0

evet insanın birçok dostu olur ve bazıları gerçekten en iyi olmayı hakeder birçoğunda baştan silinir ama kalanlar öyle bir kalır ki her şeyi yaparsın ve yediğin içtiğin onunla gider her sıkıntını anlatırsın dert ortağın olur böyle dost asla bırakılmaz ama bazen de oluyor ki bir kırgınlık bir küslük araya giriyor böyle durumlarda insanlar arasına bir soğukluk girebilir ama hatta hiç görüşmeye bilirsiniz de ama asla zor durumda kalsan seni unutmaz elini uzatır ne kadar zor durumda olursa olsun asla bırakmaz çünkü aski arkadaşlıkların hatrına bırakmaz elinden geleni yapar ve gerekirse canını ortaya koyar yinede bırakmaz.
bazen de bir anda biriyle bir yerde karşılaşırsınız biranda arkadaş olursunuz ve bi şeyler içer,yersiniz arkadaş olduğunuzu zannedersiniz ama öyle olmuyor bakıyorsun ufak bir menfaatte hemen seni bırakıyor çünkü senin çıkarlarına kullanamıyor ve bırakıp gider yüzüne bile bakmaz.
bazen de zor durumda talırsın o iyi olan arkadaş yandım dahi etmez yoluna bakar seni tanımaz dahi böyleleri maalesef bu zamanda çoğaldı.

0

eskiden dostumuz olan kişilerle gerçekten duygusal bir bağ kurmuşuzki dost olmuşuz. ve dost olduğumuz ,bağ kurduğumuz kişi her ne olursa olsun bize zarar vermeye ve canımızı yakmaya kıyamaz. çünkü ailemize bağlandığımız bağ ile bağlanmış oluyoruz. nasıl ki aile bireylerinden birine kötülük yapmaya, arkasından iş çevirmeye ve ona zarar vermeye kalkışmıyor ve kıyamıyorsa dostta dostum dediği insana zarar veremez. yani vermek istemez. eğer zaten zarar verip düşmanlık yapıyorsa o hiçbir zaman dost olmamıştır.

0

eski dosttan yani ne kadar kotu olursa olsun yasanmislik vardir. o insandan zarar gelmez. ama yenisini tam anlamiyla tanimadigin icin ondan nankorluk veya kotuluk gorebilirsin. o yuzden eski dostlar her zaman icin iyidir. ama benim yeni dostlarimin cogu eskilerden iyiler oda ayri bir mevzu tabii..