0

her ikisinde, çünkü bazı konularda kadının rolü fazla bazılarında erkeğin.

0

evde kadın ve erkek eşittir. sözünün geçme kısmına katılmıyorum. her iki tarafta birbirini dinlemeli ve makul noktalarda buluşmalıdırlar. ortak kararların alınmasını daha uygun buluyorum. bu en azından demokratik. fakat erkek sürekli benim dediğim olacak derse ya da aynı şekilde kadın da bu ısrarlarda bulunursa o zaman demokratik bir ortam oluşmaz. evde dediğim dedik çaldığım düdük dediğimiz bir hava olur daima.

0

evde kimin sözü geçer kesin olarak belli değildir. her evde farklıdır. kimi evde sadece baskıcı baba veya baskıcı annenin sözü geçmektedir. kimi evde demokrasi olur her ikisinin de sözü geçer. bence en doğru olanı da demokratik olmasıdır.

0

evdeki otoriter ( baskın ) kişinin duruma ve aile içi yaşantısına bağlı olmaktadır. yani kadın ve ya erkekten hangisi daha baskın ise evdeki otoriter kişi odur. örneğin ceza evi müdürü bir kadın fabrika müdürü bir erkekten daha baskın olabilir. ya da erkek şöför kadın şöförden daha baskın olabilir.

0

benim bildiğim çoğu evde kadının sözü geçiyor eskiden daha farklı olabilir ama artık genele baktığımızda kadının sözü geçiyor. hatta şöyle dolardan bakınca sanki erkeğin sözü geçiyormuş gibi konuşulur ancak içine girdikçe veya tanıyorsanız o kişileri eğer genelde kadının sözünün geçtiğini görürsünüz yanş olay göründüğünü tersidir. zaten hiçbir şey se göründüğü gibi değildir ya buda bir muamma. kadının günümüz toplumunda yeri hala tartışılmakda evet eskiye göre kadınlara bir çok hak tanındı kadınlarımıza çok bilinçli okuma düzeyi yüksek ancak toplumda hala kadına karşı bir bakış açısı var ki buna kırmak çok zor özellikle dini olan ülkeler de. insanlar dini yanlış anladıkları daha doğrusu yanlış anlayıp yanlış ifade ettikleri için bu şekilde önyargılara sahipler belki bir kısmında kendi menfaat veya çıkarları için bilemiyorum genelde kadına karşı bakış açısı hep bir adım geridedir. günümüz toplumunda da hala öyle ki kadınlar gece yarısı sokağa çıkamıyor veya başlarına kötü birşey geldiği zaman hor görülüyor kadınınğzerine suç yükleniyor bence gelişmemiş gereken o kadar çok konu var ki. insanlar uzaya giderken biz neler tartışıyoruz diye düşünmeli insan üstelik bu tür sorunları aşmadan da hiçbir yere gelemeyiz. avrupa birliğiymiş eğitimmiş gelişmekmiş oymuş buymuş bunların hepsi hikaye. evet kadın eskisine göre toplumumuzda daha farklı bir konumda özellikle söz geçirilebilir konususunda yani kadının yeri önemli. ancak hala öldürülen şiddet gören kadınlarımız var bir o kadar da bu ciddi bir çelişki. cahillik diyorum cehalet insana her türlü şeyi düşündürüyor.

0

evde herkesin bir görevi vardır. kadının görevlerinde kadının sözü geçer, erkeğin görevlerinde erkeğin sözü geçer. ve böyle olması lazım. ama evin direği kadındır. kadın herşeyi daha iyi düşünür erkek bir şeyi 1 kere düşünüyor ise kadın 10 kere düşünür erkek direk birşeyi kesip atar kadın çözüm arar bence yüzde yetmiş kadının sözü geçsin yüzde otuz erkeğin sözü geçsin evde

0

evde hangisi daha baskınsa onun sözü geçer bence.

0

ataerkil bir topluluk olarak erkeğin sözü geçer, son söz erkeğe aittir. (peki karıcım :)

1

erkeğin gecer ve sonra erkek yoksa kadinin

0

ikisininde geçer. eğer birbirlerine saygılı bir çift ise zaten bir işe başlamadan birbirlerinin fikirlerini alırlar. ben ikiside diyorum efenim.

