0

cilt kuruluğunu önlemenin ilk ilacı bol sıvı tüketmek.daha sonra nemlendirici kremlerle takviya yaapabiliriz.kışın soğuk hava baharda rüzgarlar yazın güneş ile mücadele eder cildimiz.pahalı kremlerede ihtiyacımımız yok.biraz zeytinyağı suyla seyreltilip rahatlıkla krem yerine kullanıbilir düzenli sağlıklı beslenmek sebze ve meyvelerden mineralleri almak cildimize yapabileceğimiz en büyük iyilik.tv de her gün basit ucuz evde yapılan krem tarifleri veriliyor.bunlardan herhangi birini kullanmak cildimizi destek verir

1

kışın özellikle soğuk havaların artması sebebiyle cilt kuruluğu fazlaca artış gösteriyor. cilt kuruluğu problemi yaşadığımız zaman cildimize yüzeyi pul pul bir görüntüye ulaşıyor ayrıca döküntü ve kızarıklıklar meydana geliyor. bunun yanında bu şikayetlere ek olarak yanma ve kaşınma hissi de çok rahatsızlık veren problemler olarak cildimizde baş göstermeye başlıyor. havalar soğuduğu zaman rüzgarın da etkisiyle cildimizde fazlaca kuruma yaşandığı için yapmamız gereken en önemli şey özellikle dışarıya çıkmadan önce yüzümüzü ve ellerimizi yoğun bir şekilde nemlendirmektir. ayrıca çok soğuk havalarda ellerimizi eldiven takarak ayrıca yüzümüzü de atkı ya da şal gibi şeylerle örtmeye çalışarak rüzgarın etkisinden cildimizi bir nebze olsun koruyabiliriz. özellikle kış aylarında daha fazla su içmeye ve cildinizin içeriden doğal nem sağlamasına dikkat etmelisiniz. vücudunuz susuz kaldığı zaman çok daha fazla bir şekilde ciltte kuruluk meydana gelecektir. o yüzden cilt kuruluğunu önlemekte su içmek en önemli konulardan biridir.
ayrıca cildinizi çok sıcak su ile yıkamamaya çalışın.aşırı sıcak su cildinizde bulunan nemi alacak ve kurumasına sebebiyet verecektir.bulunduğumuz ortama da havayı nemlendirecek bir cihaz alabilirsiniz. buhar makineleri kesinlikle iş görecektir. ancak herhangi bir alete para vermek istemiyorsanız geniş bir kabın içerisine kaynar su koyup bunu odada bırakabilirsiniz eğer eviniz sobalı ise sobanın üzerine su koyarak kaynayıp buharlaşmasını sağlayıp evin nem derecesini arttırabilirsiniz. özellikle ellerinize her yıkamadan sonra nemlendirmeye dikkat edin.aşırı derecede cilt kuruluğu problemi yaşıyorsanız muhakkak her gün düzenli olarak cildinizi yoğun nemlendirici bir krem ile nemlendirmeniz tavsiye edilir.
bunların dışında sağlıklı beslenmeye meyve ve sebze tüketmeye ayrıca içerisinde doğal yağlar bulunan kuruyemişlerden yemeye özen gösterirseniz eğer cilt sağlığınızı içerden doğal bir şekilde korumuşta olacaksınız.
cilt kuruluğu özellikle ileriki yaşlarda çok daha fazla ortaya çıkan bir problem olduğu için eğer yaşınız çok genç değilse bu konuya çok daha fazla dikkat etmeli ve hassasiyet göstermelisiniz. çünkü cilt yaşlandıkça doğal nemini kaybetmeye başlar ve siz düzenli olarak dışarıdan nemlendirmek zorunda kalırsınız.bu dışarıdan nemlendirme işlemini gerçekleştirmeniz zamanda cildiniz çok daha kısa sürede yaşlanacak ve çok kuru bir görüntü olarak elastikiyetini kaybedecektir.
kısacası sağlıklı beslenerek ,bulunduğunuz ortamı nemli tutarak ve cildinizi sürekli nemlendirip, bol su içerek kış aylarında cilt kuruluğu problemi ile başarılı bir şekilde savaşabilirsiniz.
ayrıca muhakkak haftada bir kez cildinize peeling işlemi yaparak ölü derileri de cildinizden arındırmak ve sonrasında cildi nemlendirmek cildin kurumasını önleyecek önemli bir bakım işlemidir.
tüm bunları uyguladığınız zaman kış aylarında yüzünüzdeki pul pul görünme sebeplerini ve kızarıklıkları buna bağlı olarak da yaşanan cilt kuruluğu sorunu neredeyse kökünden önlemiş bir hale geleceksiniz