0

van'ı çok severim. baya bir orada yaşadım. şu an orada değilim. kendi memleketim kadar van'ı da çok seviyorum. van büyükşehir adını alan önemli bir ildir. van, doğu anadolu bölgesinde yer almaktadır. bozkır toprakları vardır. karasal iklim görülmektedir. birçok şeyiyle ünlüdür. özellikle van kedisiyle ünlüdür. van kedisi nesli tükenmesin diye koruma altına alınmaktadır. van kedi evi üniversite kampüsü içerisinde yer almaktadır. van kedisi renkli gözleri olan harika kedilerdir. van gölümüz, sodalı bir gölümüzdür. büyük bir gölümüzdür. içerisinde inci kefali denen kendine özgü bir balık yetiştirilmektedir. inci kefali yenen bir balıktır oldukça değerlidir. van gölü deniz olacak kadar büyüktür. gölün üzerinde akdamar adası vardır. akdamar adasına gevaş'ta vapura binilerek gidilir. akdamar adasında kilise vardır ayrıca badem ağaçları vardır. şamranaltı vardır. şamranaltı urartular'dan kalmadır. van tarihi açıdan oldukça ünlü biri ilimizdir. van, ilk çağ medeniyetlerden birisidir. urartular'ın yaşadığı yerdir. van'ın eski adı tuşpa veya bian kentidir. .çavuştepe kalesi, van kalesi ve hoşap kalesi oldukça ünlüdür. van müzesi önemldir. erçiş ilimizde balık bendi vardır. her yıl balık bendi festivali vardır. van çatak'ta harika bir yerdir. van'ın kahvaltısı da oldukça ünlüdür. birçok malzeme verdir. otlu peyniri, incir, murtıka gibi yiyecekler vardır. van koyun yetiştiriciliğinde oldukça önemlidir. van'ın içerisinde süphan, artos gibi dağlar vardır. van'ın ayran aşı, keledoş, perde pilav gibi ünlü yemekleri de vardır.

0

2 farklı renkte gözleriyle oldukça meşhurdur van kedisi

0

van ili doğuanadoluda bulunur ve van deyince ilk aklıma gelen van kedisi oldu.uşgun banda çok kullanılan bir bitkidir.hemen her yerde meşhur olan birde van kahvaltısıdır.hayvancılığın gelişmesi ile yemek kültürü artmış buda vanı diğer illerden ayıran özellik olmuştur

0

van ilimiz van gölü canavarı, van gölü ve kedisi ile meşhur olan bir ilimizdir.

0

van denilince benim aklıma van gölü, van kahvaltıları, van kedisi ve van otlu peyniri gelmektedir.

0

van ili denince aklıma gölü, kedisi ve kahvaltısı ile otlu peyniri gelmektedir

0

van sehri van kkediisi 've otlu peyniri ile meshurdur.plakasi 65 dir

0

van gölü ve van kedisi ilin adıyla anılan en tanınan van deyince ilk akla gelenler.van kahvaltısı hiç yemedim ama çok duydum.otlu peyniri adını da çok duyduk.

0

van'ın kedisi, gölü ,akdamar adası meşhurdur ,ayrıca yemek olarak van kahvaltısı, inci kefali ,otlu peyniri, murtuğa,kavat,sengezer,erik kızartması,ciğer köftesi,kurat köftesi,tandır balığı,keledoşve gelişmedir.

0

van gölü, ciğer köfte, tandır balık, murtuğa, gavut, sengeser