0

öğrenciler aslında okulları sevmemesinin en temel nedeni bence okuldaki öğretmenlerin birazcık sert olması bazılarının ve hiçbir şekilde arkadaşlarıyla iyi geçinememesi olabilir.öğretmenler bazen gerçekten çok güzel oluyorlar ve öğrenciye karşı ayrım yapabiliyorlar o yüzden de genellikle o derse girmeye biliyorlar sevmiyorlar o dersi. bazen de öğrenciler sürekli sabah erken saatlerde gitmek zorunda kaldıkları için maalesef ki artık havanın karanlık olmasından dolayı gitmek zorunda kaldıkları için maalesef okulu sevmiyorlar. en azından sürekli ders çalışmak zorunda kalmasalar aslında en azından başka şey yani başka aktiviteler yapılabilir sürekli ders ders ders gösterildiği için çocuk genellikle okul sevmiyor derse de gitmek istemiyor açıkçası.arkadaşları da olabilir bunun sebebi aslında genellikle eğer ki arkadaşlarını sevmiyorsa arkadaşlarıyla onun içinde olamıyorsan okulu sevmiyorlar okula gitmek istemiyorlar o yüzden yani aslında bir çok sebebi var okula gitmemesinin okulu sevmemesinin sebepleri. genellikle zaten okulu sevmemelerinjn asıl nedeni öğretmenler ve dersler oluyor genellikle.

0

bana göre suç biz öğrencilerde değil anlatan öğretmenlerde ve eğitim sisteminde olduğunu düşünüyorum. örneğin eğitim sisteminin çok iyi olduğu bir yerde neden okula gitmek istemeyeyim ki?

0

öğrencilerin okulu sevmemişsin nedenlerinden biri de alışkanlık olmadığı için olabilir. öğrenci okula hiçbir zaman gitmek istemiyor ve hep evde kalmak ya da dışarıda oyun oynamak ona daha çok cazip geliyor. ama çocuğun içinden gelmesi lazım okula gitmek için. aile biraz olsun sıkıştırması lazım mı okula hatta beraber gitmeleri gerektiğini düşünüyorum. eğer bu yaşlarda eğitime tamamen anlaşamazsa ilerleyen zamanlarda okuldan tamamen bıkacak ve bırakabilir hatta. bu yüzden çok önemli bir konu olduğunu düşünüyorum aileler için. çocukların geleceklerini düşünüyorsanız bunu yapmaları gerekiyor. bir hafta kadar belirli süre ile çocuğunuz ile birlikte okula giderseniz gerçekten başarılı bir sonuç elde edeceksiniz. eğer bunu yapmazsanız ilerleyen zamanlarda çocuğunuz artık okula gitmek istemeyecek ve her zaman kaçmaya bile başlayabilir. bu yüzden çok önemli bir konu olduğunu düşünüyorum ve aileler çok dikkatli olursa daha iyi olacağını söyleyebilirim. öğretmenlerin de oldukça bu konu üzerinde dikkatli olması gerek. çocuğu okulda tutabilmek için ellerinden geleni yapmaları gerektiğini düşünüyorum.

0

rahat olamadıllarından disiplin sevmediklerinden erken kalkmak zor geldiğinden

0

genel olarak öğrenci topluluğu okula gitmeyi sevmez. ben de çok sevmezdim açık söyleyeyim.şu an okumuyorum okulunu bitirdim ama sabah erken kalkmaktan üşenirdim ama okula gidince de eve gelesim gelmezdim bilmiyorum yani öğrencilerin genel çoğunluğunda böyle bir düşünce var sevmiyorlar okulu.. neden böyle olduğunu bilmiyorum yani ama yine de okumak güzel bir şey bence okulu seven öğrenci olan varsa aranızda çünkü o yıllar bir daha asla hiç gelmiyor ben şu an o yıllarımı çok arıyorum.