0

bu bir çözüm değil insanlar çöplerini atmak için bu seferde çöp torbası alıcak zaten o poşetlerin çoğu çöp poşeti olarak kullanılıyor

0

poşetlerin ücretli olması ekoloji anlamında ve çevre duyarlı anlamında güzel bir gelişmedir. ama olay sadece yasaklamakla çözülecek bir durum değil ,bunun yerine plastik olmayan kağıt poşet veyahutta eski pazar file gibi çevreye daha duyarlı olan ürünlerin kullanımının özendirilmesi ve bu konuda öneriler getirilmesi gerekiyor hani sadece yasaklamak tek başına yeterli bir çözüm değil.kamu spotu ,reklam gibi veyatta sosyal medya üzerinden bu tarz çalışmalar yapılarak daha iyi bir bilinç oluşturabiliriz diye düşünüyorum.

0

bir tek o paralı değildi şimdi o da oldu'ya esnaf iyice halka yüklenir arkadaşım poşet parayla olur mu zaten onun parasını'da bizim vergilerle ödüyorlar ya birde verdiğimiz para direk men suriyeliye gider orası kesin arkadaşım başkada bir şey demem ben bu işe

0

ben arkadaşımla dediği gibi gerçekten de çok saçma olmuş. yani her şey artık paraya çevirmişler dizilerde paralı oluyormuş. ben hiçbir şey anlamadım yani biz bu ülkeden kaçıp gitsek daha iyi yani bu nedir böyle her şey para olur mu ya bizim mutluluğumuz bile paraya bağlardık barim poşetleri paralı yapmasalar da o zaman kaldırsın da poşetleri normal bez torba versinler bedavaya daha iyi yani bu nedir ya bir de poşetleme para vereceğim ben yazık günah ya gerçekten da yazık günah.

0

biraz önce markete gittim ve kasiyer bütün aldıklarımı okuttuktan sonra poşeti de okutuverdi ve çok şaşırdım yani ben bu poşetlerin parayla satılma sistemini yılbaşından sonra bekliyordum ve bir poşet 25 kuruş yani .artık zaten bir şeyleri alamıyoruz poşete de para verirsek artık halimiz nasıl olur bilmiyorum.

0

valla sasirmadim. herseyin parayla oldugu bir ulkedeyiz oda normaldir. ama saticilar sıkıntı yasar ve zarar eder bu konuda. mesela bir tandiklari gelse onlara parayla veremezler poseti ve boylelikle buyuk buyuk zararlar ederler. baska tur musterilerde bu durumu kabullenmeyerek sikinti cikaracaklardir eminim.

0

bence çok yanlış bir şey oldu şu anda millet artık kalkıp poşet alacak hali yok. zaten asgari ücrete zam yaptım diyerek poşetleri de bu şekilde parayla satmaları çok saçma geliyor. inşallah herkesin tepki gösterip bir an önce bu uygulamadan vazgeçilir.