0

imla kuralı yapmak derken imla hatası denilecekti sanırım, hatasız kul olmaz demişler ya onun gibi, imla hataları olabilecek şeyler

1

imla kurallarına dikkat etme gayreti içindeyim. bildiğim kuralları, cümlenin gidişatına uygun şekilde kullanıyorum. çok kişinin buna dikkat etmediğini de görüyorum ama benim için imla kurallarından çok verilen cevapların içerikleri önem taşıyor. sorulan bir sorunun cevabı ile alakalı olmayan sadece yoruma dayalı uzattıkça uzatılan cevaplar karşılığında insanlar güzel olduklarını düşünüp kazanç elde ediyorlar. çok kızıyordum dediğim gibi, ben bilgi sorularını araştırırken sadece yoruma dayalı sorularla kazananları gördükçe kendimi aptal gibi hissediyordum.
artık bitti, bende onlar gibi yoruma dayalı sorulara cevap vermeye başladım dünden beri. arada bilgi sorularına da bakıyorum tabii.
milletin akıllısı tek onlar değil herhalde.

0

sonuçta biz burada hepimiz bir türkçe öğretmeni değiliz.elbette ufak tefek imla kuralları oluyor.bazen klavyeden kaynaklı olabiliyor. mümkün olduğunca dikkat ediyorum.zaten imla kuralı hatası yazan kişiye artı bir şey katmıyor.tam tersine kazancınızdan silinebiliyor.ama bazı arkadaşlar sırf cevabı uzatmak için lafı harmanlıyor.gereksiz cümleler kuruyor.gereksiz bilgilerle.örneğin kendi hayatından veya eşinin durumundan bahsediyor.daha ötesi aynı cümle tekrarları yapıyor.bazıları neredeyse kendi özel hayatına giriyor.sırf uzun cevap yazmak adına yapıyor bunları.bu da o kişiye bence haksız kazanç sağlıyor.bir şey söyledin mi sana ne site bir şey demiyor diyor.yani böyle zaten az bilgili kişiler yüzünden bilgi kirliliği oluşuyor.ben bunu dile getirmek için bu soruyu sordum

1

bütün imla kurallarını her zaman doğru kullanamayabiliriz tabiki. ama belli başlı noktalamalara illa ki dikkat edilmelidir.nokta, virgül gibi. en azından hiç bir şey yapılamıyorsa cümle sonlarına nokta koysalar da yeter. noktasız bir şekilde yazılınca o yazılar da görüntü kirliliği yapıyor. o yüzden hem bilgi kirliliğine hem de görüntü kirliliğine son verilmeli. uzun yazılacaksa da konudan sapmadan yazılmalıdır.

0

farkında olmadan imla kuralı yapmak daha iyi bilgi kirliliğine lüzum yok