0

mavi balina oyunu yabancı bir insan tarafından kurulmuş ve çocukları katliama ve intihara sürükleyen bir oyundur .bu oyunu hazırlayan kişi sanırım bir psikopat olmalı çünkü oynayan kişilere ağır görevler verilerek kendilerine zarar verilmesi isteniyor ve en son görevde de bir şeyle tehdit ediyorlar ve yapmazlarsa ölmelerini istiyorlar .o yüzden pek çok çocuk tehlikede ve kendisini intihara sürüklemektedir .mavi balina oyunu whatsapp'tan ya da başka sitelerden gelen şeylere tıkladığınızda oyuna üye oluyorsunuz ve hiçbir şekilde kurtulamıyorsunuz. oradaki görevleri yapmaya zorlanıyorsunuz ve yapmadığınız takdirde sizi ailenize tehdit edip ölmenize neden oluyorlar. duyduğum kadarıyla mavi balina oyunundan pek çok çocuk intihar edip ölmüştür ve yapımcısını tutuklamışlardı en son. böyle oyunlara karşı anne babalar çok duyarlı olmalı ve çocuklarını böyle tehlikelerden korumalılar aksi takdirde kötü sonuçlar ortaya çıkıyor.

1

mavi balina oyunu oyun oynayan kişilere çok tehlikeli görevler veriyormuş.daha önce hiçbir şekilde oynayıp bu oyuna bulaşmadım.nasıl bir oyun olduğunu merak dahi etmedim ama basında bu oyunla alakalı hiç iyi haberler okumadık. gencecik çocuklar bu oyun yüzünden canlarını kıydılar. oyun belli bir seviyeye kadar normal bir şekilde giderken belli bir seviyeden sonra çok zor görevler istemeye başlıyormuş. resmen insanın bilinçaltına işleyen bir şekilde işleyişi var. zaten insanın bilinçaltına işlemiş olmazsa hiçbir normal insan git kendini as dedi diye aşmaz ya da öldür dedi diye gidip kendini öldürmez kendine zarar vermez. ama nasıl bir psikoloji altına giriyorlarsa bu oyunu oynayan kişiler tamamen kendilerine oyunun kölesi olarak görüyorlar ve oyunda ne söylenirse bir süre sonra yapmaya başlıyorlarmış. özellikle çocukların bu tarz şiddet içerikli oyunlardan olabildiğince uzak tutmalı ve her zaman oynadıkları oyunları izledikleri videoları denetlemeliyiz. allah korusun bu saçma sapan şeyler yüzünden çocuklarımızı kaybedebilecek noktaya gelebiliriz. yani sadece fiziksel olarak kaybetmekten değil şiddet içerikli bilgisayar oyunlarıyla fazlaca haşır neşir olan çocuklar psikolojik açıdan da çok fazla sarsılıyor ve çok yanlış davranışlar sergiliyorlar. o yüzden çocukları olabildiğince böyle şeylerden uzak tutmalıyız. zaten küçük yaşta oldukları için kafaları nereye çekersiniz oraya gidebilecek yapıda oluyor. değişmeyen çok müsait ve kandırılmaya çok uygun dönemlerde oluyorlar. bu tarz oyunları tamamen yasaklanması gerektiğini düşünüyorum.

0

mavi balina oyunu hakkında çok fazla bir şey bilmiyorum.o oyunu daha önce hiç araştırmadım ve oynama girişiminde bulunmadım. ama duyduğum kadarıyla o oyun yüzünden birçok kişi hayatından oldu. galiba oyunda insanlara görevler veriyormuş işte mesela kendini balkondan at tarzı görevler veriyormuş ve kendini oyuna kaptıran kişilerde bu görevleri yapıp hayatından olan birçok kişi duydum . bu tarz oyunlar çıkartan kişilerin de annesi ,babası ve ailesi ,kardeşleri falan yok mu bilmiyorum ama gerçekten insanların içine umarım allah'ım biraz merhamet verir ve bu tarz oyunlar üretmezler.