0

adı uzerinde bu anadir.bir ana tabiki seni 9 ay karninda tasidikdan sonra dunyaya getirir.bundan sonra zorlu surec baslar tabiki.bir annenin evladini o andan itibaren zorlu sureci baslar hastalanirsin aglarsin acikirsin usursun altini pisletirsin durmadan elbiselerin yikanir dusecekmi biryerinde bisi varmi diye oldukca zorlu surecten gecer yani bir evlat buyusede annenin gozunde hala ayni yastadir bence kolay. deil o yuzden bosuna dememisler cennet annelerimizin ayaklari altindadir.

0

anne olmak gerçekten çok zormuş anne olunca anlarsın derdi annem gerçekten de anladım. anne olunca kendinden vazgeçiyorsun hayatının yönünü evladına göre veriyorsun . hayat onun çevresinde dönüyor. kendini unutup sadece onun için yaşıyorsun. çok farklı ve inanılmaz bir duygu her kadın inşallah yaşar bunu . kendini güçlü hissediyorsun yasama sebebin sadece o oluyor . gözün baska birsey görmüyor. kızımdan önceki hayatım yokmuş gibi hissediyorum bazen gerçekten farklı bir duygu. annelik fedakarlık demekmis gerçekten . kendinden önce baska birini düşünmek ne kadar güzelmiş babalar bu duyguyu anlayamaz ve naparsak yapalım annelerin hakkını ödeyemeyiz .

1

hiçbir şey annelerin hakkı ödenmez. özellikle ben annem hakkını ödeyemem hiçbir şekilde. benim annem bizler için gerçekten de çok çile çekmiş. biz üç kardeşiz. hani bizim için o kadar dayak yemesine rağmen amcalarından, dedemden ,babamdan hani gene de bizi bırakıp gitmemiş başkasi olsaydı hiçbir şekilde katlanmazdi. annem anlatırım mesela ve benim bu zamana kadar getirmiş, büyütmüş tüm kahrimı çekmiş yani sadece benim değil kardeşlerimi de aynı şekilde ama gene de hiçbir zaman isyan etmedi benim annem, benim annem gerçekten melek gibi bir insan herkesin annesi bence melek gibidir, eminim ki ama şöyle bir şey de var. herkes anne olamıyor. bir tane vardır ,birde annecik vardır. benim annem hiçbir zaman annecik olmadı, her zaman anne oldu. ben ne yaparsam yapayım hiçbir şekilde annemin hakkını ödeyemem. benim eşimin annesi gerçekten de annecik hiçbir şekilde ona faydası yok, hiçbir şekilde umrumda değil. sadece kıskançlık yapıyor, başka hiçbir şey yaptığı yok. kalbi, fesatlıkla dolu hatta eşim bile şu an annesi ile konuşmuyor. bazen benim anneme imrenir ve diyor ki; benim öz annem diyor, senin annen yani benim hani o kadar çok seviyor keşke ben de eşimin annesini o kadar çok sevseydim ama dediğim gibi işte o anne değil.

0

annenin hakkını nasıl ödeyeceksin ki.dokuz ay seni karnında taşımış.geceleri uyumadan seninle ilgilenmiş.emzirmiş.altını temizlemiş.ne yaparsak yapalım bence annelerin hakkı ödenmez