1

enflasyonla müvadele edilmeye çalışılıyor ama yetersiz kalıyor. sebebi ise ülkemizde üretim yok, tüketim toplumu olduk. petrol dışardan dolar ile ithal ediliyor, otomobil üretimi yok dolar ve euro ile ithal ediliyor, ülkemizdeki otomobil fabrikaları hep yabancı menşeili para yurtdışı gidiyor, doğalgaz dolarla ithal ediliyor, tarım ürünleri, pirinç, et, inek, koyun, soğan hep othal ediyoruz ve dolar ödüyoruz.. bizim bankalarımızın ve borsamızın kapalı olduğu saatte dün borsaları, bankaları, piyasalar açık oluyor ve bizim paramızın değerini düşürüyorlar. bu da bizim ülkemizde enflasyona sebep oluyor.

0

bence gerçekten mücadele edilmek isteniyor. ama hem olanaklar kısıtlı hem de dertler büyük.

0

bana göre enflasyon ile mücadelede kesinlikle orta halli ve fakir insanlardır. her yerde marketlerde enflasyonla mücadele yazıyor ama yarı fiyatına resmen zam yapıyorlar. o yüzden enflasyonla mücadeleyi bence şu anda fakir veriyor .çünkü yapılan zamlar ve diğer oranlar zengini çok fazla etkilemiyor. ama fakir insanlar bu süreçten oldukça zor bir şekilde etkilenmektedir.

0

her yerde enflasyonla mücadele pankartları görüyoruz ama marketlerde ya da mağazalarda ben hiç enflasyonla mücadele edildiğini düşünmüyorum .her şey ateş pahası cünkü hiç indirimde bir şey görmüyorum .