0

hac ve umre ibadeti -ki hac farz umre ise sünnet/menduptur- özel elbiselerle (ihram) yapılan, maddi manevi ve bedeni ibadetlerdendir.

0

islamın beş şartından biri ve sıralamada yapılması [ insan ömründe en az bir defa yapılabileceği için ] zorluklar belli şartlar gerektiren bir ibadet olan bu ibadet hac ibadetidir.

0

hac ve umre hem nedeni hem maddi hem de manevi olarak yapılan ibadettir

0

ibadet çeşitleri üçe ayrılır. bu ibadetlerin bir kısmı bedenen yapılan ibadetlerdir ki buna örnek olarak oruç ibadetini rahatlıkla söyleyebiliriz. diğer yandan ikinci ibadet şekli olan ise maddi olarak yapılan ibadettir. buna örnek ise sadaka vermek, malının kırkta birini vermek yani zekat gibi ibadetlerde bu bölüme girer. ama bir üçüncü ibadet olan ve soruyla da alakalı olan ise hem bedenen hem de madde olarak yapılan ibadet ise hacca gitmek, umre yapmak gibi ibadetlerdir. bu ibadetler için hacı olan adaylar ya da umre yapacak müslümanlar bu ibadet için özel elbise yaptırırlar. sırf bu ibadet için insanlar kendilerine hazır yapılmış ya da terzide kendine göre diktirmiş elbise ile umre ya da hac için suudi arabistan'a giderler.

1

sanırım özel elbiselerle yapılıp hem maddi hem manevi hem de bedeni ibadet dediğiniz şey semazenlik gibi geliyor bana. ya da yoksa hacı olunduğu zaman ihram giyip hac görevlerini yerine getirmelerinden mi bahsediyorsun soru çok net gelmedi bana bu ikisinden biri olabilir ama.