0

tabi kide öncelikle nikah sonra dügün isterim lakin sevdigim kisinin durumu el vermiyorsa sonucunda mutlu mesut olmak daha önemli deyip onu zor duruma sokmayarak nikahtan da evlenebilirdim

0

tabiki düğün. çünkü şimdiki salonlarda nikah ve düğün aynı anda yapılıyor.düğün halka açık biz eveleniyoruz süsü veriyor ama nikah belli kişiler arasında yapılır bence bu tutum düğün için daha elverişli olur.

0

ben sade bir nikah yapmak isterdim. düğün çok gösterişli geliyor bana. şöyle sahilde sessiz, sakin, huzurlu bir yerde, en fazla 2 saat süreninden bir nikah.. çünkü tonla para harcamayı istemem. hatta gelinlik seçimi bile şık ama sade olsun isterim.. çok masrafa girmeden yapmak en iyisi bence..

0

her ikisi şart ama hangisi yaparsam yapıyım akrablarım az olacak o kesin sevmiyorum çünkü o kültüre uzağım buradaki kültürü benimsemişim yani karşımdaki kişiye o kültürü yaşatmak anlamsız olur

0

genc kızların hayalı dr dügün aslında anlı şanlı dügun delerya ben her ikisınıde isterdım acıkcası hem dügünum olsun hem nıkahım olsun ama bu devrın kızları dügun e pek yatkın degıller artık dugunlerde cok nadr oluyor kimısı istemıyor kimisı nın durumu olmuyor biliyorsunuz dügun yapmak cok masraf lı yapamayan yapamaz tabı saygı duymak gerekıyor bana gore sadece nıkah cok sessiz kalır hıc bu benım düşüncem tabi isteyen yapar ıstemeyen yapmaz bızım burda hoş karşılanmaz tabı sadece nıkahla kızı vermezler o duguun illlakı olacak şeklindedır şehır şehır farklıdır illakı bu benım düşüncem bu şekil her ikisinıde yapardım

0

bence sadece nikah daha iyi çünkü düğün genelde masraf oluyor ne gerek var 2'side anı olarak kalıcak zaten

0

eger ekonomik açıdan iyiyse durumum tabikide düğün yapmak isterim.lakin günümüzde bunu yapmak çok çok zor.hele de arkanızda destekçiniz yoksa.

0

her ikisinide yapmayı çok isterim evlenmek sünnettir.

0

dugunu bir ani olarak dusunun nikah daha sakin olur

0

aslında ikisi de olabilir. düğünde olabilirdi nikaha. ama nikah olursa akşam kutlama isterdim öyle boş boş evlendiğimde hiçbir şey anlamazdım açıkcası eğer minikah olursa küçük bir kutlama yapmak eğlenmek isterdim. düğün olursa da eğer kır düğünü veya açık hava da yazın falan çok güzel olabilirdi aslında. düğün de olabilirdi.

0

düğünde de nikahta da keramet vardır hepsi olsun yanlız düğünde fazla masrafa kaçmayıp nikah yapmak daha iyidir

0

sadece nikah isterdim. yani sırf birileri gobek atacak diye niye dugun yapayim ki. hele gunumuzde... bir dugun yapmak icin o kadar masraf yapiliyor, borcun altina giriliyor. ne gerek var ki dugune. zaten sevincimizi paylasmamiz icin illa dugun mu yapilmasi gerekiyor.

0

ikiside onemli bence bir kadin normal olarak bir defa gelnlik giyyor eger evleniyorsa hem kendi icin hem yakn akrabalari hemde arkadaslari icin bu cok guzel bir duygudur.
ayrica erkekde evleniyorsa kadin onun esi olcaksa tabiki oda nikahina gecmesini ister ve soy u devam etmesi icin

1

nikâh yapmayı tercih ederdim. düğünleri pek sevdiğim söylenemez.

0

önce nikah sonra düğün tabiki herkese şart bu bence

0

vallahi ben ikisini yapmak isterim ama nikah bildiğim kadarıyla ilk yapılır ilk nikah yapıldığını biliyorum ondan sonra nikah yaptıktan sonra bir kısa süre sonra kına yapılır nişan yapılır bizim adet de öyledir en son dün yapılır et abi bunları yapmazsak kimsenin evlendiğimizden haberi olmaz bunlar da olmasın zaten aile bağları akraba akraba bağları bir araya toplanamaz büyüyünce düğün yapacağım böyle evlere şenlik herkes davet edeceğim çok güzel bir düğünüm olmasın inşallah allah bana nasip eder çok büyük bir düğün hayal ediyorum allah'ın bana inşallah yaşatır.

0

ben düğünde nikahta yaptım. zaten nikah sade oluyor. çok kısa bir şey. ama güzel bir anı olarak kalıyor.

0

kesinlikle düğün olmazsa olmaz bence herkesin o duyguyu tatması gerektiğini ve sevenleriyle mutlu bir şekilde eglenmesi gerekir

1

düğün yapmak güzeldir iyi bir anıdır. yıllar sonra da olsa hatırlanır.

0

ben galiba nikah yapmayı daha çok isterdim. çünkü düğünleri pek fazla seven biri değilim ve her zaman uzak durmaya çalışmışımdır. çünkü dans etmesini ve karşımdaki kişi ile oynamayı hiç sevmiyorum. bu yüzden nikah yapmak daha mantıklı geliyor bana.