1

huzur bulmak için gözlerimi kapattığım zaman kendimi hep yanlız başıma hayal ediyorum. çünkü kalabalık ortamlar ve hatta bazen ailemin sesi bile bana fazla geliyor. genç yaşımda baya bıkkınlık geldi galiba bana. o yüzden ara sıra gerçekten yanlız başıma kalıp kafa dinlemek istiyorum.kimse olmasın istiyorum. ama bu pek mümkün olmuyor tabi. o yüzden sessiz bir ortama geçer gözlerimi kapatır ve şehirden uzakta , doğayla iç içe bir yerde kafamı dinlerken hayal ederim kendimi ve bu bana biraz da olsa huzur verir.

0

issız ve büyük bir adada. denize 100 metre kadar ileride arka tarafı keşfedilmeyi bekleyen bir orman ve büyük bir kütüphanesini içinde barındıran bir ev.

1

kendimi hayal ettiğim tek yer, deniz ya da göl fark etmez, kesinlikle bir suya bakan ama önü asla ağaç ile bile olsa kapanmayacak bir evin penceresi ya da balkonudur. su, bana huzur veriyor. eşime de diyorum bunu, en geç 2 yıla kalmadan bu evimizi satıp, çocuklara da bir ev alacak kadar miras haklarını verip kendimize de ufakta olsa bahsettiğim özelliklere sahip bir apartman dairesi istiyorum. eşimle balkonunda oturacağım. bu tür bir ortamı yazın büyükada'ya giderken vapur kınalı adaya uğradığında görmüştüm. bir yaşlı çift, evlerinin denize karşı balkonunda kahvaltı masasında, hatta adamın elinde gazete vardı, keyfini yaşıyorlardı. tam iskelenin arkasında ev önünde tek iskelenin caddesi, denize sıfır falan. tabii adalarda yerleşim çok pahalı olacağından benim hayalim ayvalık ya da üsküdar gibi yerleşim yerleri. ama bunu kesinlikle yapacağımı da biliyorum.

0

ben huzurlu olmak için gözlerimi kapattığımda karanlık bir yerde ve sessiz, sakin bir yerde kendime her zaman hayal ederim. ben normalde gerçekten de sessizligi seven bir insanım ,fazla gürültüye falan gelemiyorum ve kafami en çok sessiz bir yerde daha çok dinliyorum. ve daha çok rahatlayıp kendime geliyorum. hani keşke her hayal kurduğumuz da değil de normal hayatta da böyle sessiz, sakin bir yerde olsak, en azında kafamızı dinlemiş olurum ama bazı insanlar kendini başka yerlerde görebilir ama ben her zaman sessiz ,karanlık, sakin yeri daha çok tercih ediyorum ben orada huzur buluyorum.