0

hediye aldığımız kişinin
1-cinsiyeti,
2- yaşı,
3- sevdiği renkler ve kokular,
4- tarzı,
5- hobileri,
6- hediyenin amacı (doğumgünü, evlilik yıldönümü, sınavlardaki başarısı..vb)
gibi durumlar gözönünde bulundurulmalıdır.

0

kişinin hoşlandığı hediye türüne dikkat edilmeli ancak hediyeyi alacak kişininde bütçesi önemli tabiki

0

hediye seçerken kişinin hangi renkleri sevdiğine ve neleri sevdiğine dikkat etmek lazım.

0

hediye seçerken aldığımız kişinin özelliklerine değil de kendi bütçemize bakmamız gerekiyor bence.
olmadık insanlara çok değerli hediyeler vermenin anlamı yok anneniz babanız eşiniz veya çocuğunuz sa dilediğinizi alın tabii ki.

0

hediye secerken kişinin karakterini yansıtan daha çok seveceği renk tür şekil ve ihtayıcı olan birşey olmalı.

0

hediye alırken bir kişinin yaşına, sevdiği şeye, yakınım olup olmadığına göre hediye tarzım değişir. eşime alıyorsam onun sevdiği, daha çok mutlu olacağı şeyler alırım. çocuğuma alıyorsam onun sevdiği renklerde yaşına uygun bir renkte ve kullanımda bir hediye alırım. 5 yaşındaki çocuğa gidip altın saat almam. annemin ve babamın sevdiği şeyleri alırım. parfüm kullanmayan anneme parfüm almam onun yerine kullandığı şeyler olan çanta, ayakkabı, eşarp alırım. kayınvalideme onun tarzında kullandığı ve sevdiği tarzda bir şey alırım. örneğin kayınvalidem makyaj yapmaz. bu yüzden gidip ruj veya göz kalemi almam. onun yerine mutfak malzemelerini ve yazma tar

0

hediye aslında küçüğü büyüğü olmaz çünkü önemli olan karşındaki kişinin ne kadar beğendiğidir. özellikle de yılbaşının yaklaşmasıyla insanlar hediye seçme merakında.hediye seçerken insanlar genellikle çok zorlanırlar çünkü aslında o kişinin hangi hangi hediyenin seçebileceğini, onun nelerden hoşlandığını bilemezler bazen de hiç sormadan alırlar maalesef.o yüzden ilk önce hediye yapacağımızı kişiye sormalıyız hatta önceden sormalıyız ki onun haberi olmadan bir hediye almalıyız yoksa haberi olduğu için genellikle pek sürprizi kalmaz diye düşünüyorum. hediye alırken ilk önce kişinin nasıl bir hediyeyi sevebileceğini, nelerden hoşlandığını ,küçük mü büyük mü hediyeler olduğunu yani kişiyi iyi bir şekilde analiz etmek gerekir. o yüzden insanlar kafasına birazcık iyi bir şekilde düşünmelilerdir hediye seçerken daha sonra almamalılar hediyelerini.ilk önce hediyenin görünüşüne dikkat etmelilerdir genellikle hediyenin görüşünden insana birazcık karşıdaki kişiyi daha fazla güven verdiğini ve önemli bir konuda iyi bir şekilde hediye hazırladığını öne sürer.mesela eğer kişi küçük bir şey seviyorsa ve sürekli kullanabileceği bir şey seviyorsan en azından ona özel bir şey yapılabilir.en azından ona özel bir şey bir hediye yapılırsa gerçekten hem onun yanında çok fazla kullanabileceği hem de hayatı boyunca kullanabileceği bir hediye olması gerekir yani başucunda kullanılabileceği bir hediye olması daha iyi olur bence. insanlar bazen hediyeyi almadan önce hiçbir şekilde kişinin özelliklerini kişinin neyden hoşlandığını neleri sevdiğini hiçbir şekilde bilmiyorlar maalesef o yüzden ilk önce bence önceden en azından bir arkadaşına soruları nasıl bir hediye alacağını oradan düşünebilirsin.eğer ki bir hediye aldıktan sonra kişi hiçbir şekilde beğenmezsin o zaman çok rezil olursunuz. iyi bir şekilde özellikleri bilinmelidir iyi bir şekilde onunla eğer ki iyi bir yakınlığı varsa ona göre küçük veya büyük bir hediye seçebilir. kişinin özelliklerini bilmeden alınan hediye hiçbir şekilde bence iyi bir hediye değildir çünkü o hediyeyi hiçbir şekilde kişiler yanlarında bulundurmuyor var kullanmıyorlar sevmedikleri için. o yüzden hediye yapılırken ilk önce kişiye sorulmalıdır nasıl bir hediye alınması gerekiyor diye en azından arkadaşlarına sorabilir annesine,babasına sorabilir kardeşine sorabilir yani.yoksa kendi başına bir hediye alırsa onun nelerden hoşlandığını bilemezsin belki kişi küçük bir hediye seviyor kendi yaptığı bir hediyeyi seviyor ama o gidip de ona bir fiyatı yüksek bir şey alırsan belki hiçbir şekilde beğenmeyebilir. o yüzden genellikle bu kişinin özellikle iyi bilinmelidir mesela eğer ki okul arkadaşıysanız o zaman zaten okul arkadaşı olduğunuz için genellikle sürekli vakit geçirirsiniz okulda onun nelerden hoşlandığını nasıl hediyeleri daha çok sevdiğini bilebilirsiniz ona göre küçük veya büyük bir hediye seçimi başka bir arkadaş da olabilir yani herhangi bir hediye de olabilir açıkçası illaki yılbaşı hediyesi olacak diye bir şey yok .

0

hediye seçerken kişinin hoşlandığı türler nelerdir kişi romantik mi? kişinin fantazileri nelerdir bu özelliklerine dikkat etmeliyiz.