0

tabii ki zevkine göre kitap okumak gerekir. klasik sevmiyorsan ve zorla klasik okuyorsan nasıl alışkanlık yaparsın ki bunu. zorla okuyup alışkanlık olmaz

0

bende önceden hiç kitap okumazdım bazi kıtapları merak uyandıranlar vardı onları okumaya başladım sonra bu alışkanlık devam etti böyle halen kitap okuyorum

1

kitap okuma alışkanlığı kazanmak için öncelikle daha az sayfalı ve ilginizi çekecek konular da yazılmış olan kitapları okumakla işe başlamalıyız. ayrıca okumaya başladığınızda da kendimize bir hedef koymalıyız. örneğin okumaya başladığınız kitabın ağırlığına ve sayfa sayısına bağlı olarak şu kadar gün içerisinde bu kitabı bitireceğim diye kendimize söz vermeli ve bu sözü de yerine getirmeliyiz. bu şekilde yaptığımız zaman başarabilmek adına sürekli olarak kitap aklımızda olacak ve okumaya yönleneceğiz. bana kitap okuma alışkanlığını öğretmen olan teyzem zorla da olsa kazandırmıştı. kendisi bana önce sevebileceğim tarzda ince kitaplar verdi ve bu kitabı bu gün içerisinde bitireceksin dedi. ben de inatçı bir insan olduğum için o gün o kitabı bitirmek için elimden geleni yaptım böylelikle bir yerde bir yarış haline de geldi bizim aramızda. okuduktan sonra bana kitabı anlattıracağını da bildiğim için öyle okumuş gibi de yapmadım baya baya okumak zorundaydım çünkü.
sonrasında ben de kendim sevebileceğim tarzda önce genç kızlar için yazılmış olan ipek ongun kitaplarını okumaya başladım, sonrasında yavaş yavaş yine aşk hikayeleri ,psikolojik romanlar ,çok ilgi çekici tarihi tarzda yazılmış olan romanlar okuyarak kitap alışkanlığını edindim. zaten bir kitap okumaya başladığım zaman beni sarıyorsa birkaç gün içerisinde mutlaka o kitabı bitirmeye çalışırım ancak bana ağır gelen ve beni konusu ile hiç sarmayan bir kitap varsa hayatta o kitabı bitiremiyorum. siz de dediğim gibi sevebileceğini tarzda ve ilginizi çekecek konular da daha ince kitaplar okuyarak yavaş yavaş kitap okumayı sever bir hale gelebilirsiniz. zaten insan okumaya alıştığı zaman okudukça okuyası ve sürekli yeni kitaplar hakkında bilgi edinme isteği gelecektir.

1

vallahi ben çok kitap okuyamıyorum. kitap okumayı çok sevmiyorum açıkçası ama kitap okuma alışkanlığı kazanmak istiyorum. çünkü herkes çok faydalı olduğunu söylüyor .bence kitap okuma alışkanlığı kazanmak için öncelikle sevdiğimiz ve bizim ilgimizi çekebilecek konularda kitaplar seçmeliyiz ve öncelik olarak güzel kapaklı kitaplar almalıyız kendimize yani okuma hevesimizin olması için.. daha sonra okudukça inşallah başka romanları başka hikayeleri merak edebiliriz.. öyle öyle kitap okuma alışkanlığı kazanabiliriz bence.. inşallah türk milleti olarak hep kitap okuyan bireyler oluruz. ama günümüzde kitap okuyan çok az ben de dahil bunun içine ben de inşallah kitap okuma alışkanlığı kazanmak istiyorum kendime güzel kitaplar olmayı hedefliyorum bakalım ne olacak.