0

evet bir defa yapıldıysa bu hatadır ama tekrarı olduysa artık hata olmaktan da çıkar. tamamen tercihtir. bu yüzden üstünde düşünmeye hiç gerek yok

0

bence de bir hayatı tekrardan yapmak çok saçma insan ne kadar hayatı değiştire bilsem yada dünya ya tekrar gelme gibi şansım olsa herşey çok farklı olurdu deriz hepimiz aslında öyle değil insan hatalarından ne kadar ders çıkarırsa çıkarsın yine de tekrar aynı hatayı yine yapar yada başka buna benzer yine aynı hataları yapar bence hiç bir şey değişmez herşey yine devam eder .

0

normal olarak hata yapmış bir insanın hatalarından ders çıkarmış olarak yaşamına deva etmesi gerekir ama insanoğlu

0

tabi ki bazı kişiler hala devam ettiğini görüyoruz.

0

bir kere yapılmış hata bir daha yapılmaması gerekir.

1

bir hatayı tekrar tekrar yapmak gerçekten çok saçma bir şeydir çünkü hatalar tekrarlandığı zaman hata olmaktan çıkar ve bir tercih haline gelir. sürekli olarak aynı hataları tekrarlayan ve yanlış davranışlar içerisinde bulunan insanların artık bir süre sonra hata yaptığını değil bu davranışları ve böyle bir hayatı tercih ettiğini düşünebiliriz. insanlar yapmış oldukları hatalardan ders çıkarabilecekleri sürece kendi hayatlarını çok daha zor bir şekilde yol verebilirler ayrıca bu hatalar sayesinde sonrasında çok daha güçlü bir şekilde ayağa kalkıp yollarına daha emin adımlarla devam edebilirler. ancak bu işi kesinlikle sadece hatalarından ders çıkarmayı başaran ve sonrasında yeniden aynı hataları yapmayı tercih etmeyen aklı başında insanlar gerçekleştirebilirler. bir hata yaptığımızı zaman kötü bir sonuç elde ettiği sekeer sonrasında yine aynı ya da benzer bir hatayı yaparak farklı sonuç elde etmeyi beklemek kesinlikle saçmalığın daniskasıdır. çünkü bir kere kara denilen şey sonradan ak olmaz. aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar beklemek kılsız insanların yapacağı bir şeydir. o yüzden hayatımızda saçmalamamak ve doğru yolda yürümek için kesinlikle bir hata yaptığımız zaman oturup düşünmek ve yapmış olduğumuz bu hatalardan kendimize dersler çıkarmak gereklidir.

0

bir hatayı tekrardan yapmak tabii ki de çok saçmadır. ilkinde yapılan hatadr ikincisi ise birer tercihtir. çünkü hatasından ders alan insan bir hatayı tekrardan yapıyorsa bunun sonuçlarını hak etmiştir ve onu çekmeye mahkumdur bence ffedersiniz bir atay tekrardan yapmak aptallık olarak nitelendirilebilir çünkü insan kendi eliyle kendini nasıl kötülüğü itebilir ki zaten insanlardan zarar gelmiyor bize sadece kendi hatalarımızdan kendi seçimlerimizden kendi düşüncelerimizden yaptığımız şeylerden geliyor o yüzden bir hatayı tekrar da yapmamak lazım ve düzgün yaşamak lazım.