0

türkiyede ekonomik krizin geçmesi için ilk olarak cumhuriyet rejimine geri dönmesi ve sosyalist ekonominin yeniden kurulması kapitalist ekonomi modelinin iptal edilmesi gerekmekte.
nato bir baş belasıdır ülkemizin sırtına yük olmaktan başkabir işe yaramamaktadır.
natodan ayrılmalı natoya ayrılan bütçeyi yatırımlara, üretime ayırmalıyız.
diyanete bütçe ayırmayı kesmeli diyanet halkın bağışlarıyla geçinen bir kurum haline getirilmelidir.
1000 odalı saray gibi gereksiz şeyler kapatılmalı, polis teşkilatı sadece şehir içi güvenliği sağlamalı, her türlü terör ve yolsuzluk olaylarına türk silahlı kuvvetleri bakmalıdır.
ülkede mümkünse tek partili cumhuriyete geri dönüş yapılmalı, kemalizm ülkede güçlendirilmeli, cumhuriyet köy projelerine kalındığı yerden devam edilmelidir.
zorunlu olmadıkça yabancı ülkelerde askeri üs, asker barındırmamalı ve var olan üsler kapatılmalıdır.
eğitim, sağlık ve çevreye büyük yatırımlar yapılmalı temiz enerjiye geçilmelidir.
her yıl ağaç dikme yarışmaları yapılarak doğallaştırmaya teşvik edilmelidir.
devlet apartmanları kurulmalı ücretsiz veya çok az kira ücreti alınmalıdır.
ülkede gelir eşitliği sağlanmalı, sağlık ve eğitim tamamen ücretsiz olmalıdır.
devlet her sene en az 15 fabrika kurmalıdır.
yerli şirketlere destek verilmeli, yabancı şirketlerin ülkemizdeki mal varlığı en aza indirilmelidir.
özel banka kurmak yasaklanmalı tüm bankalar devlete ait olmalıdır.
kısaca cumhuriyet rejimine dönülmeli ve üretime yatırım yapılması gerekmektedir.

0

kriz yoksa 102 yillik karaca neden iflas veriyor.paramiz neden t.kağidi oluyor.2019 da maalesef dahada buyuyecek cunku dis kaynakli kriz korukluyor.dunyada kağit kparadan kriptoya geçmek icin global krizide körükluyorlar.

0

ekonomik kriz gecti mi gecmedi mi bilmem ama her sey cok pahali markette birvalisveris yapayim diyorsun aman allahim

0

kriz geçmedi ama hükümet seçim nedeniyle toz pembe göstermeye çalışıyor ortalığı. enflasyon yüzde yirmi civarında .işsizlik rekor seviyede dış borcumuz aşırı yüksek.en köklü şirketler konkordato ilan ediyor,bankalar alacaklarını alamıyor,icralık sayısı her ay artıyor,durum böyle olunca kriz nasıl geçsin ki.bence nisan mayıs 2019 da daha çok kriz olacak gibi sanki

1

geçti mi? :))))))))))))))))))))))))))) kusura bakmayın çok büyük kahkaha atmam gerekti.
ekonomik kriz daha başlamadı bile, bu yaşadıklarımız ayak sesleriydi. hele bir 2019 senesine girelim, daha kaç şirket patlayacak, kaç eve bomba düşecek kredi ve kredi kartlarından ötürü, kaç iş yeri kapanacak. bunlar daha son dönemeçe gelmesiydi.geçen gazetede okumadınız mı? akbank kredi borçlarını 3 varlık şirketine satmış. şimdi akbank'a borcu olanların kapılarına dayanacak o şirketler.
evvelsi gün koskoca herkesin bildiği karaca firması konkordato istemiş.
siz zannediyor musunuz ki; asgari ücret 2020 oldu 400 kusur zam her şey güllük gülistanlık olacak, yeni vergiler zamlar gelecek, emekliye, de verilecek zamlardan sonra. memur sendikaları da çalışanlar için sözleşmeye oturdu hükümetle. onlara verilecek zamlar falan. bunları tayyip ayda alacağı 74 bin 500 lira ile vermeyecek, para da basamayacak, basarsa zaten direk köprüden aşağı atlamış oluruz. adam ne yapacak, her şeye zam ve özelleştirmeler, oralardan gelecek paraları da size bana verecek. geçmiş ola.. kriz geçmiş miymiş=günaydınnnn.

0

şair ekonomik krizi hala geçmedi devam ediyor. yani inşaat sektörü bile şu an durmuş durumda ve bazı insanlar gerçekten de iş bulamıyor. yani şöyle etrafında dönüp baktığımda insanlar evde oturduğunu görebiliyorum ve bazen konuşuyoruz iş olmadığını söylüyorlar. mesela benim eşimin de işi yok. yani ekonomik kriz devam ediyor bence ne zaman bitecek. bir bakalım ben de çok merak ediyorum. bence artık bitmesi lazım yani gerçi böyle her şeye zam gelirse biraz zor biter.

1

kriz kendini 2018'in son aylarında iyiden iyiye hissettirmeye başladı. ancak geçmek bir yana 2019'da daha belirgin hale geleceği ekonomistler tarafından söyleniyor. özellikle 2019 ilk 2 ayı enflasyon karşısında zor bir dönem olacak gibi görünüyor. sonrasında yurtdışı ticaret ve enflasyon oranlarının daha normal seviye ineceği düşünceler arasında.

umarım 2019 zor başlasa da kriz ile geçen bir sene olmaz ve güzel günler görürüz milletçe.