekler sağlıklı değildir tabii ki de doktorlar özellikle çok dikkat ediyorlar bu tombul bebeklere.çocuğun beslenmesinde gerçekten çevre faktörü de çok etkili oluyor bazen. mesela eğer ki anneannesi eğer ki çok iyidir yoksa çocukları geldiğinde gerçekten en azından ona bir dur demelidir diye düşünüyorum.çocukların gerçekten mi dedi küçük olduğu için tombul olduklarını da hiçbir şekilde rahat nefes alıp veremiyorlar ve gerçekten her türlü sorun için çekiyorlar. bebeklere en azından çevresindeki insanlar tarafından eğer ki çok fazla geliyorsa sizin haricinde en azından onları uyarıp aşırı bir şekilde yemelerine izin vermemelisiniz.çocuk çok fazla yediği için midesi hem bozulur hem de obeziteye kadar gider o yüzden gerçekten daha çok dikkat edilmelidir. anne babalar çocuğun beslenmesine çok dikkat etmelidir tombul bebekleri varsa en azından onu birazcık zayıflaması için hem doktora başvurup hem de yediği gıdalara dikkat edilerek onun kilosunu normal seviyeye indirebilirsiniz. genel anlamda tombul bir bebeğiniz varsa eğer ki beslenme alışkanlıklarından ve zararlı alışkanlıkların da çok dikkat etmelisiniz. eğer ki çocuğunuz sürekli böyle abur cubur yiyorsan onlara ilk önce saklamalısınız diye düşünüyorum. genel anlamda tombul bebek sağlıklı bir bebek değildir.

0

hayır tombul bebek sağlıklı bebek değildir aksine taşıması çok zordur güzel ve sevimli olduklarını da düşünmüyorum bence bebek dediğin ele avuca sığmalı :)

0

tombul bebek algısı özellikle bizim toplumumuzda sağlıklı veya iyi bir bebek olarak kabul edilmemelidir. oysa bu oldukça yanlış bir düşüncedir. çünkü hiçbir bebek sağlıklı olmak için sadece kiloya ihtiyaç duymaz. sağlıklı bebek demek vücudun bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi demek, hastalıklara direnç göstermek demektir.