1

öncelikle bunları biriktirebilirsiniz. eskiden düğme kutuları olurdu. kaybolan, bulunan düğmeler buraya konur, eskiyen kıyafetlerin düğmeleri alınır, başak bir kıyafette kullanılır diye bu kutularda saklanırdı. şimdi çoğu kıyafetin yedek düğmesi var etiketinin yanında. bende onları lazım olursa diye biriktirdim ama hiç lazım olmadı. biz eskiyoruz giysiler eskimiyor.

sonra bunları değerlendirmek istediğimde küçük bir araştırma yapmıştım. renkli düğmelere ağaç şekli verilip bir pano yapılabiliyor. tellerin ucuna taktığımız düğmeleri birleştirerek yine bir ağaç elde edip minik bir saksıya oturtabiliyoruz. pantolon ,tişört, kazak, bluz, babet süslemelerinde kullanabiliyoruz. cam bir kaseyi ters çevirip strech filmle kaplıyoruz. sonrasında sıcak silikonla ya da yapıştırıcılarla tabağın etrafında tabağın şeklinde alacak şekilde düğmeleri birleştirerek büyütüyoruz. kaseyi çıkardığımızda strech filmi kaldırıyoruz ve tabak batmadan yeni dekoratif bir kase elde etmiş oluyoruz.

bu konuda sizde hayal gücünüzü kullanıp daha değişik fikirler bulabilirsiniz. yapılışlarıyla ilgili internette videolar izlemekte faydalı olacaktır.

0

kopan düğmeler gerçekten en sevmediğim şey çünkü sürekli kıyafetlerimizden ceketlerimizden sürekli kopuyor. dikiyorsun ama tekrardan aynı şekilde oluyor.o yüzden kopan düğmelerle en azından bir yere biriktirilebilir daha sonra biriktirilen düğmeleri yastıkların üzerine şekil olarak yapabilirsiniz. süs için en azından gerçekten çok iyi bence. eğer ki mesela bir çanta yapabilir onun üstüne bu renkli renkli eğer ki biriktirdiğiniz düğmeleriniz varsa bunları çantanın bez çantanın üstüne gidebilirsiniz süs olarak ben öyle yapıyorum bazen gerçekten çok güzel oluyor aslında en azından kendi çantamı kendim yapabiliyorum renkli renkli. özellikle de şal var ise özellikle dekış aylarında daha çok kullanıyoruz onların üstüne renkli renkli dikilebilir gerçekten çok güzel oluyor çok güzel duruyor bence dışarıya bile çıkarken bunları giyebilirsiniz üşümemek için soğuk havalarda. bezden bir saç bandı da yapılabilir. bezden olan her şeyin bence üstüne dikilebilir gerçekten çok güzel duruyor. genel anlamda kopan düğmeler ile ilgili bunlar yapılabilir.