1

yani öğrenci iken ders çalışmayı severdim . özellikle sabah erkenden kalkar güzelce masami hazırlar nescafemi alır bı güzel ders çalışırdım . özellikle matematik fizik kimya derslerine çalışırdım . çık sevdigim dersler bunlar sayısal derslere karşı ilgim daha çoktu . şimdi ise öğretmen oldum ve tabi yine ders çalışmamız gerekiyor bazen kendimizi yetiştirmemiz gerek her zaman :)

0

ders çalışmayı severim. ama en çok tarih ve coğrafya derslerini çalışmayı severim. çünki hem öğrendikçe merakın artıyor hem de yazarak çalışılan ders olduğu için daha bir hoşuma gidiyor.

0

dersine göre değişir. bazı dersleri severek çalışırken, bazı dersleri mecburiyetten çalışırım. bana faydası olacağını düşündüğüm dersleri çalışmayı severim.

0

ders çalışmaktan nefret ediyorum kesinlikle.hele formasyon dersleri inanılmaz sıkıcı.hiçbir zaman bu tür dersleri sevmemişimdir.fizik, kimya, biyoloji ,tarih ve geometri derslerinden nefret ettim özellikle.müzik okuduğum için hepsi çok uzak geliyordu bana.edebiyat da aynı şekilde.müzik ve ingilizce dersini çok seviyordum.yabancı dil olsun bana yeter ya.hatta keşke almanca da öğrenseydik.bayılıyorum yabancı dil derslerine,o derse çalışmaya.

0

şu anda okula gitmiyorum fakat giderkenn ders çaılmasyı hiç sevmiyordum diyebilirim

1

okul zamanlarımda evet ders çalışmayı severdim. bazı kişilerin inek tabir ettikleri kesimden olabilirim sanırım. zira başarılı olmak için her zaman bir gayret içerisinde oldum. hırslıyımdır. ama hırsımın bana zarar vermesine izin vermeden bunu başarılarım ile ödüllendirerek kendimi motive ederim. çalışmak ve karşılığını almak en güzel duygu.
bundan 7-8 yıl evvel, bir kere daha üniversite sınavlarına girmeyi düşünmüştüm. hukuk okuyup avukat olabilmek için ama sakarya dışında yazamayacağım için başka il. vazgeçtim. devam mecburiyeti olduğundan. bir de uzun bir süreç, o günlerde çocukların eğitim hayatları da kendi hayatımın önünde olduğundan düşünce de kaldı. haa bu düşünce nasıl oluşmuştu. akp sayesinde, onların haksızlıklarına karşı habire sosyal medya da yazıp çizerken eşimde bana takılıyordu, sen iktisat okuyana kadar neden hukuk fakültesini bitirip de avukat olmadın diye. kısmet işte. bende eşime tamam, o zaman bende şimdi girerim diye bir yerde işi inada bindirmiştim. sınava girebilmek için belirtilen müracaat tarihini de o günlerde geçirmiş olduğumdan nereden bakarsanız 1.5 yıl bekleyecektim müracaat ve sınav için. sınav ve eğitim sürecini düşününce, hayır asla pes etmedim. eşim de çok sıcak bakmadı.

1

uzun zamandır okuldan mezun olduğum için aslında kpss'ye hazırlanmam gerekiyor. ancak ders çalışmayı ben de fazla sevmiyorum artık gerçekten o kadar uzun yıllardır okuduk ki ders çalışmak oldukça sıkıcı geliyor bana artık. okul döneminde en çok sevdiğim ve severek çalıştığım ders edebiyat dersiydi. ondan sonra da matematik öğretmeni olan teyzem sayesinde matematik derslerini de sevmeye başladım. özellikle matematik soruları ve geometri soruları çözmek oldukça keyif veriyordu bana. üniversite zamanında da en sevdiğim ders hukuk girişimcilik ve kamu yönetimi dersleriydi.sevdiğim bir ders olduğu zaman çok verimli bir şekilde çalışan biliyorum ancak sevmediğin bir derse çalışmak benim için kesinlikle işkence haline geliyor. sevmediğin bir ders olduğu zaman özellikle sıkılmamak için kendime sıkmadan aralıklı olarak çalışmaya ve eğlenceli bir şekilde kendime aktiviteler bulmaya çalışıyordum ders çalışırken. ezberlenmesi gereken zor bir ders varsa eğer öğrenmek ve ezberlemek için kesinlikle kendi sesinizi bir yere kaydedip ardından özellikle yatmadan önce kendi sesinizden olan bu ders notunu dinlemek konuyu çok daha rahat öğrenmenizi sağlıyor. özellikle sözel derslerde bu yöntemi uygulayabilir ve uyumadan önce ya da gün içerisinde aklımıza geldikçe boş vakitlerinizde kulaklık takarak kaydetmiş olduğunuz bu ders notlarını dinleyebilirsiniz. hem çok fazla sıkılmamış olursunuz hem de ne kadar kendimizi verememiş olsanız dahi konuları dinleyerek duyduğunuz için ayrıca kendi sesimiz bende olduğu için beyinde çok daha fazla yer ediyor gerçekten. bu şekilde bir çalışma ve öğrenme yöntemini tavsiye ederim size de.

0

tabii ki ders çalışmak insanlar tarafından çok sıkıcı gelebilir. ama çocuk yaşta biraz olsun heves oluyor ve ödev yapma konusunda pek fazla ihmal olmuyor. fakat bunu alışkanlık haline getirdiğiniz zaman okulda daha başarılı olabileceğiniz anlamına gelir. tabii ki bazı öğrenciler gerçekten ödev yapma konusunda çok başarılı bir şekilde devam ediyorlar. ama bazıları ise gerçekten hiç önemsemiyorlar ve yapmasam da bir şey olmaz gibi okula gidiyorlar. ama bu durumların bir an önce çözülmesi lazım ve ilerleyen zamanlarda daha iyi yerlere gelebilmek için çocuğumuzu biraz olsun gitmemiz gerektiğini düşünüyorum. eğer bunu çok iyi bir zamanda öğretmeye başlarsak daha faydalı olur çocuklarımız için.