0

cennet cehennem vardir cunku allah insanlari yaratti kendisine kulluk etsinler diye ve bunun karsiligıi ahirette ye cennet ile odullendirilecek yada cehennem olarak ondan dolayi insalar allaha kullukla mukelleftir her musluman insan allahın emir ve yasaklarini yerine getirirse kalbini pis islere degil imanla dolarsa hertürlü kotu amellerden kacinırsa elbette allahbunu karsiligini verir insanlar dünyada yaptigi herseyden sorumludur allahın yanında ne yapildiysa elbet bir karsilıgını bulur insanlar

0

ne cennet nede cehennem var. bunlar bedevi hurafesi uyduruk dinlerin yalanları. insanlık boyunca insanları sömürebilmek için çocuklukta cehennem korkusu ile, büyüdüğünde de cennet ödülü ile kandırarak sömürmüşlerdir. güçlü yöneten kesimin halkın kitlelerini kontrol şekli olarak her zaman din kullanılmıştır.

en eşitlikçi, ahlak seviyesi en yüksek toplulukların ölümden sonrası ile ilgili inançlarında hep bedenin evrenle bütünleşen bir enerjiye dönüşmesine inanılır. ölmek yok olmak veya dinlerdeki gibi bir bilim kurgu hayal dünyasına gitmek değil, evrende başka bir enerji formunda yaşamaya ve diğer yaşamları beslemeye devam etmesi şeklindedir.

0

elhamdülillah müslümanım cennet ve cehennem var.

1

cennet ve cehennem tabi ki de var. hatta sadece bizim inancımız da da değil diğer bazı inançlar da da cennet ve cehennemden bahsedilir ama tabi onların bahsettiği şey biraz farklı oluyor. neyse bende bu kadar herkese kolay gelsin

0

cennet ve cehennem vardır yüce yaradan hepimizi topraktan yarattı ve önümüzde iki yol sundu iyilik ve kötülük diye biz kendi yolumuzu seçtik cehennemde ateş yoktur aslında herkes kendi ateşini buradan götürür ne kadar çok iyi olursak o kadar az cehennemde yanarız ha günahsız kul olmaz ama bunun için günahlarımız için tövbe etmeliyiz ne kadar çok dua edersek yüce yaradan öyle vicdanlı öyle insaflı öyle öyle merhametlidir ki siz her tövbe ettiğinizde tövbenizi geri çekmez abdestsiz gezmezsek günah olmaz milletin namusuna bakmazsak hak yemezsek eğer böyle şeyleri detaylı öğrenmek istiyorsanız kurani kerim de her şey yazılı ha kurani kerim’i arapça bilmiyorsanız türkçe çevirisi var onu okuyun aklınızda kalan tüm soruları orada cevap bulabilirsiniz

0

cennet ve cehennem vardır bence, müslümansak zaten böyle düşünmek zorundayız

0

tabi ki kimi inanışlara saygımız olup bizim dinimizde islam dininde allah ve kul ilişkisini inanlarda vardır ama inanma meselesine kalmış herkesin inancına saygımız sonsuz

0

bi insan olarak tabikide inandigin seyi arastirmak ve onunla ilgili detaylari ogrenmek cok onemli bize dayatilan degilde arastirarak sorgulayarak kesfetmek mukemmel bir sey kutsal kitabimiz kurani kerimdede bahsi gecmekte olan cennet ve cehennem bizim bu dunyada yaptigimizin karsiliginin verildigi yerdir burada cektigimiz dertler acilar sevaplar ve gunahlar hepsi icin hesaba cekilicez ve ya odullendirilicez yada cezalandirilicaz... peygamber efendimiz(s.a.v) doneminde buyuk bi ses duyulur sanki yer yerinden oynamistir halk kosa kosa peygamberimizin yanina gelir ve ne oldugunu sorar leygamber efendimiz ise cehennem den birakilan tas yeni dustu kurandada bahsi gectigine gor cennet ve cehennemin 7 kati vardir allah cennetin yedinci katinda olanlardan eylesin...

