0

annelerin çocuklara tabii ki de tavsiyesi çok. mesela ben bekarken fazla gecikme derdi bana ,hemen eve gelirsin işin bittiğinde gibi şeyler söylerdi. ben de tamam anne der geçerdim ama bana söylediği saatte de her zaman gelmişimdir. şimdi sonuçta benim annem her zaman iyiliğimi ister bazen bizler annemize kızıyor olabiliriz ama gerçekten de boşa kızmışım. ben de kendim anne olduktan sonra anladım. her zaman anneler doğruyu söyler ve doğru yolu gösterendir. rabbim bizleri annemize, babamıza emanet etmiştir. kız çocukları anne, babaya her zaman emanettir, evlendikten sonra da eşine emanettir. dediğim gibi bana her zaman o kelimeleri söyledi. bir de ben erkek gibi yetiştiğim için bana kız gibi ol erkek gibi olma kelimeler söylüyordu. yani dediğin gibi çok şey söyledi ama şu an hiçbir aklımda değil unutmuşum çoğunu yani tüm annelerin hep aynı söylediği laflar.

0

annelerin çocuklarına tavsiyeleri saymakla bitmez ben kendi çocuğuma yabancılarla konuşma terli terli su içme çok koşma internete fazla girme telefonla oynama islak yerlerde gezin mi işlerini fırçala dişlerini fırçala soğuk su içme okulda kavga etme büyüklerine karşı saygılı ol küçüklerine karşı hoşgörülü ol diyorum bunun yanı sıra çocuğumun sosyal çevresinde iyi empoze edilmesi için sık sık tavsiyelerde bulunuyorum çocuğuma kitap okuması konusunda uyarıyorum televizyonda yarayışlı olmayan şeyleri izlemesini istemiyorum kılığına kıyafetine dikkat etmesini sürekli söylüyorum saçını ne şekilde arayacağını söylüyorum galiba ben çocuğuma çok karışıyoruz ama sonuçta bir evlat kolay yetiştiremiyor onları tüm kötülüklerden korumak bizim anne baba olarak en büyük vazifemiz kimsenin çocuğuna kılına zarar gelmesini istemem

0

annelerin çocuklarına öğrettiği ve öğretebileceği en güzel şey sevgidir ve bu sevgi annelerde o kadar doğaldır ki siz farkında olmadan sevmeyi sevilmeyi öğrenirsiniz. annelerin öğrettiği 2 şey ise insana verilen emektir.çünkü anneler bizleri o kadar zor koşullarda zor şartlarda yetiştirip üzerimize titrerler sonrasında nedendir bilinmez biz büyüdükçe aslında bu özümüzden annelerimizin bize verdiği bu insan sevgisinden uzaklaşırız.annelerin çocuklara öğrettiği 3 şey ise sabırdır.çünkü kendisi o kadar sabırlı davranır, o kadar çok vefalı davranır ki size yeri gelir uykusundan feragat eder yeri gelir,kendi yemeğinden feragat edip size verir.o yüzden annelerin hakkı hiçbir zaman ödenmez.

0

annelerin çocuklarına tavsiyeleri bitmez. mesela dışarı çıkarız erken gel, kendine dikkat et, çok oyalanma, sağa sola bakma baban hemen eve gelir çabuk gel vb. gibi öğütleri vardır ya da insanlara nasıl davranmamız konusunda hep annemiz bizi yönlendirir kararlarımızda annemiz etkilidir ve gerçekten annemizin düşünceleri bizim için çok önemlidir. çünkü onlar her zaman doğruyu belirler ve bizi doğru yola yönlendirirler onların düşüncelerine saygı duymalıyız ve önem vermeliyiz gerçekten de..