0

yani vücudundaki veya yüzündeki güneş yanığının geçmesini istiyorsan sana yoğurt tavsiye ederim. hani doktora gitmeden önce yoğurt sürebilirsin. gerçekten de güneş yanığına çok iyi geliyor yoğurt genellikle benim eşim güneşten devamlı yandı için biz yoğurt kullanıyoruz. ondan sonra mesela doktora gidiyoruz. eşime reçetede bir ilaç yazıyor onu kullanıyor şu an ilacın adı şu an aklımda değil yani faydasını gördük senin de doktora gitmeni tavsiye ederim. sana mesela şimdi ben bir tane kür vereceğim onu yap. özellikle domatesli ,pirinç unu maskesi bunu her gün yaparsan yuzündeki yanıkların hepsinden kurtulursun bir tane domateslerin rendeleceksin ,suyunu sıkıp bir kaseye koy, içine pirinç unu at ne sıvı olacak ne katı yüzüne sürdüğünde akmasın yeter. yüzünde yarım saat beklet sonra yüzünü ılık suyla yıka ve nemlendirici krem sür bunu her gün yaparsan gerçekten de faydasını görürsün. dediğim gibi sadece bu güneş yanığına iyi gelmiyor. çok yaşadım her şey iyi geliyor. yüzünde sivilce lekesi ,güneş yanığı veya normal leke, iz herhangi bir her şey iyi geliyor.

0

güneş yanığı daha çok insanlar yazın tatile gittiklerinde veya sürekli sıcağın altında kaldıklarında daha çok meydana geliyor güneş yanıkları.insanlar yazın tatile gittiklerinde sürekli güneşlenme derdindeler aslında bilmiyorlar ki güneş gerçekten çok uzun süre kaldıklarında onlara zarar aslında.tabii ki de yararları var ama gerçekten zararlı da çok fazla güneş yanığı olabiliyor insanın vücudunda o yüzden aşırı bir şekilde güneşte durmamak gerekir özellikle de.özellikle de beyaz tenli kişiler gerçekten güneşe çıktığında hemen kıpkırmızı olabiliyor ya o yüzden de özellikle beyaz tenli kişiler birazcık dikkat etmelilerdir kendilerine.güneş yanığı özellikle geçirmek için herhangi bir nedenden dolayı olabilir bu güneş yanığı geçirmek için daha çok o bölgeye soğuk ve nemli bir havlu koyabilirsiniz diye düşünüyorum ilk aklıma gelen bu. en azından soğuk ve nemli bir havlu güneş yanığının birazcık geçmesine yardımcı olur ve kızarıklığını alır en azından. ama en azından 20 dakika bekleterek soğuk havlıyor veya bozuk bekleterek en azından birazcık geçirebilirsiniz diye düşünüyorum. özellikle de insanlar güneş yanıklarına yoğurt sürerler hala daha sürüyorlar eskiler zaten güneş yanıklarına genellikle yoğurt sürerlermiş o yüzden hala daha var bu.güneş yanığına yoğurt sürülürse en azından yarım saat bekletilmesi gerekir gerçekten çok faydasını görürsünüz ben de elimin üstü yazın güneşte fazla kaldığından dolayı üstü kıpkırmızı olmuştum üzerine bir vurdu sürerek 20 dakika 25 dakika beklemiştim gerçekten çok faydasını gördüm en azından kırmızılığını bir acısını alıyor.güneş yanıklarına daha çok bunlar kullanılabilir tabii ki de farklı yöntemler var insanlar için ama en önemli ve en çabuk geçiren yöntem yoğurt yöntemini gerçekten hemen geçiriyor en azından ağrıyı, acıyı alıyor gerçekten çok faydasını görürsünüz. veya aslında artık güneş yanıkları için kremler var bunlar da kullanılabilir onların ne kadar faydası olduğunu bilmiyorum ama ben hiç kullanmadım kullananlar var biliyorum ama hiçbir şekilde faydasını olup olmadığını bilmiyorum o yüzden de en azından yoğurt sürmek biraz acısını ağrısını alır diye düşünüyorum bunu sürmek en iyisi bence. genel anlamda güneş yanığına bu tür yöntemler geçirebilir özellikle de eğer ki baş dönmesi bulantı gibi değişik sebeplerden dolayı sürekli güneş yanığından sonra böyle belirtiler varsa bence hemen doktora gidilmelidir diye düşünüyorum yoksa çok önemli şeyler olabilir daha farklı hastalıklara yol açabilir bu küçümsememek gerekir güneş yanığını.

0

güneş yanığını doktorun size reçete ettiği kremler ile geçirmeyi deneyiniz. güneş yanığına maruz kalan bölge kaşınma yapabilir. fazlaca deriyi kaşımayınız. iz kalmasına neden olabilir. dikkatli olunuz. kremler sayesinde bir hafta içinde yanıktan tamamen kurtulabilirsiniz. ayrıca çok sıcak olarak duş almayınız. sırt üstü yatmayınız. deride soyulmalar olacaktır. bu gayet normal bir durumdur. bundan dolayı endişe etmeyiniz. derinizde küçük küçük kırmızı lekelerde son derece gayet normal bir durumdur. buna da kafayı fazla takmayınız. dediğim gibi daha önce güneş yanığına maruz kalmış biri olarak söylüyorum. ağrısı ilk zamanlar çok fazladır. bazen dayanılmaz olabilir. hatta günlük yaşantınızı çok olumsuz olarak etkilemektedir. bundan ötürü sabretmeniz ve dayanmanız gerekmektedir. bana bu olay bir ders olmuştur. bundan sonra güneş yanığına maruz kalmamak için güneş ışınlarına direk maruz kalmamaya, kafama şapka takmaya ve deniz kenarına gitmişsem krem kullanmaya özen gösteriyorum. siz de güneş yanığına maruz kalmamak için güneşten kendinizi koruyunuz.

0

güneş yanığı için eczanelerde satılan kremler var,birde eskiden annem bize yapardı zeytin yağı ve kireç kaymağını karıştırır iyice çalkalar güneş yanığı olan bölgeye sürerdi .çok iyi gelirdi