0

alışveriş bağımlılığın asıl nedeni indirimler bana göre ve insanların nefislerinin doymamasıdır bir de para harcama manyaklığıdır. yani insanlar idare etmeyi bilmiyorlar bu devirde sürekli alışveriş yapma eğiliminde bulunuyorlar. elindekileri ile yetinmiyorlar ama bazı insanlarda yetiniyorlar binde bir alışverişe çıkıyorlar, indirim falan takip etmiyorlar. bu alışveriş bağımlılığı olan insanlar gerçekten ülkeye zarar olan insanlardır bence..paralarını değerlendirmezler paralarını sürekli kıyafete yiyeceği içeceği harcayanlardır bana göre ..bence bu bir hastalıktır yani hastalık derecesine gelen insanlar var sürekli alışveriş yapmak isteyen insanlar var elindeki ile yetinme yener var aldıkça kendini eksik hissedenler var gözde oynayanlar var allah böylelerinin gözünü doyursun diyorum vallahi diyecek hiçbir şey bulamıyorum.

0

çoğu insan stresini alışveriş yaparak atıyor. ve bir de kredi kartı kullanıyorsa vah haline. bu da zamanla bağımlılık yapıyor, ihtiyaç dışı bile alışveriş yapma hırsı doğuyor.

0

maddi durumunun yerinde olmasının yanında marka ve çeşitlilik takıntısı olabilir

0

alışveriş bağımlılığı diye birşey yoktur. insanlar paralarını nasıl savuracaklarını bilmedikleri için bir kere bile giyemeyecek kullanamayacak eşyalara harcamaları seviyorlar. alışveriş bağımlılığından çok paranın fazla gelmesi veya çok gösteriş meraklısı olmasıdır. gösteriş meraklısı olanın da psikolojik sorunları olduğundan. psikoloğa gitmesi gerekir.

0

alışveriş genelde çok sevilir. en çok da kadınlar. uzun uzun bakmak her mağazaya girmek, her şeyi detayı ile incelemek, saatlerce vakit geçirmek. bunlar kadınların çok sevdiği şeylerdir. genelde erkekler alışverişe pantolon, parfüm, gömlek, saat, ayakkabı gibi şeylerin ihtiyacından dolayı yaparlar. kadınlar ise ihtiyaçtan, can sıkıntısından, kafamı dağıtırım tarzı ile alışveriş yapabilir. ayrıca indirime dayanamayız. genelde işte % indirim, ne olursan 30 lira, bir alana diğeri etiketin yarısı gibi indirim sözlerine de kadınlar dayanamaz. hatta bazen alıp hiç kullanmadığımız eşyalar ve kıyafetler olabiliyor. alışverişe gidip gelince bir mutluluk oluşuyor. o yüzden alışveriş bağımlılığı birçok insanda mevcuttur. son yıllarda sunum tarzı videoların yapımı, sosyal medyada paylaşılan videolar da bunu tetikliyor.

0

bence alışveriş bağımlılığının nedeni büyük ölçüde can sıkıntısı buna ek olarak kendini ispatlama çabası.

0

genellikle kadınlar daha çok yaptığı severek yaptığı bir şeydir alışveriş.ven de gerçekten çok severim alışveriş yapmayı ama aşırı bir şekilde yapmam çünkü hem cep hem de ihtiyacı olmadığı sürece hiçbir şekilde almam zaten.aslında insanlar bazen alışverişi gerçekten çok fazla abartıyorlar bence çünkü insanlar özellikle de zengin insanlar aşırı şekilde alışveriş yapıyorlar herhangi bir şey olabiliyorlar küçük büyük yani gereksiz şeyleri sürekli alıyorlar.aslında insanlar ihtiyacı olmadıktan sonra hiçbir şekilde alışveriş yapmama mıdır yoksa hem bütçesine hem de kendine zarar diye düşünüyorum.alışveriş genellikle çok aşırı bir şekilde her gün yapılıyorsa burada bir psikolojik rahatsızlık vardır bence. insanların bazıları genellikle alışveriş yaptıktan sonra ertesi gün tekrar gidiyorlar ertesi gün tekrar gidiyorlar o yüzden gerçekten burada bazı rahatsızlıklar olabilir. insanlar bence kendini artık birazcık frenlemelilerdir.bazen çok abartı biliyorlar özellikle de kadınlar çok abartı biliyor genellikle onlar yaptığı için erkekler aşırı bir şekilde bağımlı olmuyor diye düşünüyorum tabii ki de alışveriş yapıyorlar ama aşırı bir şekilde bağımlısı olmuyorlar. alışveriş bağımlısı genellikle belirtileri insanlar genellikle çok kısa sürede alışveriş yapıyorlar genellikle hiç ihtiyacı olmadığı için mesela sürekli alışveriş yapıyorlar burada bir sorun vardır demektir.bazen insanlar kendini iyi hissetme diye için para harcayıp biliyorlar böyle durumlarda genellikle kişinin sıkıntısı varsa bir şeye üzüldüğümüzde hemen kendi alışverişe veriyor sonra da kendisi tabii ki de pişman oluyor. genellikle alışveriş rahatlama mutlu olma gibi psikolojik şeyler hissettiği için genellikle sürekli para harcama derdindeler, alışveriş bağımlısı zaten burada ortaya çıkıyor. bazen de insanlardan psikolojik nedenleri de olabilir farklı nedenler de olabilir bunları nedenleri. eğer böyle bir rahatsızlığı olan kişiler genellikle bence yanındaki kişiler tarafından engellenmelidir veya bir doktora başvurarak en azından tedavisi olabilir diye düşünüyorum. yoksa alışveriş bağımlıları gerçekten para konusunda çok aşırı şekilde sıkıntı çekerler ve bazen eğer ki evli ise çok büyük sorunlara yol açabilir hatta boşanmalarda dahi yol açabilir bu durum.bu kişiler genellikle kredi kartlarından alışveriş yaptıkları için veya kendi paralarını alışveriş yaptığı için sürekli alışveriş yapmak isterler kendini ödüllendirmek isterler aslında sürekli ama bazen öyle oluyor maalesef paraya da bence dikkat edilmeli diye düşünüyorum. bu yüzden alışveriş bağımlıları genellikle kendini iyi hissetmek için eğer ki üzüntülü ise o zaman da yapıyorlar aşırı bir şekilde bunların altında aslında psikolojik ve sosyal sorunlara yol açabiliyor maalesef. bence alışveriş bağımlısı eğer ki kendinizi siniz kendinizsiniz veya başkasıyla bence bir psikiyatrist yardımhiçbir şey için geç kalmamak gerekir çünkü sürekli kendine zarar ve bütçesine zarar diye düşünüyorum hemen bir doktora başvurarak en azından yardım alınabilir