0

bir müslüman olarak ve kuran ' ın bize bildirdiğine göre cennet ve cehennemin var olduğuna inanıyor ve vardır diyorum,inananlarla cennet te görüşmek dileğiyle ve duasıyla ,

0

şuanlık varmıdır yokmudur gidip gitmediğimiz için cevap veremeyiz fakat okuduğumuz ve araştırdığıömız kadarıyla cevap verecek olursak benimö nacizane fikrim tabikide vardır.
insanlar yaptıklarıyla iyik ise ödüllendirilip kötülük ve yanlış işlerden ise cezalandırılmalıdırlar.
bunun sonucunda adalet sistemi bu dünyada olamsa bile diğer dünyada sağlanmış olur.
vicdan insanın içinde olan bişey oldugu için tercihler belirler bunu ve sabırlarımız.
bir insanı hayvanı bitkiyi vb. öldurmek her inanışta ve mantılkı bulunan kesimde suçtur.
bunun neticesinde cezaların çekilme yerine cehennem diye adlandırılabilriiz.
kurani kerimdede yazar .
her insan kendi kendinin odunu ve kömürüdür diye ( buna benzer birşey yazar ).
heopimiz kendimizin ilacıyız aslında ki mne yaparsa kendıne yapar ve bunun sonucundada ödüllendirilir veya cezalandırılır.
soru cok kapsamlı ve geniş bir sorudur.

0

cennet ve cehennem şüphesiz vardır. allah bu dünyada bizleri bi sınava tabi tutmaktadır. hakeden cennete gidecektir. kuranda bir çok ayette cennet cehennem gecmektedir.

0

müslümanlar olarak gaybe inandığımız için tabiki de cennet ve cehennem var

0

cennet ve cehennem kuran-i kerim'in birçok ayetinde bildirilmiştir. mezara girdiğimizde münker ve nekir isimli melekler gelerek bize sorular soracak ve yaptığımız iyilik ya da kötülüklere göre onlara cevaplarımız kolay veya zor olacaktır. sonrasında amel defterimize göre bir pencere açılacak ve biz cenneti ya da cehennemi seyrederek gitmek için can atacağız ya da o azaba mahruz kalacağız. kıyamet günü geldiğinde terazi amelimizi tartacak ve sevabı fazla olanlar sıraat köprüsünden kuş misali geçerken günahı olanlar ise düşecektir.

0

cennet ve cehennem vardır tabiki bu kadar suç işleyenin veya iyilik yapanın ayrışımını nerde buluruz yoksa

0

cennet ve cehennemin var olduğu kuranda belirtilen bazı ayetlerle belirlenmiştir. hadislerde de bu sabitlenmiştir.

0

cennet ve cehennem kavramı birçok dinde inananların olduğuna inandığı kavramlardır. kesin vardır ya da yoktur diyebilmek mümkün değildir.

0

dini inaçlarımıza göre evet vardır ama gidip görmediğim birşey hakkında net de konuşamıyorum ki arkadaş hepimizin bir gün gideceği yer orası görürsek anlarız bunu bence.

0

öldükten sonra bunun yanıtını göreceğiz ama bence kesinlikle var. bu kadar şey bence yoktan var olmaz

0

bu dünyaya geldiğimize göre bedenimizin içinde ruh var beden ölse de ruh var.ruhumuz ölmeyecek yani bu dünyanın öbür dünyası da var.bu da cennet ve cehennem şeklinde olabilir.

0

müslümanım ve islam dinine inanıyorum. islam dininde ise iyilere cennet müjdelenmiş ,kötülere ise cehennemin olduğu haberi verilmiştir. sevap işleyenler ,müslüman olanlar cennete tam tersi müslüman olmayanlar günah işleyenler ise cehenneme gidecektir buyrulmuştur. cehennemin ateşinden bahsedilmiştir. günahlarımızın bedelini yanarak ödeyeceğimiz söylenmiştir. cennet ise muhteşem ve istediklerimizi gerçekleştireceğimiz bir yer olarak tarif edilmiştir.