0

çünkü direk harcıyorlar yatırım falan yapmıyorlar.

0

cunku milli piyangoyu bulan kisi eger parasizlik cektiyse o bilet cikmadan once, o parasizligin vermis oldugu sikinti ile har vurup harman savurmaya basliyot. bu da ne oluyor. elindeki o buyuk ikramiyenin cok cabuk bitmesine, ailesinin parcalanmasina sebep oluyor. ne olacak ki baska... bize ciksa bizde ayni durumda olmayacagimiz ne malum. degil mi ama. :d

0

bence kaybetmiyorlardir ya . para çok gelince kendini şaşırıyor olabilirler napcaklarini bilemiyorlar bir anlık gafletle sağa sola saciyorlar. aslında en başta yarisiyla bağış yapsalar belki de bunlar olmaz . daha sonra ben olsam borçlarımi kapatır ailemin ,benim ,eşimin, eşimin ailesinin kalaniyla da yapabildiğim yatırımı yapardım çünkü o para elbet bitecek bari bittiğinde kenarda kafamı sokacagim bir evim bir dükkanım olsa yeter. hazıra dağ dayanmaz diye boşuna dememisler o yüzden mantıklı hareket etmek anında kendini bozmamak lazim.

0

helal para olmadigi icin olabilir mi..
malesef helal para olmadigi icin kazanildigi kolay oldugu gibi paraninda gitmesi tuketilmesi cabuk oluyor.

1

para insanı bozuyor demek ki; o zamana kadar sıkıntı ile yaşamış, para yüzü belki e görememiş insanlara para çıkınca, karakterleri değişiyor ve sapıtıyorlar. lüzumsuz harcamalar ve israftan ötürü, onlara o para hiç bitmeyecek gibi geliyor sanırım.
kazandığı ile insan gayrimenkule yatırım yapsa ya da vadeli hesap açsa, bir kısmını keyfi harcamalarına ayırsa belki sonradan çok kişinin hayat dengesi de bozulmayacak ama değişenler çok ne yazık ki. kendi adıma büyük paralar hiç istemiyorum. bana 300-400 bin yeter de artar bile.

0

hani şöyle bir şey var. milli piyango'dan büyük ödül kazanan insanlar haram para olduğu için milli piyango hiçbir zaman hayrını görmez. zaten dinimizde de kumar sayılıyor ve ondan dolayı da zaten para çok kaybediyorlar. hani ben milli piyango bileti normalde almayacaktım eşim almış gerçi bana çıkmayacağını biliyorum ama bence milli piyango'dan para kazananlar değişikleri için zaten para insana her zaman bozar. ondan dolayı para kazanıyor kaybediyorlar. gecenlerde haberlerde gördüm adam milli piyango'da bir oldu diye karısını boşanmış gitmiş başkasının üstüne yapmış, diğeri ise gitmiş başka bir şirket açmış bakmış yani bence hani allah'tan korkmaları lazım. hani insanlara yardım etmek varken neden yani karını boşayıp da bu kadar para harcıyorsun. şimdi de kendisi zaten ölmüş birisi zaten sirozdan öldü. hani benim kızdığım şeyler bunlar hani allah ıslah etsin diyorum. akıl fikir versin. insanlar neden böyle para bozuyor onu da anlamış değilim .tamam herşey para olmuş olabilir ama bence insanları bile satın alması lazım paranın para dediğimiz sonuçta kağıt parçası gerçekten de şiddetle kınıyorum o insanları.

0

milli piyango bileti alan çoğu kişi ikramiye çıktığı zaman görüyoruz ki hiçbir şekilde o parayı değerlendiremiyor. aslında param çok diyerek sağa sola para saçıyor galiba. bence güzel bir yatırım yapması daha mantıklı geliyor bana. tabii ki milli piyango'dan kazanılan para da hiçbir şekilde yemek olmadığı için haram para gözüyle bakıyoruz. çünkü oradan gelen para hiçbir şekilde hayır getirmiyor ve insanı daha çok bataklığa götürüyor diyebiliriz. bu yüzden milli piyango bileti kolay kolay alan biri değilim. hiçbir şekilde alınteri olmayan parayı kolay kolay harcamazsınız ve ne yapacağınızı bilemezsiniz. eski zamanlarda milli piyango biletinden para kazanmış kişilerin halini aslında hepimiz az buçuk biliyoruz. zamanında milyarder olan kişiler şu anda tamamen bataklığa girmiş ve daha borç içerisinde olduklarını görüyoruz. insan kendini tamamen psikolojik olarak zenginim diye görebiliyor. fakat ilerisini düşünemedi için kendini tamamen oraya kaptırıyor ve hiçbir şekilde çalışma ihtiyacı bile duymuyor. bence har vurup harman savurmak deyimi ve kişiler için daha uygun olur. milli piyango kazanmış kişi daha çok lüks yaşamaya başlıyor ve kendini tamamen o hayata bağlamış gibi hissediyor. fakat ileride ne olacağını bilemediği için bir anda işler tersine dönüyor ve bataklık noktasına kadar geliyor. haram paranın hiçbir zaman bereketi yoktur. daha çok insanı huzursuz etmesi ve aç gözlü olmasına sebep oluyor. milli piyango bileti genelde gariban insanlara çıkıyor ve çıktığı zaman kendini farklı ortamlara sokuyor ve bir anda tabii ki o parayı kaybediyorlar. çok para insanın gözünü döndürdüğü doğrudur. çünkü o parayı nasıl değerlendireceğini hiçbir şekilde bilmeyen kişiler bir anda o kadar yüklü parayı ne yapacaklarını bilemiyorlar ve bir anda ellerinden kayıp gidiyor. bence milli piyango bileti alan kişiler için çıkmaması en hayırlısı diyorum. tabii ki fazla para olmasın herkes ister ama o kadar parayı bir anda görünce ne yapacağınızı bilemiyorsunuz ve bir anda kaybetmenize ve kendinizi tanıyamaz hale sokuyor sizi. bu yüzden hiçbir şekilde milli piyango bileti almak istemiyorum.