0

marka ve gösteriş merakı tam bir toplum yarası haline dönüşmüş durumda, bu konunun soru olması güzel,

tabii ki çok kötü bu durum hayat bu değil, insanlar kanıyor ve kandırılıyor, özellikle basın yayın organları yelevizyon, internet vs medya vasıtasıyla

0

ona bende kıl oluyorum biliyor musun? bu konuda arkadaşıma hep laf sokuyorum, benleyken yani beraberken bile yapıyor. söylenmekten bıktım bu konuda....

0

pek kafama böyle durumları takmıyorum. marka veya gösteriş yapanlar sadece sosyal medyada değil dış ortamda da kendilerine bayağı bayağı belli ederek beni bir müddetten sonra alıştırıyorlar nasıl biri tip olduklarını . yani böyle insanları kâle bile almıyorum.

1

sosyal medyanın da etkisi ile artış gösteren gösteriş ve marka merakı hakkında kesinlikle çok olumsuz düşüncelere sahibim. çünkü insanlar sırf birbirlerine gösteriş olsun diye marka takıntısı yaşıyorlar. özellikle marka olan eşyalarını bir şekilde fotoğraflarında göstererek paylaşmaya çalışıyorlar. ya da pahalı bir eşyaları varsa eğer onları da insanların gözüne gözüne sokuyorlar. altın özellikle genç kızlar sürekli olarak sosyal medyada tek taşları mı içini gösterecek şekilde fotoğraflar çekerek paylaşımda bulunuyorlar. ya da erkekler lüks ve pahalı arabalarının içinde storyler atıyorlar. gerçekten bu yaptıkları şey görgüsüzlükten başka bir şey değil bana göre. hayatta çok harika bir şekilde var olmaya çalışan insanlar bunlar. kişilikleri ve zekaları ile bir yerlere gelemeyen insanlar maddi güçleriyle bir yerlere gelebileceklerini zannediyorlar. bu kesinlikle insanların düşmüş olduğu çok büyük bir yanılgıdır. ben sosyal medyada bu şekilde paylaşımlar gördüğün zaman hiçbir şekilde olumlu bir etkilenme yaşamıyorum aksine bu paylaşımı yapan kişiler hakkında hiç iyi şeyler düşünmüyorum ve bana çok itici geliyor. özellikle sonradan görme insanlar bu şekilde davranıyorlar. mal varlıklarını illaki insanlarda bilsin istiyorlar. üniversiteden bir arkadaşım vardı ve kendisi orta halli bir ailesi olan bir kızda ancak zengin bir adamla evlendikten sonra adamın onu aldığı bütün pahalı hediyeleri instagram üzerinden sürekli paylaşmaya başladı. o kadar görgüsüzce ve bayağı bir görüntü oluşturuyor ki bu kendi ailesini de resmen ezmiş oluyor. tamam mutlu bir anını paylaşabilirsin ancak sadece hediyeleri çekerek atmak niyedir hiçbir anlam veremiyorum. bir de erkeklerin masanın üzerine araba anahtarı ,kabarık cüzdan, marka gözlük ve iphone telefonlarını koyup bir fincan kahve ile çekmeleri furyası vardır ki tam bir rezalettir. sözde masada bulunan kahveyi çekiyorlar ama yersen. orada göstermek istedikleri şey kesinlikle zenginlikleridir. böyle tiplere düşen kızlar var mı gerçekten çok merak ediyorum. ama eminim ki bu tarz erkeklere düşecek kızlar vardır. kendi değerlerini bilmeyip böyle erkeklerde farklı şeyler arayışında giriyorlar. görgüsüz bir insanla hayat geçirebileceğimi hiç zannetmiyorum ben. ama insanlar bu devirde buna değil cüzdanlarının kabarıklığına bakıyorlar. gerçekten bu şekilde marka takıntısı ve görgüsüzlük son zamanlarda çok fazla artmaya başladı.insanlar resmen başkalarının nispet olsun diye hayatlarını yaşar bir hale geldiler. bir insan gerçekten bulunduğu ortamdan keyif fazla ve mutlu olsa zaten o kadar fotoğraf çekip sahip olduğum şeyleri gösterme ihtiyacı asla hissetmez.bunlar mutluluğu yakalayamamış kendine farklı şeylerle tatmin etmeye çalışan cahil ve görgüsüz insanların yapacağı davranışlardır.kendini bilen ve kendinden emin olan bir insan kesinlikle böyle davranışlar içerisine girmez. marka eşyalarını göstermeye ihtiyaç bile duymaz zaten. çünkü kişilik ve karakterleri ile aslında kendileri bir markadır.

0

ülkemiz de özellikle son 2 yıldır marka kıyafet giyinme, son model telefon alma, aksesuarları abartılı gösterme gibi bir çok aslında bizim örf ve adetlerimiz de pek yeri olmayan bu gösterişin artmasının en temel sebebi tabii ki de reklam ve pazarlama becerisidir bence. dizilerden örnek vererek başlayalım dizilerde fark ettiyseniz son model araçlar, son model telefonlar, birbirinden gösterişli kıyafetler takılar çok ön planda oluyor. bunun en temel sebebi ise bana göre değişen dünya düzeni ve maddi imkanları ne olursa olsun en iyi ye sahip olma takıntısıdır. insanların bu özelliğini veya huyunu diyelim, çok iyi bilen markalar bunları yaptıkları pazarlama stratejileri ile hayatımızın olmazsa olmazları gibi göstererek bizleri bu ürünlere mecbur kılıyorlar. çocuklarımız da bundan özellikle youtubue sektörünün gelişmesi ile haberdar olup özenmeye başlıyorlar. makyaj kanalların da ki youtuberlara bir göz atın. danla bilic başta mesela. koca koca pırlantalar en iyi makyaj ürünleri insanların gözüne soka soka gösteriş yapıyorlar. hele ki instagram da. instagram da herkes zengin herkes isviçre de yaşayıp aylık 15.000 frank maaş alıyor herhalde. böyle bir gösteriş böyle bir görgüsüzlük olamaz ya. aslında bizim örf ve adetlerimiz de hiç yeri olmayan şeylerdir bunlar. olan var olmayan var, imkanı olup da alamayan var. onları özendirmek gözüne sokmak hiç hoş şeyler değildir ki bizim geleneklerimiz de. aslında bakın bunu çok net iddia ediyorum bunun altında yatan şey tamamen eziklik psikolojisi başka hiçbir şey değil. çok zengin olan insanlara bir bakın türk olanlara, bunların çocuklarını hiç para fotoğrafı atarken lüks altın veya arabalarını insanların gözüne sokarken görüyormusunuz ? koç ailesi ülkenin en zengini değil mi ? hiç koç ailesine mensup birisinin tutup da sosyal medya ya para içinde yatarken fotoğraf yüklediğini veya altınlarının fotoğraflarını çekip sosyal medya da orada burada paylaştıklarını gördünüz mü ? göremezsiniz çünkü bu bir edep adaptır. görmemişlik yapmaz gerçekten zengin olan insan. bunu son dönemde zengin olup görmemiş cahil insanlar yapar anca.