0

benim bildiğim kadarıyla genellikle evde erkeğin sözü geçmektedir kadının sözüpek nadirdir yani belli yerlerde kadının sözü geçer ama daha çok ben erkeğin sözünün geçtiğini biliyorum erkek ne derse o oluyor maalesef kadın-erkek eşitliğini ben toplumumuzda pek göremiyorum erkek daha çok baskıcı iğdır ben ne dersem o olsun ben ne yemek istersen o yaparsın evde benim sözüm geçsin ben ne yaparsam yaparım ama kadın yapamaz gibi bir hayat görüyorum insanlarda ama ben isterim ki bir evde genellikle kadın erkek eşitliği olsun yani erkek ne derse kadın da onu kabullenmeli veyahut kadın ne derse erkek de onu kabul etmek zorundadır diye diyorum çünkü erkekler bazen doğru kararlar da veremiyor biliyorlar onun için bir ailede bir karar verilecekse her zaman kadının kadının da lafı dinlenmelidir sürekli erkeğin sözüne bakıp da kararlar alınmamalıdır çünkü alınan bu kararlar bazen faydalı olmuyor toplumumuzda her nedense evde erkeğin sözü geçmelidir diyor tabii bu doğrudur eve bakan erkektir ama kadında bir emekçi olarak lafını esirgemek esirgemek zorunda değildir kadın da belli yerlerde sözünü söylemek zorundadır sadece bir kadın eve hizmetçi olarak getirilmemelidir mesela kadın dışarıya çıkmak ister yemeğe gitmek ister çocukları ile eğlenmek ister gezmek tozmak ister ve o bunun en doğal hakkıdır eğer erkekte kadının bu ihtiyaçlarına karşılık vermiyorsa kadın ister istemez evi evde kendini bir hizmetçi gibi görür bundan dolayıdır ki şunu söylemeliyim ne olursa olsun bir evde eğer kadın erkek yaşıyorsa kadın erkeğe saygı duymak zorunda tabii bunun karşılığı olarak da erkek de kadına saygı duymak zorundadır yoksa bu aile temeline sağlam kuramaz genellikle kavgalar olur elde bazen de ayrılmalarda neden olur yani erkeğin sözü çoğu kez geçmemelidir kanadına da hak verilmelidir

0

evde adam yerine koyup kale aldığın herkesin sözü geçer.son sözü kim söyler diyorsan konuya göre değişir yemek konusunda kadının sözü geçer.mobilya alınır yine son kadının dediği olur.erkekler ise
bunlara takılmaz erkeklerin istediği sözüne uyalmısıdır birşeylerden hoşlanmıyorsa yapmıcaksın zaten az cok huyunu biliyorsunuzdur birbirinizin.yorumunuzda erkeği küçümsemişsiniz madem oyle siz niye çalışmıyorsunuz sizde çalışırsanız ev işlerini de ortak halledersiniz tek dert ettiğiniz buysa

0

böyle bir soruyu sormanın mantığı yoktur aslında. bizim toplumumuz ataerkil bir toplumdan geldiği için genelde böyle bir algı oluşuyor. evlilikte biri diğerinden üstün değildir herkes eşittir. birinin diğeri üzerinde söz sahibi olma gibi bir hakkı yoktur.

0

maalesef şuandaki evlerde genelde erkeğin sözü geçiyor. ama bu durumun eşit olması gerekiyor. eğer bir evde bir karar verilecekse herkesin fikri alınıp orta yolda buluşmak gerekir.

0

evde genellikle son sozu erkek söyler fakat kadının sözününde geçtiği coğu şey var

0

bence durumdan duruma göre değişir karşılıklı mantıklı olanın sözü geçmelidir

0

evde sözü geçmesi gereken insanın sözü geçer yani haklı olanın sözü geçer kimin düşüncesi daha faydalı ise ona uymak gerekir kadın-erkek diye ayırmamak lazım.

0

evde normalde erkegin sözü geçerlidir ama kadinin sözüde geçerlidir şimdi erkek yanliş bir bişe yaparsa eşi onu dogru yere yönlendirir eşi ,kadin yanliş hareket ederse erkegi dogru yere yönlendirir yani anlayacaginiz hem erkegin hemde bayanin sözü geçer evde ve heryerde.

0

evde kadının sözü geçer çünkü kadın evin yöneticisidir evi kadın yönetir geliri gideri çocukların sorumluluğu kadına aittir erkek dışarıda çalışıp para kazanırken kadında evi yönetir çocuklar babalarından değil hep annelerinden izin alırlar misafir gelecekse kadına sorulur misafirliğe gidileceksede erkek eşine sormadan cevap veremez