0

gidiyorum bayramlarda falan ama bir kaç gün sonra sıkılıyorum tek iyi yani doğayla iç içesin ve kafanı rahatlıkla dinleyebiliyorsun

1

evet bir kaç kez köye gittim ama sıkıldım .yani şöyle yeşillik bir yayla köyü olsaydı hep gitmek ve orada yaşamak isterdim sanırım.

0

evet senede birkaç kere köye gidiyoruz. ama ben köyü hiç sevmiyorum. çünkü hiç kimse yok. ve benim orada canım çok sıkılıyor.

0

evet bende köyde yaşıyorum ama çok güzel havası suyu çok güzel kimsecikler yok olanlarda birbirlerini çok iyi tanıyanlar o kadar samimi işten güzel arkadaşlıklar dostluklar komusluklwr var ki sadece bazı imkanlar yok okul sorunu hastane sorunu gibi biraz uzak oluyor mesela hastaneye gitmek için çok bekliyoruz hatta bazen toplanıp öyle giderler hastaneye okul biraz uzak olur eve öğrenciler o kadar yol yürür ki ders dinlemeye güçleri yetmez yazık yani ama yinede okumayı çok severler köyden çıkıp başka yerler görmeyi kendini geliştirmeyi çok severler bazen şehirde olanlar köydeki akrabalarını ziyarete gelirler köy cümbüş yerine döner resmen hele bayramlarda köylr dolu dolu olur dışarıdaki bütün akrabalar gelir çok çok güzel bir havası olur .köyde yaşamak o kadar güzel ki herşey doğal herşey gerçek dostluklar arkadaşlıklar hepsi gerçekten şehirde kimse kimseyi tanımıyorum selam bile yok bişeye ihtiyacımız olsa kapıyı çalacak kimsemiz yok ama köyde öyle bişey var mı herkes herkesin evine kendi evi gibi girip çıkıyor çünkü herkes birbirini çok iyi tanır ve sever birinin başına bişey gelse hepsi birden koşar herkesin konusu derdi olur .böyle samimi bir ortam var sabahın köründe uyanıp bahçeye giderdik öğleleyin piknik yapardık o kadar çok özlüyorum ki bazen .bir arkadaşımın hikayesini anlatayım kendisi diyarbakırda bir köyde yaşıyordu ve okulları 4 km yol uzakliktaydi hergun o yolu kullanıyorlardı köyde hatta okulda kalorifer yoktu soba kullanılıyormuş sabahın köründe gidip sobayı yakarlarmis öğretmenleriyle sonra derse baslarlarmis böyle zorluk içinde büyümek daha da kaliteli yapıyor yaşamı .şehirdeki çocuklar o kadar şanslı ki etütler kurslar hepsi istekleri yerde istedikleri gidip geliyorlar ama köyde öyle bişey yok mecburen okulda öğrenmek zorundasın herşeyi ya da üniversitesi için gittiğin şehirde öğrenmek zorundasın .köyde bazen yaşam çok güzel herşeyden uzak sessiz sedasız bazen de çok yorucu yinede yaşamaya değer diyorum .şuan sehirdeyim ailem köyde şimdi köyümde çiçekler açmıştır çağlalar çıkmıştır ne güzel kokular vardır .

0

evet daha önce köye gittim.şimdi bu haftasonu yine gideceğiz annemle birlikte.teyzem oradan kendine ev yaptırdı.onun yanına gidiyoruz böyle ara ara.kısmetse yazın da bir süre orada kalacağız.ben çok sevdim oraları.aşırı sessiz ve sadece doğayla iç içesiniz..havası bildiğiniz çarpıyor.ama iyi anlamda tabiki.o kadar güzel kuş sesleri varki..gerçekten yaşadığımı hissettim oraya gittiğimde.durdum böyle nefes aldım derin derin.sonra kuşların sesini dinledim..inekler çok tatlıydı.civcivleri gördüm.mis gibi tavuk yedim en doğalından.mangal yapmıştı teyzemler.kanat, but ne varsa götürdüm nefes almadan.öyle lezzetliydi..

