0

bilgi mi yetenektir bilgiyi konusturmak mi yetenektir yoksa bilgisayardaki kaliplari kullanmak mi dusunceniz nelerdir?

burada amac kim milyoner ister olmak yarsimasinda gibi davranmak degil insanlarin bildigi birseyi yorumlamak yada arastirip yorum katabilmektir. bilgisayardan alinan cumleleri herkes yazabilir asıl marifet kisinin yorum yetenegindedir . bilgisine guvenen insanlar beyin bedava modu aktifken neredeydiler ?

4 cevap
0

tabii ki de bilgiyi konuşturmak yetenektir. hani ben genellikle bu sitede bilmediğim soruların sorulmasını istemiyorum .zaten bazı insanlar kaliteli soru istiyor ama hiçbir şekilde cevap vermiyorlar. sadece google'a bakıp o şekilde yazabiliyorlar. aynı senin dediğin gibi insanlar google'dan bakıp yazabilirler önemli olan insanın düşüncesi düşünüp kendisi yazması. yani benim sorumani'ye söylememi nedeni de bu bence saçma soruların burada işi olmaması gerekiyor. ben kendim ortaokul mezunuyum ve ben zor soruları cevaplamıyorum hiçbir şekilde çünkü kendim hak ederek para kazanmak istiyorum. google'dan bakmak istemiyorum hani kopya içerik oluşturmuşlar ,özetlemişler bence bunun ikisi bana göre de aynı. ben her zaman düşüncemi söyleyen bir insanım ve böyle de devam edeceğim keşke insanlarda google'dan bakması kendi düşüncelerini yazsa daha iyi olacak. yani onun için her zaman insanın düşüncesi , bilgisi daha yetenekli önemli olan zaten düşünerek yazmak.

0

bence tabii ki de bilgiyi konuşturmak yetenektir. mesela bir sunum yaparsın istediğin kadar sunumu yap bilgiyi bilirsin .ancak orada konuşmayı beceremez sen o bilginin hiçbir anlamı olmaz. çünkü her insan bilgilerle sunum yapar ama her insan sunum ortamındaki kişilere aynı ölçüde etkileyemez. çünkü bilgiyi konuşturmak gerçekten bir yetenektir. eğer bilgiyi olduğu gibi erilmek ya da bilgiyi olduğu gibi yazılmak istenseydi bunu anlatmak için insanlara hiç gerek yoktu bilgisayar ortamından veya yazı şeklinde de bilgi verilebilir o yüzden bence bilgiyi konuşturmak ve bilgiyi en anlamlı şekilde karşıdakine aktarabilmek ve karşındaki insanları bildiğin bilgilerle değil bildiğin bilgileri konuşmalarınla etkileyebilmek her insanın harcı değildir. eğer önemli olan bilgi olsaydı bu ülkede veya dünyada gerçekten iyi sunum yapan insanları istemez herhangi bir insan çıkar bilgileri tak tak söylerdi. ama şu an dünyada çok güzel sunum yapan insanların peşinde koşuluyor. çünkü bilgi konuşturmayı her insan beceremiyor.

0

bilgiyi konusturmak yetenektir tabiki. bir seyi bilebilirsiniz belli bir kalip kullanarak yazabilirsiniz ama asil yetenek o bilgiyi yorumlayarak, anlatarak, sebepleri sonuclari, kendimizce yorumlamaktir.. yoksa belirli kaliplari arastirip buraya yazmak cok kolay. soyledigin gibi bilgiyi konusturmak gerekir.. tesekkurler bu soru için..

0

bence bilgiyi öğrenmeyi istemek bile başlı başına bi yetenek heleki onu kullanabilmek en güzel yetenek