0

ölmekten korkuyorum ama korkunun ecele faydası yok hepimiz faniyiz bugün öleceğiz o yuzden bu dünyadaki görevlerimizi yapmamız lazım egerki sana düşen görevlerini yapıyorsan o zaman ölümde korkmamak lazım diye düşünüyorum eğer yapmıyorsan o zaman ölümden korkmalıyız biz insanlar herşeyi bile bile yapmıyoruz cehennem diye birşey var cennet diye birşey var ve biz insanlar bunları bile bile cehennemi seçiyoruz bir çoğumuz görevlerimizi yapmayıp günah işliyor ve buda ölümden korkutuyor insani.

0

ölüm korkusu her zaman olur insanın içinde bunu lafta soylesekte vardır biraz ama beni ölüm korkusu değilde ailemi yalnız bırakma korkusu var içimde yoksa herkes ölecek birgun bunun kaçarı yok bir yaşam kanunu doğar, yaşar ve ölürsün.

0

ölümden korkmuyorum çünkü hepimiz eninde sonunda olup gideceğiz dünyaya kazık kakmayacagiz fakat toprağın altı da başımıza geleceklerden korkuyorum.

0

her dakika ölümü düşünüyoruz neden korkalım ki. biz müslümanlar ölümden hiç bir zaman korkmayız. ama hayatımızda geri kalanlarımıza iyi birer birey olduğumuzu belli etmemiz lazım. her insan sonuçta bu ölümü tadacak zengin de olsan fakirde olsan hastada olsan sağlıklıda olsan. allah en hayırlı ölümleri nasip etsin bütün kardeşlerimize ve müslüman ölmeyi nasip etsin

0

insan her dakika ölümü düşünerek yaşayamaz, bu doğru. ama insan bir gün herhangi bir vakitte hatta ansızın öleceğini unutarak yaşamamalı, bu da doğru. bence ölüm söz konusu olunca her insan bir miktar korkuyordur. çünkü hayatımızda bundan daha ciddi bir mesele yok aslında. her türlü sorun, her türlü münakaşa vs ölümün yanında ufacık kalır ve bence biz insanlar tam olarak bize ne olacağını bilmediğimizden korkuyoruz..

0

hem korkuyorum hem korkmuyorum ama sonuç olarak insan için yazılan bir kader var korkunun ecele faydası yok

0

tabiki ölmekten korkuyorum her insan korkar benim korkma sebebim hesap gününde hesap vermemek ondan aslında anlamsız bir hayat

0

yani her insan ölmekten korkar ama korkunu ecele faydası yok onun icin şnsan ölmekten asla korkmamalı

0

korkmuyorum neden korkalım insan allaha kavuşmaktan korkar mı

0

korkunun ecele faydası yoktur fakat ölümlerden ölüm beğen dersen mümkün olduğunca daha az süreyle daha az acı çekeceği bir ölüm dilerim herkes için

0

ölümden korkmayan yoktur.bilinmeyen bir diyara gitmek ve bir daha hiç olmamak ürkütücü tabi.şimdi oturduğumuz yerden korkmuyorum demek falan kolay tabi.bunun ayıbı olmaz olamaz.ölüm bir yerde temizlik aslında.bu gözü açlar dünyasında bir de ölüm olmasaydı bu zenginler dünyaya kazık çakardı herhalde.ölüm korkusu bile bazı kötü insanları kötülükten alıkoyamıyor.

0

her nefis ölümü tadacaktır sonuçta ama biraz da ürkmüyo değilim.

0

ölümden değıl ama ölümden sonrasından korkuyorum elbette. rabbimizin hassas bir terazisi var bizde günahkâr kullarız. o açıdan tabi insan tedirgin oluyor.her ne kadar ibadetimizi etsekte, rabbimiz tarafından kabul görülüyor mu? rabbimizi ne ölçüde rizasini kazandık?daha buna benzer bir çok soru var.bu sorular karşısında her müslümanın biraz tedirgin olması gerekir bence. yani öteki tarafta ben namaz kılmadım, benim kalbim temizdi gibi şeytan vesvesesi sozleri kabul edilmiyecek .kalp zaten zikirle, ibadetle temizleniyor. o yüzden artık orada bahaneler, pişmanlıklar fayda vermeyecek.

1

belki buraya yazması kolay ama şu anki hissiyatıma göre, hayır ölmekten korkmuyorum. hani bir söz vardı ya; “ölüm varsa ben yokum, ben varsam ölüm yok.” sözcükler tam olarak böyle olmayabilir ama anlamı böyleydi eminim. ama korkmak ya da korkmamayı belirleyen birsürü etken vardır mutlaka. yaşın, yaşam biçimin, ailen, işin gücün, içinde yaşadığın toplumun seni nasıl etkilediği vb.
ve son olarak, evet ben ölümden korkarım diyen arkadaşlara şunu hatırlatmak istiyorum nazım hikmet’ten
“ne ölümden korkmak ayıp,
ne de düşünmek ölümü...”

0

ölümden korkmak bence çok yanlış aksine korkmamak gerek çünkü bu hayatta bi gözünü açıyorsun bi temelli kapatıyorsun ölüm yaradanımızın takdiri olduğu için korkmamak gerek

0

ölüm allahü teala'nın biz canlılar için yaratmış olduğu bir şeydir her canlı ölümü tadacaktır hadisi şerifi ile peygamber efendimiz bunu bize bildirmiştir bence mesele ölümden korkmak değil nasıl öleceğinden korkmak tır mesela biz müslümanlar için en hayırlı ölüm salih amel anında olan ölümdür

0

ölmekten korkmuyorum çünkü zaten birgün öleceğimizi bilerek yaşamıyor muyuz o yüzden korkmaya gerek yok tek korkum allah benim canımı çocuklarımın bana olan ihtiyacı bitmeden almasın onun dışında bir korkum yok.

1

açık konuşmak gerekirse ben korkmuyorum çünkü inancıma göre ölüm allahın takdiri yapacak birşey yok :d