0

yani hava kirliliği nedenleri genellikle arabaların egzozundan çıkan dumanlar, sigara dumanı ,nargile dumanı, fabrikalardan çıkan dumanlar özellikle bu efes, tuborg gibi o fabrikalardan soba dumanı yani bunların hava kirlilik veriyor ama insanlar mecburen o dumanı çıkarıyor. yani sonuçta fabrikada çalışan insanlar var. ekmek parası kazanmak için zaten insanların evinde doğalgaz yoksa mecburiyetten soba yakıyorlar. ben de kendim soba yakıyorum. tamam havayı kirletmek istemeyiz ama sonuçta ya insanın yapacak bir şey olmuyor mecbur kalıyor. yani bence havadan çok çevreyi kirletmemeleri lazım beni havadaki duman bir sonuçta gidiyor ama çevreni pisliği her zaman kalıcı aslında orayı insanlar temiz tutması lazım diye düşünüyorum.

0

sehirlerde ki hava kirliliginin baslica iki nedeni;
1-araclarin egzozundan cikan duman.
2-binalardan ve evlerden cikan duman.

0

hava kirliliği genellikle insanların veya fabrikaların aşırı bir şekilde duman çıkarmasından dolayı egzoz gazlarından dolayı çok fazla oluyor havalar genellikle hava kirliliği bu yüzden meydana geliyor.o yüzden gerçekten de hava kirliliği bu yüzden meydana geliyor ve soğuk kış günlerinde artık soba veya kaloriferlerin yanmasından dolayı soba dumanından özellikle hava kirliliği çok oluyor kış günlerinde ama yapacak bir şey yok maalesef üşümemek için yapmak zorundayız.aslında birçok sebepten dolayı hava kirliliği meydana gelebiliyor mesela arabaların egzozlarından artık çıkan gazlar gerçekten çok aşırı bir şekilde hava kirliliği yapıyor bazen insanlar çok aşırı bir şekilde hızlı gidebiliyor ve gaz çıkarıyorlar aşırı bir şekilde hızlı gidiyorlar o yüzden de aşırı bir şekilde gaz çıkıyor arabadan. o yüzden arabaların en azından muayenesini iyi bir şekilde her ay yaptırmalıyız en azından birazcık hava kirliliğini önlemeye yardımcı oluruz diye düşünüyordum.artık günümüzde fabrikaların çok olmasından dolayı artık fabrikaların bacalarından çıkan atık gazlar da hava aşırı bir şekilde gelip kirletiyor ve gerçekten de hiç iyi değil hem kendimizi hem de havaya hiçbir şekilde iyi değil çok zararlı.havadaki kir fazla olursa insanlar soluk alıp vermekte gerçekten çok güçlük çekerler özellikle de astım hastaları çok aşırı bir şekilde güçlük çekiyorlar soluk alıp vermekte çünkü havanın kirli olmasından dolayı özellikle de gazların otomobil gazlarının sola bacalarından çıkan gazların yani gerçekten birçok şeyden insanlar zorluk çekebiliyor maalesef. parfüm ,kolonya gibi şeyler de gerçekten de hava kirliliği yapıyor hem kendi vücudumuza zararlı aslında hem de havaya zararlı çünkü gerçekten üzerimize çok aşırı bir şekilde bazı parfümler çok siniyor ve gerçekten geçmek bilmiyor günlerce o yüzden de bence parfüm kullanmamalıyız diye düşünüyorum ben kullanacaksak bile en azından doğal parfümler olması daha iyi olur kendi evimizde yaptığımız parfüm olabilir mesela.özellikle de artık hele ki yazın orman yangınlarından dolayı havayı çok aşırı bir şekilde kirletiyor orman yangınları gerçekten orada bilinçsiz insanlar sigara içiyor ,piknik yapıyor yani ocak bile yakıyor o yüzden de havayı ormanları ağaçları yakıyorlar hem hem de havayı kirletiyorlar maalesef ki.aslında birazcık dikkat etmeliler insanlar orman yangınları gerçekten artık çok aşırı bir şekilde çoğaldı günümüzde hele ki yaz dönemlerinde çok aşırı bir şekilde meydana geliyor orman yangınları. çok dikkat edilmelidir nefes alıp vermemizi gerçekten çok zorlaştırıyor ormanlar olmazsa gerçekten soluk alıp veremeyiz oksijen alamayız o yüzden de orman yangınları sebepleri en çok insanlardan tarafından meydana geldiği için ben çok dikkat etmelilerdir hava kirliliği çok aşırı bir şekilde oluyor onun için de dikkat etseler çok iyi olur bence. aslında birçok sebebi var bunun mesela anız yakınından dolayı insanlar hava kirliliği olabiliyor yani bir çok sebepten dolayı olabiliyor.

0

hava kirliliğinin nedenleri ; kent konumu , egzoz gazları , kullanılan kalitesiz yağlar , soba ve kaloriferin uygun şekilde yakılmaması , olumsuz hava koşulları gibi şeyler başlıca nedenleri arasındadır . hava kirliliği daha çok biz insanlar yüzünden meydana geliyor yani . bu konuda daha duyarlı olursak daha temiz bir ülkede yaşayabiliriz .