0

köy hayatı zor bir hayat ama hayvandır ,tarladir, ağaçtır,bana göre değil şehirde büyüdüğüm için ama eşimin köyüne birde karadeniz'de çarşamba köyüne gitmiştim çok güzel doğal güzellikleri var tabiki de ama seçmek istesem seçermiydim o zor.

0

evet koyume gittim ve gidiyorum.o meshur gesi baglari varya hah iste bizim koy onun yaninda:)

0

ben zaten köyde doğup büyüdüğüm için bende sıkıntı olmuyordu. köyde yaşamak güzel ama köylerde yaşamak biraz sıkıntılıdır .nedenini soracak olursanız köylerde fazla su bulamazsınız elektrik fazla bulamazsınız eviniz pek güzel olmayabilir. mesela ben size eski anılarımı anlatayım. eskiden bizim evimiz topraktandi ve ben hiç yağmur yağmasını istemezdim çünkü yağmur yağdığı zaman bacağımız akardı evin her yerine leğen koyardık ve ben bu durumu hiç sevmezdim.yaz kış demeden ev akardı. yani arkadaşlar yazları güzel oluyor aslında serin oluyor ama kışın ev damlıyordu. bir de çok fazla fare oluyordu toprak ev olduğu için. babamgil tavandan toprak döküyorlar diye tavana ters tavan yapmışlardı ve fareler takır takır takır geziyorlardı .geceleri özellikleri viyak viyak ediyorlardı .bir de köyde ,köy evinde tuvaletler içeride bulunmazdı ve dışarıda bulunurdu bizim tuvalette dışarıda olduğu için ben korka korka giderdim ve bu durumu hiç sevmezdim. bir de inekler evin içinden geçerlerdi ve kapının önü kışın hep çamur olurdu .bir de bizim eve haftada bir sular gelirdi bizde suları bidonlara dolduruduk ve bir hafta o bidonlarla idare ederdik bidondaki sular annem çamaşır yıkadığı zaman biterdi. biz de çeşmeden su getirmek zorunda kalırdık. eskiden makinalarda merdaneliidi .zaten annem elinde sıkardi çamaşırları. bulaşık yıkamaya su bulamazdık mesela ceşmeye gider bulaşıkları orada yıkar gelirdik annem kardeşimin bezlerini bize yıkattırdı. ablamla beraber giderdik daha çok ben ablama yıkattırdım .çünkü bez yıkamasını sevmiyordum. benim zamanımda bebek bezleri yoktu annem de kardeşlerimi çaput bezlerle bağlıyordu.

0

benim küçüklüğüm köyde geçti.evimiz bahçeli büyük bir ev tavuklar köpek ,inek eşek gibi hayvanlarımız vardı bütün sebzeyi kendimiz yetiştirmeye çalışırdık.taze taze hepsi organik olurdu yediklerimiz şu anda şehirdeyim ama fırsat buldukça köye gidiyorum kafa dinliyorum sakin temiz hava köy hayatını gerçekten severim.birde köyde herkes bir birini tanır öyle kötü olaylar olmaz

0

köy olucakça en sevdıgım yaşam modeli diyebilirim aslında epey bı zaman aldı köye gıtmeyelı ama küçükken hep köye giderdim ve oldukçada köyü seviyorum öyle diyebilirm köy hayatı nasıl dersenız köyde bıldıgnız gibi bır doğal yaşam var ve bu doğal yaşamın içersindesiniz ve bu doğal yaşamada sessiz kafa dınlenecek yer ve doğal gıdalar yemekler var köye cok gıderdım küçük iken tavuklarımız vardı tavuklara bakardım ve o kadar hoşuma gıdıyorlardıkı mutlu oluyordum ve sonra günlük taze yumurtluyorlardı çok güzeldi yataklarımız yoktu yerde yatıyorduk yani anlatılmaz o duygu mükemmel şimdi ise şehir hayatı ve bı o kadar sıkıcı ki yanı ınsan hiç istemiyor diyebilirm soguyor buralardan bu ortamlardan ama köy öyle değil hiç gitmediyseniz yada yakınınız var ise gidiniz ve kö hayatını görünüz derim.