0

kullanım kolaylığı taşınılabilirliği ve daha az yer kaplaması gibi özelliklerinden dolayı tabiiki de dizüstü bilgisayar tercihimdir.

0

ergonomik açıdan dizüstü bilgisayar olarak tercih ederim.heryere taşınabiliyor

0

benim ofisimde hem masa ustu bilgisayar var hemde diz üstü bilgisayar bulunmaktadir.
masa ütü bilgisayar tabiki ofisimde kullandıgım ıcın bütün bilgiler adan zye burda toplanir bende neden derseniz hem ram hem hardisk hemde islerim acısıdan daha hizli hemde kapastise olarak daha verimlidir masa ustu bilgisayar benim hayatimda büyük rol oynar.
dizüstü bilgisayar ise tabiki benim günlük hayatta elim ayagim flasbellekde bulunan programlari yanimda bir yere veya bir müsteriye gittigimde veya seyhat halindeyken bana yardimci olur arasindaki fark benim için budur.

0

masaüstü bilgisayarlar niye eski olsunmuş her şeyi eskitip bitirip hemen tüketip aman yenisi olsun mantığı da nedir tüketim toplumun geldiği noktadır, sen bırakmazsan hiç bir şey seni bırakmaz. tıpkı insanların kendi istekleriyle akıllarını hibe ettikleri insanların aklını alan akıllı telefonlarda olduğu gibi. bir müddet oynandı bu telefonlarla, hevesler yerini başka başka şeylere bırakınca da gerçekler görülmeye başlanınca şimdi telefonsuz bir yıl geçirene çok büyük ödül verecek seviyeye gelindi.

oysa bu telefonlar henüz ilk cep telefonları çıktığında [ ki benim o telefonum duruyor hiç akılı telefon almadım.ve bir telefonum da .en iyi akıllıda olmayan kaliteli resim çekme özelliğine sahip ]
bu akıllı denilen telefonlar vardı fakat teknoloji ve insanların bu hevesleri bilindiği için [ bitmek tükenmek bilmeyen doyurulamayan tutkuları, aynı şey arabalarda vs de de yaşanır ya ] daha çok kazanma hırsı, insanları uzun yıllar sömürebilmek adına piyasaya sürülmedi, öyle olsa idi ne olacaktı, akıllı telefonlar daha çok ucuz elde edilmiş olacaktı.

oysa ne yaptılar, insanları cezbedeceğini düşündükleri ihtiyaç ve özellikleri gıdım gıdım ekleyerek işte bu yeni çıktı şu özellikli yok bu özellikli diyerek yavaaş yavaş piyasaya sürdüler. insanlar da dünden razı yeni bir şeyler desinler de peşinden gitsinler, koşsunlar psikolojisi sürüden geri kalmamak adına da bir telefon hevesi aldı gitti. halbuki ne yeni var ne seki diye bir şey hepsi bir illüzyon anlayana, nasıl ki ülke yönetiminde illüzyon yaşanıyor onun gibi diyelim.

ve eski dediğiniz telefonlar hiç bozulmazken bunların her gün bir yerlerine bir şeyler oluyor yok tamir vs derken de bununyerine yenisini alayım oluyor, ve bu almakların sonu da gelmiyor. bu da planlı özellikle hızlı bozulur hassas yapılıyor. benim telefonum bana yeter ve hiç bozulmazken, bunlar neredeyse her gün değişme ihtiyacı doğuruyor.

ve gelinmiş noktada durumlar biraz karışık.

ee işte kur anı kerim "aklınızı işletin boşuna dememiş, dayatılana değil kendi aklına güveneceksin ama bu çok zor görünüyor bir şeyin peşine yapışmış ve bunu marifet gibi görüp de bir çılgınlık furyası sürüp gidiyor.

0

bence dizüstü bilgisayar. tabii özellikleri ne bakılarak en iyi özellikleri olan bir dizüstü bilgisayar. çünkü masaüstü bilgisayar bizi masaya hapseder. bilgisayarla bir işimiz olduğunda işimiz bitinceye kadar masada oturmamız gerekir. ama bence dizüstü bilgisayar öyle değildir dizüstü bilgisayar her yere taşınabilir mesela başka bir şehre veya başka bir eve gitmemiz gerektiğinde ve bilgisayarla işimiz olduğunda bilgisayarımızıda yanımızda alıp götürebiliriz. bence kullanım alanındaki rahatlık açısından dizüstü bilgisayar tavsiye edilmelidir.

1

değişir. fakat bir yerlere gidiyor isen dizüstü daha mantıklıdır fakat fiyatına göre masaüstü bir toplama bilgisayara göre daha düşük olacaktır. burada senin kararına göre değişir ben mesela bir yerlere götürmedigim için masaüstü yetiyor bana.

-1

tabii ki de dizüstü bilgisayar her zaman daha iyidir. masaüstü bilgisayarlar genelde eski zamanlarda kullanılıyordu fakat şu anda sadece işyerlerine gördüğümü söyleyebilirim. çünkü hiçbir şekilde işlem yapacağınız zaman masaüstü bilgisayarları bir yere taşıyamazsınız. ama dizüstü bilgisayarlar her tarafa taşınabilir özelliği var ve burada tabii ki hayatımız ne kadar kolaylaştırdığı anlamına geliyor. böyle bilgisayarların olduğu sürece hayatımızdaki bazı durumlarda kolaylık sağlayacaktır.

0

tabii ki bu tercihe göre değişir mesela masa üstü bilgisayarda oyun oynamak daha zevkli olabilir. çünkü internet kafeleri biliyorsunuz çok kalabalık insanlar kullanıyor. ama dizüstü bilgisayarda kullanamıyorum den daha kullanışlı yani her yere götürebilirsiniz benim dizüstü bilgisayarım var gayet kullanışlı her yere götürebilirim ve işlerimi hallede biliyorum benim tercihim dizüstü bilgisayardan yalan ama masaüstü bilgisayarında tabii ki yeri ayrıdır çünkü ilk çıkan olduğu için.