0

çok haklısın.ben de öyle yapmamaya çalışıyorum bu aralar özellikle.ama önceden hep kalbimi dinlerdim.şimdiyse aklımı dinlemeye çalışıyorum daha fazla.

0

kalbimi de aklımı da gerektiği yerde kullanmaya çalışıyorum.işler herzaman sizin planladığınız gibi gitmiyor tabi. ben ne kadar böyle düşünsem bile bazen duygularıma yenik düşüyorum. duygularım ön planda oluyor. bazen mantığımla hareket ediyorum düşünerek akıl yürüterek karar vermeye çalışıyorum. bazen de mantığımın almadığı duygusal hareket ermek istediğim kalbimin sesini dinlemeyi tercih ettiğim yerler oluyor. aslında herkes seçimlerini kendi yapıyor kimi düşünerek kimi ise duygusal hareket ederek yapıyor. düşünerek alınan kararlar çoğunlukla pişmanlık getirmeyen mantıklı kararlar oluyor bu konu da genelleme yapamam elbette. duygusal alınan kararlar ise bazen yanlış kararlar almamıza neden oluyor. fazla duygusal olduğumuz zaman akıl yürütmekte zorlanıyor ve içimizden geldiği gibi davrandığımız için mantıklı yaklaşamayabiliyoruz. düşünmeden alınan kararlar haline geliyor. ikisi de hayatımız için oldukça önemli. bana kalırsa yerine ve zamanına göre karar vermek gerekiyor.

0

bende kesin olarak bunu düşünüyorum eğer kalbiniz aklımızdan önce giderse mantıksız hareket edersiniz ve bu sizin açınızdan iyi olmaz.

0

mantık çok önemlidir, mantıklı olmanın yapılması gereken olduğu doğrudur, doğru ancak bu şekilde yaşanabilir ve bulunur fakat kalbin de eşlik etmesi gereken anlar durumlar vardır kararı kalbin vermesi gereken durumlar. çok mantıklı düşündüğünüzde belki önünüze çıkan engellerden dolayı yapamayacağınız sadaka vermek, yardım yapmak, belki bir hayır işlemek için gerekli enerjiyi vicdan merhamet sevgi şefkat duygularından alırsınız.

ve allah katında makbul eylemlere amellere bu şekilde de imza atabilirsiniz diyorum.

0

kesinlikle çok doğru kalp çoğu zaman aklın önüne geçmeye çalışır ama en iyisi buna engel olmaktır. çünkü kalp laftan anlamaz ve sonucu genelde üzüntü olur . kalp ve aklın eşit gitmesi gerekiyor. sadece akılla da olmuyor tabiki . ama bir adım kalpten önde gitmesi her zaman iyidir . aradaki orantıyi kurmak gerekiyor eğer sonunda üzülmek istemiyorsak.

0

bencede kalbinizin aklınızdan önde gitmesine müsaade etmeyin çünkü kalp daha çok duygusal düşündüğü için kalp ile verilmiş kararların altında mantık aranamaz ve bu yüzden insanların daha sonra pişman olma olasılıkları daha yüksektir. eğer becere biliyorsanız kalbinizden geçenleri mantık çerçevesi içinde olacak şekilde kararlar vermeye bakın. ama yine de mantık her zaman önemlidir çünkü bir aşkın yolunda gitmesini bile sağlayan şey mantıktır. şu ana kadar gördüğüm mantık ile hareket edilmeyen bütün ilişkilerde bir çöküntü olmuştur. bir ilişkinin bile yolunda gitmesi için doğru düşünen bir akıl şarttır.

0

kalbinizin aklinizdan onde gittigi zamanlar,sizin hata yapabilme yanilabilme oraniniz cok yuksektir.
hayatiniz da pismanlik duyabileceginiz seyler yapabilir,istemeden birilerini de kirabilirsiniz.
asik olmak veya birseyler hissetmek sizinde hakkiniz ama bunu mantik cercevesinde yapin mumkun oldugunca.