0

hayatta olmazsa olmaz olan yiyecekler sağlık açısından bütün yiyecekler vücudumuz için önemlidir.her türlü yiyecek yemeliyiz.protein olmazsa olmaz bir yiyecektir.karbonhidratlar, vitaminler,hepsinden almalıyız.

1

benim de hayatımda olmazsa olmaz diyeceğim yiyecekler çokça vardır. çünkü yemek yemeyi çok seven bir insanım ve yemek yemek benim için büyük bir tutku ve aşk. yemek yerken gerçekten sevdiğin bir şeyse eğer yemiyorum adeta o yemekle aşk yaşıyorum öyle hissediyorum gerçekten. özellikle benim olmazsa olmazım adana kebabıdır.ancak sadece adana'da ve yeşil kapıda yemem gerekiyor. oradaki kebabın üzerine şu ana kadar başka hiçbir yerde kebap yemedim. olmazsa olmaz orasıdır benim için. zaten şu anda da son zamanlarda sürekli olarak yeniden bir adana'ya gidip kebap yeme arzusu içerisindeyim.
adana kebabı birinci sırada ancak onun dışında da vazgeçilmezim olan yiyecekler tabii ki var. yemek yemeyi çok seven bir insan olarak. içli köfte, çiğ börek ,mantı , lahmacun, köfte, patates belki de haftaya bileceğin bir sürü şey var ama say say bitmez şimdi. o yüzden benim top listemde bu saydığım yiyecekler var. bunları uzun bir süre yemediğim zaman gerçekten çok büyük eksiklik hissediyorum ve sürekli olarak aklımda onları yeme düşüncesi oluyor hayalini kuruyorum girip resimlerine bakıyorum ya gerçekten çok büyük bir rahatsızlık bu. şimdi bunları yazdım diye obezite bir insanda zannetmeyin de sadece yemeyi seviyorum ancak kararında yiyorum. ama bu aşkla yemeye devam edersen eğer yakında obezite olmam da mümkündür. :)

0

benim hayatta olmazsa olmaz dediğim çok yiyecek var hangi birini sayayım ki ya ..:) patates kızartması, tava, kebap ,adana kebap, kuşbaşı, kola, çikolata, negro bisküvi, makarna ayran dürüm, iskender yani bbir çok sayabileceğim yiyecek var bu yiyecekler olmasa bence hayatın bir tadı olmazdi. yalnız bir insan olarak kendimi tamamen yemeye adamış bir insanım. yemeği çok seviyorum. babamın bir sözü vardır can'ın istiyorken ye der. :) ben de canım istiyorken doyasıya yiyorum vallahi.. allah'a çok şükür böyle güzel nimetler verdiği için zaten allahımız da söylemiş dünya nimetlerinden yararlanin demiş biz de elimizden geldiğince yararlanıyoruz durumumuz olduğu sürece tabii ki çok şükür bu günümüze.