1

yanımda alışveriş çantamı taşıyorum bu nedenle daha hiç 25 kuruş ödemedim. geçen hafta çarşı pazar yaparken giyim mağazalarında kağıt torba verildi ve ücret talep edilmedi. bu çok hoş bir alternatif tüm mağazalar uygulamalı. tabi halen poşet kullanan ve ücret talep eden giyim mağazalarıda var ama hiç hoş olmuyor. yüz liralık alışveriş yaptım ama 25 kuruş poşete para vermedim açıkçası. alternatifler çoğaltılmalı.

0

ben markete giderken yanımda alışverişime göre çanta, poşet, götürüyorum.para verip almadım şimdiye kadar.

0

yani yapacak bir şey yok maalesef ki alınmasını gözün yumacağız. zaten alışveriş poşetleri değil pazar'daki poşetlere dahi artık ücret alınacakmış bence insanlar birazcık ona yakınsınlar. en azından markette 1 veya 2 tane fazla bir şey almıyorsun o kadar gidiyor poşet ama pazardan sürekli elimiz çantamız bir sürü her şey ile dolu oluyor o yüzden pazarda eğer ki poşete ücret olursa maalesef insanlar zaten alışveriş yaptığında neredeyse 100 liraya yapılıyor poşet ücretleri olursa artık neredeyse 105 lirayı bulur diye düşünüyorum. yani alışveriş poşetleri bence en azından normal ama pazar'daki poşetler çok fazla olduğu için maalesef onlar daha fazla tutacaktır. o yüzden pek iyi olmadı bu durum.

0

birşey düşünmüyorum. zaten genellikle büyük çanta kullanırım ve paket olarak küçük, ağırtlık olarak da fazla ağır olmayan ürünleri hep çantama atıyorum.... sıkıntı yok... marketlerde evime yakın. çuval götürürüm yine poşet almam :d

0

önemi yok demek çok isterdim ama zaten 0.25 ile başlar artar gider o . valla benim evimde kumaş market poşetlerim var onlarla gidicem 0, 25 kuruşta değilim ama madem sağlık için yapmışlar torba poşetlere yönlendirmek için yapmışlar yönleniriz bizde onları mı kırıcaz yani.

0

yani hem marketten alışveriş yapacağız hem de üzerine poşete para vereceğiz. haram olsun

0

ben bugün marketten alışveriş yapayım dedim kasiyer bütün aldıklarımı okuttu ve en son poşeti de okuttu. ben çok şaşırdım annem diyordu ki poşetler artık bundan sonra parayla olacak ama ben inanmamıştım .bugün başıma gelince inandım .bir de posete para verirsek yani halimiz nice olur tamam poşetler zararlı etraf çok kirletiyorlar ama biz zaten fakiriz yeteri kadar insanlar ekmek bulamıyor.

0

benim bu konuda ki dusuncem alisverisin tutarina gore..
soyle aciklayim;
3-4 tl lik birsey alip posete 0.25 kurus vermek biraz sacma,ama 30-40 tl lik birsey aldiktan sonra posete verdiginiz 0.25 kurusun pek de onemi yok..
yine parali olmasi biraz toplum icin uzucu ama ben yine de halkin cebini fazla etkiliyecegini sanmiyorum.