0

valla gereksiz buluyorum genel olarak. saçma sapan küfür içerikli repler yapıyorlar yani düzgün şeyler yapmıyorlar ki dinleyelim çocuklarda rap çok sevdikleri için onları da kötü örnek oluyor açıkçası.. ben sevmiyorum yani türkçe rapleri, yabancı raplerin daha başarılı olduğunu düşünüyorum ve rap şarkı istemiyorum ben daha çok slow pop şarkılar dinlemeyi seviyorum.

1

son zamanların türkiye'de popülerliği yükselen bir müzik türüdür. rap dinleyen insan sayısı gittikçe artmaktadır. yaklaşık olarak on beş ya da yirmi yıl önce kadar arabest bu toprakların en çok dinlenen şarkısıdır. doksanlı yıllar ile birlikte pop müzik türü gündeme gelmiştir. insanları kendine hayran bırakmıştır. gittikçe pop dinleyen hayran kitlesi çok artmıştır. hala günümüzde pop müzik yüksek seviyelerde seyretmektedir. ama yapılan şarkılar çabuk popülerliğini yitirmektedir. ama arabesk ve türk sanat müzikleri yıllar geçse de hala zevkle insanlar tarafından dinlenmektedir. ama bu iki müzik türünden daha farklı olan rap müzik günümüzde bir hayli hayran kitlesine kavuşmuştur. rap müzik türünde adından çokça söz ettiren gruplar ortaya çıkmıştır. bunların birçoğu kaliteli müzikler ortaya koymuştur. özellikle athena grubu bir rap söyleyen gruptur. bunların yaptıkları raplar bir hayli ilgi toplamıştır. daha bir çok grup rap müzik dalında müzik söylemektedir. ayrıca rap müzik sadece gençleri değil belli bir yaş grubunun üstünde olan insanları da hitap etmektedir. ama genel olarak gençlerin daha çok dinlediği bir müzik türüdür rap müzik.

1

benim hoşuma giden bir müzik tarzı ama her önüne gelenin de rap yapıyorum dediği bi alan şu sıralar gereksiz insanlarla ve rapin amacından çıkan insanlarla dolu