0

kardeşlik içgüdüsel olarak insanların birbirine bağlandığı sıkı bir bağdır. kardeşler birbirlerine çok büyük bir bağ ile severler. her ne kadar çok büyük bir bağ ile sevseler bile insanlar arasında bir rekabet, kıyaslama ve çekememezlik bulunmaktadır. kardeşler birbirlerine zarar gelmesini asla istemezler. hatta eğer kardeşler'den birisinin dayak yediğini gördüğünde diğer kardeş hemen gelir ve ona karışan kişiyi döver. kardeş olmasa kendisini böyle bir kavgaya sokarak tehlikeye atmaz ama kardeşi olduğu için o içgüdüsel duygulardan dolayı hiç düşünmeden kendisini o kavganın içinde bulur. yani buradaki sözde şunu anlatmaktadır. kardeş kardeşin başına bir şey gelmesini ister ne de olduğunu ister. olduğunu ister derken mesela kardeşler'den en büyük olan üniversitede güzel bir bölüm kazandı ise diğer kardeş de onun kadar güzel bir bölüm kazanmak için çok çabalar. eğer kardeş de güzel bir üniversite kazanamaz ise diğer kardeşini ömrü hayatı boyunca çok kıskanır. ailesi ona biraz fazla ilgi gösterse bile sırf ondan daha iyi bir bölüm kazandığı için onu daha çok sevdiklerini düşünerek bu durumdan rahatsız olur. yani burada da bunu anlatmak istemiştir kardeş kardeşin ne dayak yemesine ne de kendisinden iyi bir bölüm kazanmasını istemez. bu sadece benim verdiğim örneklerle sınırlı değildir bunun gibi bir çok örnek vardır.

0

çok doğru bir sözmüs bence kardeşler ne kadar severse sensin bir yerde bir kıskançlık olur . ölmesin kötü olmasın ama benden de iyi durumda olmasın kafasını yaşarlar. bana kalırsa herkes iyi olsun tabiki oaayrı konu

0

kardeşler birbirlerini çok severler fakat yeri gelir birbirlerini kıskanırlar .örneğin 2 tane küçük çocuk birbirleriyle oynarken çok mutludurlar ama ailede birine güzel bir hediye alıp diğerine almazsa kardeşler arasında kavga çıkar ve birbirlerini istemezlera.aslinda burada aile faktörü çok önemlidir.

0

yani birbirleni severler ancak gizli de düşmanlık beslerler.