0

yeni yıl kutlamak derken atıyorum hindi kesip noel babayı beklemek vs batıl inançlar olmadıkça günah olduğunu düşünmüyorum ve değildir de. bu bizim müslümanlar için hepsi için gecerli olmasa da bir eğlence metodudur. yılbaşı kutladık diye hristiyan olmadık ya ;)

0

isa aleyhi selamin dogum gunudur.muslumanlarla alakasi yoktur.ha sen hristiyanda yaparsin.yok ben agzimla giyimimle yasamimla muslumanim dersen kutlamaman gerekir.

0

yeryüzünde o kadar çeşitli günah var ki, umut ederek yeni bir yıldan beklentinin sevincini kutlama yaparak günah kazanç sağlıyor olacağımızı düşündüğüm de adaletin terazisinin kaçtığını gözler önüne seriyor bir çok insan.içip içip sağa sola zarar vermedikçe, birilerini taciz veya tecavüz etmedikçe yeni yıl kutlamasının neden bu kadar çok göze battığını anlamıyorum.bodrum katına kapatılıp yıllarca şiddet görerek tecavüz edilen bir kız çocuğunun veya vakıflarda cinsel istismara uğrayan erkek çocukların bu kadar çok konuşulduğunu görmedim duymadım hiç.o kadar çok iğrençlik var ki insanlığımdan utandığım, anlat anlat bitmez şimdi burada.insanlar eğleniyor diye günah yazılacak olması, yarattığın her bir kula eşit düzeyde olunmamasını gösteriyor ve bunu şu örnekle daha da iyi açıklamak gerekir, şarap bir içki ve yasak dinen ama cenneti kazanan her bir kul, var olduğu o cennetten şaraplar akıcağını görecektir.ben bu söylemi hafızlık konuma gelene kadar beni yetiştirmiş hocadan imamdan öğrenmiştim, bana çok tuhaf gelmişti.o hocama demiştim ki bu dünya da şarap yasak orda cennette niye yasak değil diye sorduğumda, bu dünya da sınandığımızı ve orada yasaklı bir kural olmayacağını, ebedi dünyayı kazanmak için fani hayatta allah'ın buyurduğu emir ve yasaklarına uymamızın gerektiğini söylemişti.bazı şeyler dinen çelişkiye uğruyor sanki, kafa patlattığımız zaman.herşeyin en hayırlısını allah bilir ama insan, ikilemde kaldığı bir durum karşısında ikna edici bir cevap arayışına giriyor ve bunda sorgulamak da kötü bir şey yok.sonuçta allah akıl fikir sahibi etmiş bizi, herşeyi bilmek öğrenmek en doğal hakkımız ve yeryüzünde onca iğrençliğinin yanında yılbaşı gecesi kutlanması masum duruyor.

1

günah diye bir şey yok. kötülük vardır bu dünyada. günah diye, din diye diye bu insanların kafalarını uyuşturuyorlar.
eğer ki, kişi birinin bir canlının bu insan, hayvan fark etmez bilerek isteyerek canını yakıyorsa, ona kötülük yapıyorsa bu dünyanın en vicdansız kişisidir.
günah denilecekse onlara esip gürleyin.
yılbaşı günah değildir. aslında alt metinde bu günah diyenlerin, kendilerininde isteyip ama çevrelerinden çekindikleri özlemleri yatmaktadır. onlarda içki içmek, eğlenmek falan istiyorlar ama yapamadıklarından en kolay da karşısındakini yargılamak oluyor.

0

günah diyen bir kişi de çıkıp neden şundan günah demiyor neden günah olduğunu soylesinler bizde bilip ona göre davranalim. napiyoruz da günah sayılıyor . evde yemek yiyip toplanıp oyun oynamak yada televizyon izlemek yılbaşı günü yapılınca günah mi oluyor iyi de biz bunu hep yapıyoruz. ya da dışarı yemeğe canlı müziğe gitmek mi günah biz bunu da hep yapıyoruz ama yılbaşı olunca günah oluyor sebep ?

0

evet kesinlikle yeryüzünde iğrenç suçlar vardır.ama bu suçların kötülüğü diğer suçların günahını hafifletmez.allah bize neyin günah olduğunu neyin olmadığını söylemiştir.ama biz insanlar öyle zıvanadan çıktıkki neler yapmaya başladık.inanın insanın insana yaptıklarına melekleri bile şaşırıyordur.insanın insana yaptıkları gerçekten nefes kesecek şeyler.hayatın, allahın bize verdiklerine şükretmek yerine ne ne kadar günah ne ne kadar suç diye düşünüp duruyoruz .allah bize akıl vermiş .biz neyin doğru neyin yanlış olduğunu kendi aklımızla yorumumuzla bilebiliriz.bu yüzden hayatınızı insan gibi yaşamaya odaklanın suç işleyerek değil.