0

emel sayın ondan sonra gelen diğer oyuncu da tarık akandır

1

emel sayın'dır. filmde de kendini oynar zaten. ancak bayan yerine kadın demeye alışmanızı tavsiye ederim, çünkü günümüzde bayan kelimesi çok eleştirilen bir kelime artık.

0

tabiki emel sayin. emel sayin yesilcamin nadide kadin oyuncularin basinda gelir. kendisi sivas'li olup. rol aldigi bir cok film ve faydali projelerde yer almistir. sesi ve guzelligi ile turk halkinin sevdigi nadir sanatcilardan biridir. bir nesilin asik oldugu bir kadindir.

0

emel sayın 1945 tarihinde sivas'ın şarkışla ilçesinde doğmuştur. 1926'da türkiye'ye gelen makedon kökenli bir ailenin çocuğudur. emel sayın ilkokulu anneannesinin yanında kayseri cumhuriyet ilkokulu'nda başlamıştır ortaokulu ise konya'da okumaya devam etmiştir. 13 yaşındayken arif sami toker den müzik dersleri almaya başlamıştır. sonraki yıllarda münir nurettin selçuk'tan da dersler aldı ve yeteneği ile dikkat çekmeye başlamıştı. çapa anadolu öğretmen lisesi'nden mezun olduktan sonra hürriyet haber ajansı'nın açtığı yarışmada ses kraliçesi olarak seçilmiştir. 17 yaşında ankara gençlik parkı'nda necdet yazarın gazinosunda sahne almaya başladı. 1963 yılında ankara radyosunda sınavla solist olarak girdi ve yaklaşık 7 yıl kadar hizmet vermiştir. ilerleyen yıllarda istanbul müzik piyasasında transfer oldu ve lalezar gazinosunda assolist olarak sahne almaya başlamıştır. 1966 yılında 21 yaşındayken ismet kasapoğlu ile evlenmiştir. istanbul'a gidişi ile yoğun bir çalışma dönemine giren emel sayın pek çok müzik albümünün yanı sıra sinema filmlerinde rol almaya başlamıştır. ilk müzik çalışması olan “sus sus sus” albümünden sonra “gel gel gel” ve”doyamadım sana” çalışmalarına imza atarak sanat kariyerine devam etmiştir. sanatçı son 10 yılın en sevilen 10 şarkısı adında türk sanat müziği şarkılarından oluşan albüm çıkarma kararı almıştır. 1974 yılında mavi boncuk adlı filmi en güzel filmlerinden birisi olduğunu söyleyebiliriz. bu filmde metin akpınar ve zeki alasya gibi büyük usta oyuncular ile yer almıştı. emel sayın feride ve gülizar gibi birçok filmde oynamaya devam etmiştir. 1975 yılında ismail kasap oğlundan boşanan emel sayın eski eşi ile 1976 yılında tekrar nikah masasına oturmuştur. 1970'lerin ortasından itibaren sinemadan uzaklaşarak yalnızca müzikle ilgilenmeye başladığını görüyoruz. albüm çalışmalarına ara vermeden devam eden emel sayın 1986'da amerikalı ünlü bir kişiyle evlenmiştir. fakat bu evliliği de son bulmuştur. trt bünyesinde pek çok televizyon programına katılan emel sayın 1998 yılında türkiye cumhuriyeti hükümeti tarafından devlet sanatçısı ünvanı verildi ve çok duygulanmıştı. televizyondan yıllarca uzak duran emel sayın 2001 yılında mehmet ali erbil ile birlikte aşkım aşkım adlı televizyon dizisinde oynamaya başladı. en son olarak düğün dernek filminde konuk oyuncu olarak yer alan emel sayın konserlerine devam etmektedir. özellikle bu zamanlar içerisinde pek fazla sosyal medyada görülmediğini söyleyebiliriz. şarkıcı olarak sesini gerçekten çok sevdiğini ve kaliteli bir sese sahip olduğunu hepimiz biliyoruz.